Válás és gyermekelehelyzés? Lentebb bővebben
Sziasztok!
Szeretnék válni a ferjemtol. Két kicsi gyerekünk van. Nem akarom részletezni a rossz házasságom. Annyi lényeges infó lehet,hogy félek a férjemtől nem merem elmondani neki ,míg itt élek vele együtt. Agresszív mind a harmunkkal. De bizonyítani nem tudom sajnos.
A kérdésem az,hogy elmehetek innen külföldre a gyerekekkel míg semmilyen tárgyalás nem zajlik le? Nekünk biztos életünk lenne kint ,minden fix nem a vak világba mennénk. De félek, ha csak így lelépünk egy levelet hagyva magunk után, és előtte beadva a válást ,akkor elveszik tőlem a gyerekeket és abba én bele pusztulnék. Fogok keresni ügyvédet hamarosan. De jó lenne addig is tapasztalatokat olvasni. Köszönöm szépen
Nem mehetsz sehová, mert gyerekrablásnak minősül.
Majd a per után, ha kizárólagos felügyeleti jogot kapsz.
Már a legutóbbi kérdésedben is megírtuk, hogy NEM mehetsz külföldre!
Elmész szépen a gyerekjólétihez, hogy ez a baj. Beadod a válópert és elköltözöl országon belül! pl a családodhoz vagy olyan bartánőhöz akit a férfi nem ismer.
Hogyha kiszökteted őket külföldre, megtalálnak, elveszik a gyereket ÉS börtönbe kerülsz.
Én még nem kérdeztem ilyet.
De köszönöm a válaszokat. Tehát országon belül akár már most is mehetünk? Külföldre pedig csak tárgyalások után?
Nem, országon belül se mehetsz, csak és kizárólag akkor, ha apuka engedi.
Ha szerinted te mehetsz, akkor az se gond, ha holnap arra érsz haza, hogy ő költöztette el a gyerekeket az ország másik vegebe?
Az egyetlen mód, amikor nem kell az engedelye, ha rendőrségi feljelentést teszel bántalmazás miatt -nyilván akkor, ha ez valóban meg is tortent-, és a feljelentéssel azonnal besetalsz a bíróságra és beadsz egy sürgős, soron kívüli ideiglenes gyermekelhelyezesi kérelmet.
Nem, nem. Férj engedélye/ tudta nélkül sehova nem viheted a gyerekeket még országon belül sem.
Ugyan úgy gyermekrablásnak mínősül.
NEM. Besdod a válókeresetet, és kéred az ideiglenes gyerekelhelyezést, bántalmazásra hivatkozva - az ügyvéd majd megfogalmazza rendesen - és utána költözhetsz a gyerekekkel.
Elötte is természetesen elmehetsz a gyerekekkel a nagyszülökhöz vagy bárhová pár napra nyaralni vagy látogatóba, csak elköltözni nem szabad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!