Mit csináljak? Az anyám nem normális!?
15 éves lány vagyok.anyukám már este 9kor mondja hogy le kell feküdni.én még fél 10kor az ágyamba olvasok. akkor bejön nagyon mérgesen és lekapcsolja a villanyt.. akkor én felkapcsolom ő meg elkezd üvöltözni hogy feküdjek már le. kérdezem minek még csak fél 10 van. erre azt mondja még gyerek vagyok a gyerekeknek több alvásra van szüksége. ja 9és fél óra alvásra nincs szüksége egy 15 évesnek! egy ovisnak kell ennyit aludni. egy 15 éves elég ha alszik 7-8 órát. ha fél 11kor lefekszek akkor 8 órát alszok ( fél 7kor kelek) és amugy is felesleges lefeküdnöm 9 kor ( vagy 10kor is) mert ugyse tudok elaludni, több mint 1 óráig csak fekszek az ágyamba, nem vagyok álmos, nem tudok aludni. és még hétvégén se engedi meg hogy tovább fenn legyek. fél10kor már üvöltözik hogy mért nem alszok már. de persze ö éjfélig TVzik mert ugye ő már felnőtt.
minden nap ez megy már nagyon unom:( mit tegyek??????
Nézd 15 éves kislány vagy. Az enyhe túlzás, hogy anyukád nem normális. Egyszerűen csak épeszűen gondolkozik. Ha nem tanulsz, akkor feküdj le időben, a szervezetednek kell a pihenés. Ráérsz éjszakáig fenn lenni egyetemista korodban.
Ha ez abszolút nincs ínyedre, próbáld elmondani a gondjaidat. Ha nem hajlik rá, akkor sok mindent nem tehetsz.
Én is az olvasást akartam javasolni, de megelőztek :))
Édesanyádra meg ne mondd, légyszi, hogy nem normális, ő az, aki a világon a legjobban szeret, és a legjobbat akarja neked. Nyilván felnőttként másként lát dolgokat, mint te 15 évesen - de ez így rendben is van! Már nagylány vagy, egyre több dolgot fognak megengedni, és tényleg éjszakázhatsz még eleget :))
Szia! Én most 26 éves vagyok, és tudni kell, hogy mindig önállóságra vágytam. Hogy miért? Azért mert nekem már 8 órakor ágyban kellett lennem ilyen koromban. Ez még nem is rossz, amit a te anyukád kér. :)
Szerencsére 18 éves koromra már el tudtam költözni, de most egymás közelében lakunk, fiatal házas vagyok és van már gyerekem is, és még mindig mondogatja, hogy gyerekem feküdj le aludni, mert fáradt leszel. :) Ez már ilyen!!! Tűűűűűűűűűrni kelllll!!!!!!!!!!!!!!!
Lehet, hogy kicsit off, de azért kapcsolódik a témához az, ami eszembe jutott. Biztos kellemetlenül érzed magad amiatt, ahogy anyukád viselkedik, de lehetne ennél rosszabb is. Én olyan hosszú pórázon voltam, hogy éjjel mentem haza a buliból 13-14 évesen. Tojtam én arra anyám mit mond. Ja mellesleg mindkét szülőm alkoholista. Aztán 14 évesen kirúgott, mert éppen annyit ivott, hogy ez jutott eszébe, amiért előző este nem értem haza 9-re. Nah én azóta azért dolgozom, hogy éljek!! Pedig de jó lett volna néha este 9-kor lefeküdni aludni, ahelyett, hogy szakközép mellett éjszakáik dolgozzak.
Bocs... ez csak úgy kijött belőlem.
A lepontozottnak van igaza!
15 éves vagy ott az iskola!Én is 15 vagyok és sokkal könynebb felkelnem ha normálissan kipihenem magam én őgy tudok hamar elaludni, hogy elfekszek a sötétben és mp3on hallgatok zenét és bealszok! Így nem vitázok anyámékkal!=) és az iskolában is oda tudok figyelni!=)
15 éves korban felesleg egy gyereknek napi 9 órát aludnia.
Szerintem nyugodtan fent maradhatna fél 11-ig.
Csináld azt, hogy ébresztőórával felkelsz egyik reggel fél6kor, és elkezdesz az ágyban szép kényelmesen olvasgatni, aztán fél6kor meg elkezdesz öltözködni és készülődni. Ráadásul aznap este már sokkal könnyebben el fogsz tudni aludni este fél10kor.
És mivel anyukád is látni fogja, hogy reggelente hajnalban egy órát olvasol/tévézel, rá fog jönni, hogy teljesen felesleges napi 9 órát aludnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!