Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Az anyám nem...

Mit csináljak? Az anyám nem normális!?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok.anyukám már este 9kor mondja hogy le kell feküdni.én még fél 10kor az ágyamba olvasok. akkor bejön nagyon mérgesen és lekapcsolja a villanyt.. akkor én felkapcsolom ő meg elkezd üvöltözni hogy feküdjek már le. kérdezem minek még csak fél 10 van. erre azt mondja még gyerek vagyok a gyerekeknek több alvásra van szüksége. ja 9és fél óra alvásra nincs szüksége egy 15 évesnek! egy ovisnak kell ennyit aludni. egy 15 éves elég ha alszik 7-8 órát. ha fél 11kor lefekszek akkor 8 órát alszok ( fél 7kor kelek) és amugy is felesleges lefeküdnöm 9 kor ( vagy 10kor is) mert ugyse tudok elaludni, több mint 1 óráig csak fekszek az ágyamba, nem vagyok álmos, nem tudok aludni. és még hétvégén se engedi meg hogy tovább fenn legyek. fél10kor már üvöltözik hogy mért nem alszok már. de persze ö éjfélig TVzik mert ugye ő már felnőtt.

minden nap ez megy már nagyon unom:( mit tegyek??????

2009. máj. 27. 18:27
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
80%
Igen mp3-a jó:D én is azt szoktam hallgatni amikor nem birok elaludni..:S
2009. máj. 27. 19:38
 12/24 anonim ***** válasza:
88%

Ilyet valóban ne mondj a saját anyádra, hogy nem normális. Addig örülj amíg foglalkozik veled, amíg aggódik érted. Az én szüleim abba sosem szóltak bele, hogy mikor feküdjünk le aludni, viszont nem engedtek el sehova sem. Akkor ez nagyon bántott, nagyon haragudtunk rá a testvéreimmel, de most 25 évesen belátom, hogy igazuk volt. Rengeteg olyat ismerek, aki gyereket szült 15 évesen, a volt osztálytársamnak 18 éves koráig 3 kaparása volt és még sorolhatnám.

a korán lefekvésről még annyit, hogy bár valóban nem mondták meg, hogy mikor feküdjünk le, azért mégis elég korán ágyba kerültünk, mert tanultunk a saját kárunkon. Volt egy párszor, hogy na még megnézem ezt a filmet, aztán fekszek,mert ráérek fél hétkor kelni, ágyba is jutottam éjfél körül, reggel meg alig bírtam kelni.

Most meg kifejezetten azon vagyok, hogy korán ágyba jussak. Egyrészt a főiskolám három éve arról szólt, hogy végigéjszakáztam, végigtanultam a vizsgaidőszakot, meg az utolsó évet, amikor a diplomadolgozatomat írtam, és amikor az államvizsgámra készültem. Most meg mióta dolgozok, már nyolc körül már meg vagyok fürödve, és legkésőbb fél tízkor fekszek, mert ötkor kelek, hogy bejussak vidékre fél nyolcra dolgozni. Szóval tényleg bőven ráérsz még éjszakázni, meg hidd el 10 év múlva visszasírod még azt, hogy de jó volt, amikor még 9-10 órát alhattam.

2009. máj. 27. 20:28
 13/24 anonim ***** válasza:
85%

szerintem nincs igaza az anyukádnak,mert ez a 9 óra tényleg nevetséges.én 12 éves vagyok,és 10órakor fekszek le,szinte egyből elalszok,és így is alszok 8 és fél órát...

beszélj vele normálisan,próbálj ne üvöltözni,ne fellengzősen előadni,hogy már nem vagy annyira gyerek...és hogy legalább 10-ig maradhass...hétvégéken meg gondolom mész majd szórakozni,szóval...:D

ja,és amúgy szerintem ha családod lesz,felbőtt leszel,vissza fogod sírni azokat a napokat,amikor 9-kor lefeküdhettél:Dmivel akkor ott lesz a sok gyerek,férj,háztartás,sokáig talpon kell lenned,már álmos vagy,de még nem aludhatsz,hisz mindig akad valami...

