A feleségem szerint nem kéne olyan gyerekre pénzt költenem, aki nem az unokám. Igaza van?
Az első feleségem korábbi kapcsolatából származó lányát 4 éves korától én neveltem fel. Már neki is van egy kisfia, akit amúgy imádok, és a gyerek is engem. Jelenleg a második feleségemmel élek, de a nevelt lányommal is szoktam beszélni, ugyanúgy veszek játékokat, édességet, ruhákat a kisfiának. A feleségem viszont nem nézi jó szemmel hogy a közös kasszából egy olyan gyerekre költök aki nem is az igazi unokám, már többször megkért hogy ne vegyek semmit a kisfiúnak. Azt mondja, ha a saját unokámra költenék azt megértené, de ezt pazarlásnak tartja, és azt mondja csak kihasznál a nevelt lányom a gyerekem keresztül.
Igaza van, és nem kéne vennem semmit a kisfiúnak?
Nincs igaza. Az a kisfiú ugyan úgy az unokád, ha nem is vér szerinti, de szív szerinti. Én a nő helyében fognék egy ásót és elásnám magam.
Gondolom ha neki lett volna purdéja az előző házasságából arra költhetnél nyugodtan.
Mondom ezt úgy, hogy én is második feleség vagyok, és a férjemnek már van gyereke az előzőtől. Soha, egy pillanatig se fordult meg a fejemben hogy az a kislány kevesebbet kapjon mint a mi közösünk. Természetes, ha a közös kap, akkor a nagyobb is. Minden vásárlást úgy időzítünk hogy ott legyen és választhasson.
Most például a miénk megkapta a nagylányos ágyat, a nagylány pedig kapott iskolás bútorokat a szobájába.
Nincs aljasabb dolog mint kivételezni egy gyerekkel.
Ő költ a saját unokáira a "közösből"? Ha igen, akkor egálban vagytok, úgy illik, hogy amennyit ő külön célokra költ, annyira neked is legyen jogod. Hogy te ezt épp az unokádra szeretnéd költeni, na, abba már nem szólhat bele.
Akkor lenne jogos maximum, hogyha olyan sokat költenél a lányodra/unokádra (mert igenis azok!), hogy a saját megélhetésetek kerülne veszélybe. Pl. itt volt olyan kérdés, hogy csóró apukától elvárta a drága ajándékokat az elkényeztetett elváltanyuval élő kislány, az meg megvette titokban az új feleség háta mögött, hogy ne rinyáljon. Az ilyesmi gáz, de gondolom, nálatok nem ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!