Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tanácsolnátok neki? Nem...

Mit tanácsolnátok neki? Nem tudom mi legyen.

Figyelt kérdés

A húgom nem tud mit kezdeni magával. 21 éves, novemberben fog végezni az iskolában (májusban kellett volna, de 1 vizsgája nem sikerült, így csak most lesz meg a szakmája: kereskedelmi szakmenedzser lesz). Dolgozni szeretne, de még tanulhatna, jobban járna. Ha találna valamit, akkor sztem benne lenne még 1-2 év tanulásban. (Fősulira nincs pénzünk, és nem tanult olyan jól) Mit tanácsolnátok?

Tanuljon még valami 1 éves irodai szakmát? Vagy menjen dolgozni?

2010. szept. 26. 21:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja még egy jó tipp: Tanuljon optikusnak. 2 év az egész és szerintem ez egy nagyon jó szakma. Barátnőm optikus én diplomás ápolónő vagyok és nagyon szereti a szakmáját, meg jó szakma is szerintem. Az eüt azért nem ajánlom, mert írtad, hogy nem akar felsőoktatásban tanulni.
2010. szept. 26. 21:15
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem igazán van olyan ami érdekli. Irodai munkát szeretne végezni, de olyat nem ami könyveléssel, adózással, számolással kapcsolatos. Angolból nem valami jó, nyelvvizsgája nincs. Egyáltalán nem tudom, hogy így felvennék-e valahova, milyen munkát kaphatna....
2010. szept. 26. 21:15
 13/23 anonim ***** válasza:
Hát továbbra is optikus akkor. Kényelmes munka, mert fizikailag tényleg nem megterhelő, szóval nem kell hozzá fizikum, szerintem szeretné is, ha ilyen beállítottságú.
2010. szept. 26. 21:17
 14/23 anonim ***** válasza:
2010. szept. 26. 21:17
 15/23 A kérdező kommentje:

Ez az optikus jól hangzik!

De ezzel el lehet helyezkedni később vajon szerinted? Mert gondolom csak optikai üzletekben (magyarul szemüveg boltban) dolgozhatna. És abból nincs olyan sok...

Persze tudom olyan munkakör nincs ahol 100%-ig biztos, hogy később alkalmazni tudnák.

2010. szept. 26. 21:20
 16/23 anonim ***** válasza:
Szerintem el tud helyezkedni és később saját vállalkozása is lehetne :) Komolyan a szemüvegek drágábbak, mint az arany és optikusból szerintem nincs sok :) Én ajánlani tudom csak, ha érdekli, akkor szerintem ez egy jó lehetőség :)
2010. szept. 26. 21:21
 17/23 A kérdező kommentje:

Ezt említem majd neki, köszi :)

Mondjuk nagyon rá van állva most az iskolatitkár szakmára. De szerintem ez nem valami jó ötlet, mert iskolatitkár végzettséggel csak iskolában dolgozhatna, ez nagyon kötött...Bár ott lesz neki a keresk.menedzser is. Elég nehéz ez az egész dolog, tényleg tanácstalan vagyok :(

2010. szept. 26. 21:27
 18/23 anonim ***** válasza:
nyelvet kéne tanulnia, egyet miniumum, de inkább kettőt, az egyik mindenképp az angol legyen a másik pedig vagy francia vagy német!
2010. szept. 26. 21:28
 19/23 anonim ***** válasza:
Igaza van a titkárnőnek aki írt, tényleg semmit nem ér a papír, anélkül is felveszik, jobb helyekre pedig diploma kell :( Én ezért nem ajánlom :( Nyugi,nem neked kell helyette megoldanod :) Sorold fel neki az ötleteinket, aztán majd választ egyet :)
2010. szept. 26. 21:29
 20/23 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon link...Dolgozni azért szeretne mert már unja a tanulást, de kötöttségek miatt mégis inkább a tanulás felé hajlik. Meg ha dolgozna, ki tudja milyen munkát kapna így ahogy jelenleg áll. Szeretne sok pénzt keresni, és keveset dolgozni...Tényleg, szerintetek így mennyi fizetésre számíthatna vajon? Egyáltalán nem vagyok képben ilyesmi dolgokkal :S
2010. szept. 26. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!