Miért hiszik egyesek, hogy 18 éves kora után mindenki élősködő, aki még a tanulásra akar koncentrálni és nem vállal munkát?
Aki gyereket vállal az a jogszabály szerint is 25 éves koráig vállalja, amennyiben addig tartanak a tanulmányai. Egy érettségivel nem lehet rendes munkát találni és nem lehet munka mellett tanulni, bárki bármit is állít (mert úgyis lesznek itt olyan szuperhősök, akiknek sikerült, de az átlagtól ezt nem lehet elvárni!!).
Nagyon felháborít ez a hozzáállás. Akkor ne vállaljon gyereket, ha úgy érzi hogy 18 év után már nem az ő felelőssége.
Kedves siránkozó,felháborodott főiskolások!
csak úgy viszonyításképpen,az Usa-ban,Angliában,Németországban a 16 éves fiatalok már munkát vállalnak tanulás mellett.A normálisabbja.A többiekből lesznek a drogosok,tinianyák.
Mi a munka?Bébiszitterkedés,kertápolás,újságkihordás,pincérkedés stb,Angliában egész osztályok szedik az epret nyáron...szerintem itt se más a helyzet.
" Usa-ban,Angliában,Németországban a 16 éves fiatalok már munkát vállalnak tanulás mellett."
lényegesen több pénzt kapva a munkáért.
én is diákmelóztam, a fizetés siralmas volt. miután kaptam rendes ösztöndíjat (tanulmányi, szoc, köztársasági", várost stb..) időpazarlásnak tartottam az egészet.
17.51:és?
Vagy te is azok táborába tartozol,akik 35 évesen még pályakezdők,rokonok nyakán élősködnek és sírnak,hogy nem akarják megfizetni őket?
Egyébként tévedés.Sokan karitatív munkát végeznek külföldön,pont azért,mert megtehetik a szüleik jóvoltából,ellenben gyakorlatnak nagyon is jó,és az ilyesmi nagyon jól fest egy külföldi önéletrajzban.
Ott tudják,hogy pénzért kiabálni majd akkor kell,ha megfelelő tudás lesz a birtokukban.Ezt pedig nem a diplomaosztón kapják meg.
Majd akkor tessék a külföldi fizetésekről beszélni,ha ugyanazt a tudást,szakmai alázatot,tiszteletet sikerül elérni.
Amíg a gyereked meg nem hal, vagy ameddig te nem halsz meg, felelős vagy a gyerekedért. Az életkor semmit nem jelent.
Ezen az oldalon, mint minden más anonim oldalon, vannak füllentők, de olyanok is, akik igazat írnak.
17.51:és?
az az és, hogy hülye a példád.
ha valaki tanul, és jó szakmát szerez, az pont, hogy nem fog a szülők nyakán élősködni 35 éves korában.
a tudás befektetés.
meg eleve a legtöbb egyetemistát már nem kell 100%-ban eltartani, mert sokan kapnak ösztöndíjakat.
+ szak függő az is, hogy valaki mennyire ér rá dolgozni.
meg a külföldiek se lesznek drogosok, csak mert az egyetem alatt nem dolgoznak, "csak" tanulnak.
"Majd akkor tessék a külföldi fizetésekről beszélni,ha ugyanazt a tudást,szakmai alázatot,tiszteletet sikerül elérni."
a magyarok közt ugyanazért a tudásért, szakmai alázatért, tiszteletért fizetnek lényegesen kevesebbet, mint külföldön.
egyébként meg tesóm az usa-ban phd-zik, és nem is dolgozhat (max feketén dolgozhatna), mégse lesz belőle drogos csak azért, mert a tanulás mellett nem dolgozik. meg sok ismerősöm az usa-ban nem dolgozik, "csak" tanul, mégse lesznek drogosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!