Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy rászoruló családtag...

Egy rászoruló családtag kérné, hogy fogadjátok be, de a párotok nem menne bele? A lakás viszont nagy, elférne.

Figyelt kérdés

Az hozzá tartozik, hogy ő a tulajdonosa az ingatlannak, amiben élünk, ketten...Nem egy 1,5 szobás panel, hanem egy 90 négyzetméteres kétszintes ikerház egy részfele az övé. Földszinten előszoba, nappali, konyha, wc külön, fent meg 3 (!) szoba van és egy bazinagy fürdőszoba.

Még így se megy bele, hogy ekkora a ház. Nemrég lett véve újonnan, megújuló energia, hűtő-fűtő klímákkal telepakolva, külön garázs, udvar, beálló...

2022. aug. 30. 01:18
 131/171 A kérdező kommentje:
Mi nem vagyunk vallásosak és mint kiderült, három haszonélvező is van a házon, aki a pénzt rakta bele: párom szülei és a nagyanyja is. Én természeten minden költségbe beszállok és jó a viszony a párom összes családtagjával, így én is itt lakhatok, de más nem jöhet ide. Tesómnak albérlet lesz a megoldás, amit apukám és én fogunk fizetni. Nyilván nem szeretnék, ha a gyerek leamortizálná a berendezést, aki még csak nem is az unokájuk. Ha a páromnak és nekünk is lesz közös, ő nyilván más lesz.
2022. szept. 1. 08:44
 132/171 A kérdező kommentje:
Szerintem tesómra haragszanak a gondatlan gyerekvállalás miatt vagy szimplán nem szimpi nekik, ahogy írtam, hogy valahogy a párommal sincsenek egy hullámhosszon. Édesapámért viszont szinte rajonganak, párom szülei is meg szokták látogatni, mindig mondja, hogy egy csomó mindent odavisznek neki, őt simán befogadnák szerintem, ha úgy alakulna. Mondjuk egy idős embert azért nem egy gyerek az tény.
2022. szept. 1. 08:49
 133/171 anonim ***** válasza:
100%
Ne végy azért mérget rá, hogy lesz gyereketek. Azt is nehezen fogtad fel, hogy nem mehet oda a tesód, meg miért, most meg már pedzegeted, hogy apád biztos mehetne. Nehogy még téged is meglódítsanak.
2022. szept. 1. 08:54
 134/171 anonim ***** válasza:
97%

"Tesómnak albérlet lesz a megoldás, amit apukám és én fogunk fizetni"

De ti hülyék vagytok, mondjátok már meg?

Ha a testvérednek fizeted az albérletet, magadnak miből fogsz félrerakni, hogy legyen tartalékod, ha esetleg neked is menned kell később?

2022. szept. 1. 08:59
 135/171 anonim ***** válasza:
92%

Jah, ez tényleg úgy hangzott, hogy az apukádat szeretik akkor fogadják be őt, hogy a húgodnak megmaradjon apukád háza. Zseniális ötlet lenne, de akinek volt annyi pénze hogy 70 milliót össze tudott szedni, az nem hülye.

Ti egyébként hogy élnétek ha te nem fogod ki ezt a srácot?

Akkor te hol laknál? Ki húzná ki a családodat a sz*rból?

Mert az is világos szerintem mindenkinek, ha te meg apukád fizetitek a tesód albérletének egy részét, akkor a te jövedelmed is csökkenni fog.

Tehát a pasid lesz az aki a te bevételeidet kipótolja valamilyen szempontból. Pl. több dolgot ő fog állni amit eddig te fizettél, mert te ugye a tesódnak adod a pénzt.

Tehát szegény pasid ha akar, ha nem, fizethet mint a katonatiszt, úgy hogy semmi köze ehhez az egészhez.

Szerintem örülj, hogy te ott lakhatsz és húzd meg magad, ne próbálj arra játszani hogy apádat kedvelik stb...

Ha még téged is kipenderítenek a kavarások miatt akkor lesz a családod igazán nagy bajban.

Nálatok amúgy is minden biztos pont erre a srácra és a házára van építve. De van ha ez nem lesz? Van "B" terved?

Egyik ismerősöm egy srác (38 éves) néha panaszkodott egy kis rosszullétre, de tudott dolgozni... Aztán egyik nap rosszul lett, a barátnője bevitte a sürgősségire ahol 1 óra leforgása alatt meg is halt. Előtte gyakorlatilag különösebb baja nem is volt. A ház a srácé volt, így a barátnője mehetett vissza a szüleihez.

Kb. ennyire lehet mások házára alapozni egy életet. Náluk nem ez volt a helyzet, csak azért írtam le, hogy lehessen látni, hogy akár 1 óra alatt is megváltozhat valakinek az élete.

2022. szept. 1. 09:12
 136/171 anonim ***** válasza:
98%
Apád a nyugdíjából fizet egy albérletet a húgodnak, aki csak azért nem kér gyerektartást, mert az egy kis kellemetlenséggel járna neki. És el is fogadja ezt az apjától gond nélkül... Ehhez milyen vastag bőr kell, hogy legyen a képén? Te jó ég. Csodalkozol, hogy nem kedvelik a húgodat? Egy élősködő. Most fizethetitek az albérletet minimum 3 évig.
2022. szept. 1. 09:14
 137/171 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem apádat se fogadnák be főleg mert neki van kecója. Én se fogadnék be valakit csakmert jóban vagyok, max újabb szingli( és gyerektelen) szexi nőket hogy versenyhelyzetet teremtsek. Komolyra fordítva a szót sokat képzelsz a dolgok mögé.
2022. szept. 1. 09:15
 138/171 A kérdező kommentje:
Tesóm megy a bíróságra, lesz gyerektartás!
2022. szept. 1. 09:23
 139/171 anonim ***** válasza:
98%

Éljen... beljebb lesz havi 30ezerrel.

Ha meg ezek után ilyen ötleted lenne, hogy akkor apádat költöztetnéd a tesód helyett, hát addig lennék együtt veled. Fogd már fel, hogy ez kva pofátlanság! Ha apád költözik, ha a tesód gyerekkel, meg ha bárki, az is. NE költöztess a pasid nyakára SENKIT!

2022. szept. 1. 09:30
 140/171 anonim ***** válasza:
98%

Egyébként előbb ügyvédhez kellene menni, akinek fel kell vázolni a helyzetet. Ő majd megmondja hogy a mai magyar jogrend szerint mit lehet követelni apukától (a gyereke eltartása az ő kötelessége is).

Ha a gyerek apjának nincs bejelentett munkahelye (feketén dolgozik) vagy valamennyit zsebbe kap, akkor nehezen lehet belőle pénzt kicsikarni. És bizony az ügyvéd is pénzbe kerül.

2022. szept. 1. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!