Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családokban,rokonságotokban...

A családokban,rokonságotokban a fiú vagy lány gyereket szokás ajnározni?

Figyelt kérdés

Sok kérdésnél láttam már ilyen válaszokat pl

A lány az nem gyerek,csak lány.

Van,ahol a nőket nem volt szokás taníttatni,mert "majd férjhez megy"

A mi családunkban,rokonságunkban pont fordítva volt.

Mindig a lány gyerekeket,unokatesókat dicsérték,hogy "jaj de szépek"(Akkor is ha elhízott volt).

A fiúknak csak a hibáikat emelték ki.Mintha ők értéktelenek lennének.

A családokban a lány gyerekek több ajándékot kaptak,több ruhát,mert hát a fiúknak úgy se kell szép,divatos ruha.

Nálatok volt ilyen megkülönböztetés?

2022. szept. 21. 13:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden család debil ám.
2022. szept. 21. 15:05
 12/19 anonim ***** válasza:
44%
Mindkét oldalról a lányokat szeretik jobban, pedig érzékeny, mosolygós, illedelmes mindkét fiam, anyósom szerint viszont a lány az lány, mert azok annyira cukik, szeretik a könyveket, lehet fésülni a hajukat, öltöztetni, a fiúk meg csak rohangálnak és sok az autista közöttük. A mai felvilágosult országokban a lányok több figyelmet kapnak, különösen az intézményekben, mert szorgalmasabbak, fegyelmezetebbek, mint a fiúk és a női pedagógusok jobban azonosulnak velük. Több lányt fogadnak örökbe és több fiút vetetnek el. Ha még feminista is az anyuka és csak lánya van, akkor minden erejével azon van hogy megóvja lányait a verekedős, agresszív fiúktól. Sajnos ismerek ilyeneket. Szóval tapasztalatom alaoján két problémamentes, kedves fiúgyermek anyjaként is azt mondom a fiúkat kevésbé szeretik.
2022. szept. 21. 15:05
 13/19 anonim ***** válasza:
98%
Vegyesen. Ami egyöntetű, az az, hogy mindenhol volt valamelyik nem javára durva kivételezés.
2022. szept. 21. 15:09
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak az egyik mamám ilyen, neki csak a fiú gyerek számít. Mindenki más normális
2022. szept. 21. 16:53
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a szűk családban csak lányok voltak, így nem tudok egzakt választ adni. Mindenesetre én sosem hallgattam olyat, hogy "csak lány" lennék. Kitűnő tanuló voltam, és mindig azt hallgattam, hogy okos vagyok, szép vagyok, és bármi lehet belőlem. Egy percig sem merült fel soha, hogy kevesebbet érnék, mint egy fiú, egyértelmű volt, hogy többet érek.
2022. szept. 21. 16:54
 16/19 Metionin ***** válasza:
100%
A fiúkat, még az én generációmban is volt olyan lány, akit azért nem támogattak a továbbtanulásban, mert volt fiútestvére és annak a taníttatására kellett a pénz. A szüleimen is sajnálkoztak, hogy nagy nehezen összehoztak egy gyereket és az is csak lány lett.
2022. szept. 21. 17:13
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az alapján volt a kedvenc anyai nagyszülőknél, hogy legszorosabb kapcsolat, legkisebb unoka, azaz én, lányként, aztán első unoka+fiú, tehát unokabátyám, aztán unokanővérem. Ez az amiről fixen tudok nyilatkozni.
2022. szept. 21. 18:50
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Fiúk/férfiak. Anyám és apám rokonságánál is így van.

Lusta vagy, még akkor is, ha majd beleszakadsz mindenbe, de ha a férjem, testvérem, unokatesóim keresztbetesz két fűszálat, akkor "becsüld meg, hogy ilyen jó". Csak azt hallom, hogy "lány létedre nem csinálhatod meg ezt meg azt".

2022. szept. 22. 15:19
 19/19 anonim válasza:
100%
Az én apám szerint a lány nem gyerek, hanem csak lány. Mindig a bátyám volt a mindene, én meg csak az, akit ugráltatni lehet. Bátyámnak egy fia van, ő a minden, a kedvenc unoka, akinek mindent szabad. Nekem két lányom van, mindig csak azt hallgatom,hogy majd milyen házisárkanyok lesznek ha felnőnek, pedig most meg milyen aranyosak. És ezt nevetve mondja, mintha olyam jo vicc lenne. Én nem értem miért vannak egyesek leragadva a középkorban...
2022. szept. 23. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!