2009. máj. 27. 20:50
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a fiam 14-15 éves volt,én is megkértem,hogy este 9-kor már feküdjön le,mert másnap iskola...Mindig ágyban volt olyankor,és cserébe ha nem tudott egyből elaludni olvashatott könyvet,de azt is csak max.fél 11-ig.Utána már benéztem,hogy alszik-e.Most 17 éves, és észrevettem,hogy kevesebb alvásra van igénye így már nem ragaszkodom a korán fekvéshez,de még most is elvárom,hogy lekésőbb este 10-re haza jöjjön mert holnap iskola...Nálunk ez nem volt soha vita téma,hisz az ő dolga az,hogy jól tanuljon,én meg támogatom mindenben...Talán meg kéne értened anyudat,hogy csak neked akar jót,és nem azért csinálja,hogy téged piszkáljon..Az igazság az,hogy vannak emberek akiknek 4-6 óra alvás bőven elég és ugyanolyan frissek mint aki 9-10 órát alszik...Legyél türelmes,pár év múlva majd te is fent lehetsz éjfélig ha akarsz,csak előbb tanulj..
2009. máj. 27. 21:12
 15/24 anonim ***** válasza:
82%
Csatlakozom az előttem szólókhoz abban, hogy becsüld meg az anyukádat. Beszélj vele szépen. Szeresd és tiszteld. Ha ez meglesz a lelkedben, akkor a szavak is szépek lesznek, amik a szádból kijönnek, amikor vele beszélsz. És ha már ez megvan, akkor még mindig eldöntheted, hogy mennyit akarsz aludni, és megbeszélheted vele szépen, hogy ragaszkodjon-e a saját elképzeléséhez, vagy ne. Ha úgy gondolod, hogy anyukád nem elég kedves hozzád, akkor te legyél még kedvesebb, és még kedvesebb, egészen addig, amíg meg nem érzi, milyen jó a szeretet, és akkor ő is úgy fog viselkedni veled. Pár hét, és meglátod, milyen nagy lesz a változás.
2009. máj. 27. 21:15
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
az én fiam 17 éves,még soha sem mondtam meg neki mikor feküdjön le aludni.Ő ezt érzi,ha kell,már fél 10 kor ágyban van.Ha számitógépezik,hétvégén éjfélig is fenn lehet, ha akar. Szerintem ezt mindenki érzi,menyi alvásra van szüksége,mert ez egyénfüggő is.
2009. máj. 27. 21:44
 17/24 anonim ***** válasza:
64%

21:15 - sajnos ez nem mindig működik ilyen egyszerűen, én hiába vagyok kedves és segítőkész a szüleimmel (akikre rászorulok, fiatal felnőttként, mert nincs pénzem elköltözni, és munkanélküli lettem csőd miatt), hiába teszek meg bármit, ők csak egyre jobban kimutatják, mennyire utálnak, és mindent az én hibámnak rónak fel, nincs kedvem lassan élni se...

A kérdező helyzete ennél SOKKAL könnyebb, amit egyszerűen meg lehet oldani, és legyen érte hálás, hogy csak ennyi a probléma náluk...

2009. máj. 27. 22:14
 18/24 anonim ***** válasza:
20%
Az anyák 14-15 éves kölköket hirtelen megint visszaredukálják ovissá, mert elkezdenek félni, hogy fölnő az ő csöppjük. :)
2009. máj. 27. 22:59
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
majd ez jusson eszedbe,amit írtál,ha egyszer neked is ekkora gyermeked lesz,kedves utolsó
2009. máj. 27. 23:06
 20/24 anonim válasza:
55%
Én zömmel nem értek egyet a válaszolókkal. Nekem, ha problémám volt valamivel, ami értelmetlen volt és racionális érvek szóltak mellettem, akkor nem voltam ilyen behódoló. Egy 15 éves lány már van annyira értelmes, hogy rájöjjön maga is, hogy mikor kell lefeküdnie. Azt javaslom neked, hogy nem idegesen, nem felkapva a vizet mondd neki, hogy te nem vagy álmos nem akarsz még aludni. Ha erre elkezd veled kiabálni, akkor valami idegi problémája van. Nekem ne mondja senki azt, hogy ez a követendő szülői magatartás! Ha megőrzöd a higgadtságodat, akkor felnőttebb vagy nála ilyen téren és ha nagyon pattog, akkor feküdj le. Érezni fogja, hogy itt ő vesztett annak ellenére, hogy lefeküdtél, és lehet, hogy legközelebb már óvatosabb lesz.
2009. máj. 28. 01:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!