Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudom hogy otthon nem nagyon...

Tudom hogy otthon nem nagyon kedvelnek, de ezt miért kell csinálniuk?

Figyelt kérdés
Anyuval, anyu férjével és az ő két fiával élünk együtt. Az egyik fiú 18, a másik 13. Nagyon szeretek sütni, főzni, és gyakran szoktam is otthon úgy mindenkinek főzni. Főleg amúgy én szoktam, mert anyu is meg a férje is dolgoznak, és nem nagyon szoktak főzni. Csomószor van olyan, hogy egy sütit olyan gyorsan megesznek, hogy nekem nem is jut belőle egy falat sem, de mindegy, legalább örülök, hogy finom lett. De amúgy nagyon sokszor nem túl kedvesek velem. Főleg a srácok nem bírnak valamiért. Van hogy kihúzzák a kazánt ha zuhanyozni szeretnék, hogy ne legyen melegvíz, és törülközőben, félig vizesen kelljen elmennem és visszadugni. Vagy pl esetleg a nappaliban az asztalon hagyom a könyvem mert kimegyek a mosdóba vagy valami, és átteszik benne a könyvjelzőt. Vagy többször volt olyan, hogy anyuék rendeltek vacsira kaját, és én fenn voltam a szobámban, meg sem kérdezték, hogy kérek-e, és nekem nem is rendeltek, ezért én ehettem melegszendvicset, vagy ilyesmit, mert semmi nem maradt. Én igyekszem a legkevésbé útban lenni, otthon kb minidig a szobámban vagyok, de valahogy mégis azt érzem, hogy útban vagyok. Anyu is sokszor megdicséri a fiúkat, hogy milyen ügyesen összeporszívóztak, vagy valami ami az ő dolguk, de ha én a saját házimunkámon felül főzök, vagy ilyesmi akkor egy “kösz a vacsit” vagy ilyesmit sem kapok. Vagy pl én vacsora után még mosogatok, ők meg leülnek filmet nézni, amikor kértem őket hogy azt a 10 percet várják meg amíg bepakolok a mosogatógépbe. Meg a nagyobbik fiú szobája mellett van az enyém, és volt mikor itt volt a barátnője, és megkértem, hogy egy picit próbáljanak meg halkabban lenni. Erre ő csak nevetett és mondta hogy nem kell irigykednek. Pedig semmi ilyenről nem volt szó, csak nehéz úgy aludni vagy nyugodtan olvasni, ha a szomszéd szobában üvölt a film, vagy minden egyebet tisztán hallani. Szerintetek tehetek valamit ez ellen? Én annyira igyekszem… 17L

2022. aug. 11. 14:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Csicskát akarnak nevelni belőled, ami hát sajnos sikeres, mert 0 jutalomért szakadsz meg. Valahogy törd meg ezt és jobb lesz minden.
2022. aug. 12. 00:12
 22/24 anonim ***** válasza:
85%

Páran nehezen hiszik majd el, de azért van, mert lány vagy, anyud párja pedig szélsőségesen konzervatív.

Megoldást sokan írtak, gxüjts, költözz mielőbb, stb. A "szolgáltatások" megtagadását gondold viszont át: ha tényleg ekkora tulok anyud pasija, lehet eljár a keze.

2022. aug. 12. 06:41
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez van. Nálunk is ez volt, leléptem 22 évesen.

Évi 2x hazamegyek, néhányszor írok nekik, de ennyi a kontakt velük.

2022. aug. 12. 08:04
 24/24 anonim ***** válasza:

Esetleg ha zavar, hogy leugatnak, akkor - ha már szeretsz is olvasni - javaslom, tudj meg minél többet a jó öreg asszertív kommunikációról! Aztán dolgozz előre, alkosd meg az érvrendszeredet, hass a legmélyebb érzelmeikre, korbácsold fel az empátiát! Akár mutass utat nekik, hogy emberek között milyen felülmúlhatatlanul normális módja a szeretet oda-vissza kimutatásának többek közt az is, hogy kisebb-nagyobb szolgálatokkal és ajándékokkal kedveskedünk egymásnak! Egy jól működő családban nem törvényszerű egy pillanatig se, hogy az anya főz. Akkor sem, ha egyébként marhára mindig ő főz, mert a nyomába se ér semmi, amit a többiek ügyeskednének. Tudatában van a helyzetnek mindenki, és folyamatosan, padlógázzal hálásak neki, hogy a két kezével olyan felbecsülhetetlen csodákkal aranyozza be minden egyes napjukat. Ez áldás, és sehol nem természetes vagy normális, hanem valami egészen nagy, valójában mérhetetlen. Miközben a legnagyobb természetességgel ad.

Arra akartam volna valahogy szerencsésebben kilyukadni, hogy az nem baj, hogy belül ami van, azt tovább viszed a majdani családodba. Csak tényleg óvakodj attól, hogy kicsit is hasonló emberek vegyenek körül valaha is! Hozzád hasonló embert kellene találj majd, akivel könnyen dolgoztok majd azon, hogy gyermekeitek is mindig tudatában legyenek, mekkora csodák veszik őket körül.

2022. aug. 13. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!