Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A féltestvérem egyre inkább...

A féltestvérem egyre inkább keresi a társaságomat, ami számomra terhes. Érdemes lenne elmondani ezt neki, vagy próbáljam lerázni mindig, hátha veszi a lapot?

Figyelt kérdés

Ő 18 éves, én 24. Apai oldalról féltestvér, konkrétan az anyja miatt ment tönkre a szüleim házassága anno és az anyja ezután velem viselkedett minősíthetetlenül. Sok kapcsolatom nem volt se velük, se az apámmal utána.

Most költözött Budapestre augusztus végén, azóta van ez. Korábban nagyon maximum évente kétszer beszéltünk és jobb esetben találkoztunk egyszer, karácsonykor, az apai nagyszüleinknél. Mióta itt lakik, naponta/kétnaponta ír, hogy találkozzunk, csináljunk valamit, segítsek neki. Ma is hívott, hogy ebédeljünk együtt, írtam, hogy már rendeltem ebédet. Most pedig írt, hogy este beülünk-e valahová kicsit? Mondtam, hogy nem jó, mert megyek vacsizni barátnőkkel. Erre, hogy akkor majd holnap?

Egyszerűen nem veszi a lapot

2022. szept. 12. 15:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
54%
Milyen érdekes, hogy a féltestvéred is itt kérdezősködik: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__rokoni-k..
2022. szept. 12. 17:09
 12/20 anonim válasza:
21%
Fiu vagy lány a testvéred?
2022. szept. 12. 17:12
 13/20 anonim ***** válasza:
32%
Érdekes hogy anyja miatt haragszol rá. Ki tudja lehet még baráti viszonyotok is. Inkább barátként tekints rá és nem fél testvérként. Ezt mond el neki is. Még kapcsolatai hasznos is lehet belőle. Lehet az anyjával neki sem jó a viszonya.
2022. szept. 12. 19:02
 14/20 anonim ***** válasza:
24%
Megmondod neki kerek perec a vbéleményed.
2022. szept. 12. 21:34
 15/20 anonim ***** válasza:
60%

Ha az anyja így viselkedett veled, kétlem, hogy a lánya nem azért keres, mert hasznot remél belőle: ő új a városban, talán abban reménykedik, hogy majd beviszed valami társaságba és a e szárnyvizeden evezve szerezhet barátokat. Esetleg állod a kaja árát, hiszen ő gondolom 16 évesen tanul, nekem meg már 24 évesen van kereseted.

Ha az anyja ilyen volt veled, nem nézek ki belőlük többet. Úgy látják, hasznot hajthatnak belőled, ezért most keres a hugica. Egyszerűen pattintsd le: ne haragudj, de a ti családotoktól eddig csak rosszat kaptam, akkor hirtelen miért is keresel most? Ha válaszol, írd meg, hogy nem kölcsönös a szimpátia és oldja meg magának az új városban való beilleszkedést. Esetleg kérje meg apádat, hogy segítsen neki: hiszen neki egyel több támogató szülője van így is tehát eleve előnyből indul.

2022. szept. 12. 22:15
 16/20 anonim ***** válasza:
71%

Ahányszor programozni hív a féltesód te mond azt hogy a pároddal töltöd minden idődet és nem érsz rá.

A párod nálad alszik, együtt programoztok... Hasonlókat találj ki minden egyes alkalommal.

2022. szept. 13. 04:54
 17/20 kovpet ***** válasza:
74%

"konkrétan az anyja miatt ment tönkre a szüleim házassága anno és az anyja ezután velem viselkedett minősíthetetlenül"

És ehhez neki mi köze?

Ezzel együtt jogod van nem tartani vele a kapcsolatot persze, de ha ő nem tett ellened semmit, akkor ne fogd rá, hogy ez miatta van.

2022. szept. 13. 08:57
 18/20 anonim ***** válasza:
87%

"konkrétan az anyja miatt ment tönkre a szüleim házassága anno és az anyja ezután velem viselkedett minősíthetetlenül."

Ezt írd meg neki és persze azt is, hogy tudod, hogy erről ő nem tehet, de neked ez akkor is érzékeny téma és nem szeretnél semmi olyat az életed részének tudni, ami ezekre a traumákra emlékeztet téged. Ezt mind nagyon kedvesen mondd meg neki azt szevasz. Ha meg nem veszi a lapot, akkor tiltsd le.

2022. szept. 13. 15:55
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedvesen is el lehet neki magyarázni, hogy köszönöd szépen, de van saját életed, kialakult baráti köröd, amibe ő már nem fér bele, alakítson ki magának baráti kört, nem muszáj amiatt puszipajtinak lenni, mert rokonok vagytok, és most épp egy városban laktok.

Nekem unokatestvérem lakik két trolimegállóra tőlem, csak karácsonkor találkozunk, meg ha véletlen összefutunk az utcán... Nem utáljuk egymást, vagy ilyesmi, csak mindkettőnknek megvan a saját élete.

2022. szept. 14. 09:00
 20/20 anonim ***** válasza:
63%

Az anyja miatt nem utálhatod a testvéredet!

Nagyon jó, amúgy, ha valakinek testvére van. Én mindig sajnáltam azokat, akiknek nincs, nekem a testvéreimmel nagyon jó a kapcsolatom, boldog vagyok, hogy ők vannak nekem.

Találkozz vele, ismerd meg, adj neki esélyt! Ha kiderül, hogy nem vagytok egy hullámhosszon, még mindig megbeszélhetitek, hogy nem kell sűrűn találkozni. Ha így lesz, azt ő is érezni fogja, és akkor már nem lesz ellenvetése.

Barátod lehet bármikor, de testvért nem tudsz szerezni, ha nem született, ezért ha van, meg kell becsülni.

2022. szept. 27. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!