Mit tanácsolnátok neki? Nem tudom mi legyen.
A húgom nem tud mit kezdeni magával. 21 éves, novemberben fog végezni az iskolában (májusban kellett volna, de 1 vizsgája nem sikerült, így csak most lesz meg a szakmája: kereskedelmi szakmenedzser lesz). Dolgozni szeretne, de még tanulhatna, jobban járna. Ha találna valamit, akkor sztem benne lenne még 1-2 év tanulásban. (Fősulira nincs pénzünk, és nem tanult olyan jól) Mit tanácsolnátok?
Tanuljon még valami 1 éves irodai szakmát? Vagy menjen dolgozni?
Ja viszont akkor van egy probléma az irodai munkával: a minimum, hogy a magyaron kívül még 1-2 nyelvet tudnia kell, az angol pedig egyszerűen elengedhetetlen! Anélkül totál esélytelen, hogy bárhova felvegyék, max. protekcióval. Ahhoz meg nem kell egyáltalán tanulni.
Az optikus tényleg jó, arról hallottam, hogy mostanában elég jó szakma, pont azért, mert mindenki csak menedzser meg irodai munkát akar. Tuti találna munkahelyet vele. És még jobban is keresne :)
Valamennyire tud angolul azt hiszem :D
Illetve azt tudom, hogy érettségi után tanult 2 évig üzleti angolt, vizsgázott is belőle az OKJ-s vizsgán, mert járt valakihez angolozni előtte. Csak nyelvvizsgája nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!