Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csinálják ezt velem a...

Miért csinálják ezt velem a szüleim ér a rokonaim? Csak szerintem nem normális hogy ennyire rám szolnak mindenért?

Figyelt kérdés
Tehát, kiskoromba egy beszédes kislány voltam, szerettem viccelodni hulyulni, és ami fontos hogy nem voltam magamnak való vagy visszahuzodo, a szuleim a rokonság meg folyamatosan rám szólt, pl 8 éves voltam jott hozzánk a neném és mondta hogy holnap megy a férjével randizni, rá pár napra megint jott hozzánk, kérdeztem tole hogy "Na nene voltal a randidon?" Erre elkezdi apám hogy én mit képzelek magamrol miert szemtelenkedek, es mondta a neném hogy "Már miért szemtelenkedett volna, ez egy normális kérdés volt semmi olyan" vagy ha valaki jott hozzánk, ki mentem hogy tudjam ki van nálunk, hogy miujság, erre elkezdik hogy mit keresek én kint direkt meg ilyenek meg hogy teszem magam meg dricsizek. Tegnap pl nagy verekedes volt kint meg ordibálás ki néztem az ablakon es azert is ram szoltak, hogy ne legyek én kint az ablakba meg stb stb. Nos én egy visszahuzodo magamnak való lány lettem, ha valaki jön automatikusan a szobába vagyok inkább ki se megyek, hogy mások elott le égessenek, de most meg pont ezért égetnek le. Hogy én beszari félős vagyok, nem merek senkivel beszelgetni meg ilyenek. Vannak barátaim és ők annyira másak, én meg viccelhetni se viccelhettem ugy senkivel mert mindjárt mert az ordibálás, vagy hogy anyamtol kaptam egy kettőt. És igazából a szar az egeszbe az hogy szinte így nőttem fel ez rögzült belém, és amikor igy tenyleg viccbol viccelnek velem a barátaim én azt néha olyan komolyan tudom venni, meg megsértődök holott ez tényleg normalis vicc volt, csak a szuleim egyszerűen belém rakták ezt az egeszet. Szerintem egyaltalan nem normalis akit művelnek.
2022. aug. 28. 14:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
1%

9

Ezekből is látszik, hogy kamu.

2022. aug. 28. 14:59
 12/20 anonim ***** válasza:
97%
Az én szüleim is dettó ugyanilyenek voltak. Így lettem én egy csendes, visszahúzódó, elnyomott, szorongó ember. Csak akkor szólok, ha kérdeznek.
2022. aug. 28. 14:59
 13/20 JNS válasza:
97%

Bűntudatot és szégyenérzetet generálnak benned. Ez az elnyomók tipikus eszköze. Valójában félnek attól, hogy olyan helyzetbe hozod őket ahol megszégyenülhetnek amiatt amit te teszel és hogy ezt megelőzzék téged szégyenítenek meg, mert ők nem mernek szembenézni a saját szégyenérzetükkel mert könnyebbnek találják, ha téged kontrollálnak.

[link]

2022. aug. 28. 15:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
miért lettem lepontozva azért mert meg mertem kérdezni a korod?
2022. aug. 28. 15:41
 15/20 anonim ***** válasza:
47%
Szülők kicsit tultolják a féltést.
2022. aug. 29. 01:43
 16/20 NTBS ***** válasza:
100%
Költözz el, ha lehetséges.
2022. szept. 3. 12:17
 17/20 anonim ***** válasza:
78%

Miért,mi a baj a nenèm,nene szóval? Náluk valószínűleg így hívják.

Én nènje-t használok,de van olyan rokonom,aki nena(nagynéni)

batya,batyi,bàttya (nagybàcsi).

Ebből messzemenő következtetéseket levonni nem kéne.

2022. szept. 3. 15:41
 18/20 A kérdező kommentje:
Drága 9-es te szerintem az ős korból jöttél, de nálunk nem divat a nenénknek a nevét mondani, hanem azt mondjuk rá hogy Nénje/Nene stb pl fiukra meg Báttya/Bratyesz ilyesmi, tehát nem tudom mi neked ebbe az ennyire de ennyire furcsa, de ahogy észrevettem téged ez kegyetlenul sziven ütött. A többieknek akik normális komentet írnak, azoknak pedig koszonom szépen a válaszukat, rengeteget segítettek!❤
2022. szept. 3. 16:01
 19/20 A kérdező kommentje:
11. Persze akkor nyilávan a 12-es komentelö írása is kamu, és persze ilyen megse történhet hogy egy szülő igy viselkedik?😂
2022. szept. 3. 16:03
 20/20 anonim ***** válasza:
26%

Azért, mert egy gyerekre nem tartozik, hogy a nagynénje volt-e randin vagy sem.

Nem vagytok egy szinten, te meg úgy kérdezgetted őt, mintha csak a barátnőd lenne.

Amúgy igen, zavaró, ha egy gyerek minden lében kanál, ráadásul még tudálékoskodik is. Ez nem való egy gyereknek. Majd ha megnő annyira, hogy komolyan vehető lesz, akkor kíváncsiskodjon.

Megértem a szüleidet, de ezen nem kell megsértődni, csak gyerekként nem kell kisfelnőttet játszva lábatlankodni a felnőttek dolgainál.

Nem véletlenül alakult ki ez a mondás, hogy "Ez a felnőttek dolga, gyerek ne szóljon bele!"

2023. okt. 31. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!