Tudom hogy otthon nem nagyon kedvelnek, de ezt miért kell csinálniuk?
Az a 8 hónap pont tökéletes arra, hogy félretegyél egy kaucióra. Tudom, minden baromi drága és a bérek alacsonyak, főleg vidéken, de ennél még az is jobb ha találsz megfelelő lakótársat/lakótársakat és összedobjátok a költségeket.
Ha van olyan opció, hogy amikor nagykorú leszel, befejezed a sulit (ha nem máshol tanulsz tovább) és elköltözöl GYMS megyébe a nagyszüleidhez, az is szuper lehetne. Ott is tudsz dolgozni, félretenni, gyűjtögetni.
Ebben a helyzetben Te fogsz sérülni egy idő után, vagy már most is. Ebből a környezetből lépned kell, legyen az nagyszülők, albi, koli.
Az én dolgom a bevásárlás, összeírom mi kell, azt leadom anyunak, ő “jóváhagyja” és ad rá pénzt. Utána abból én szoktam főzni amit vettem. Ruhára, piperére, könyvre és ilyesmire havonta egy 10-est kapok, meg a kisebbik fiú is, a nagy ő 20-ast, aminek amúgy nem tudom mi az oka…
Tovább akarok tanulni, csak Győr mellett nem nagyon találtam tetsző iskolát, plusz muszáj ösztöndíjjal, vagyis állami finanszírozással bejutnom, mert anyuék nem fizetik, mivel “hülye szakra akarok menni”.
" ...állami finanszírozással bejutnom, mert anyuék nem fizetik, mivel “hülye szakra akarok menni”
Még az a szerencse Kérdező, hogy ez nem az ő döntésük!
A Csjt. kimondja, hogy a szülő KÖTELES a nagykorú gyereke nappali tanulmányait fedezni, ha a gyerek azt megszakítás nélkül, eredményesen végzi. (ha az a saját megélhetése rovására nem megy)
Már gondolom nem sok van hátra a suliból. Addig kitartást.
Ha azt befejezted, menj kollágiumba, ha sikerül a kívánt szakra bejutnod.
Ha nem, menj a nagyszüleidhez, ők hátha finanszírozzák ha tudják. Ha nem is tudják finanszírozni, addig is oda költözhetsz esetleg hozzájuk 1 évet dolgozni és összespórolni a pénzt az egyetemre.
Vagy egyetem mellett is diákmunkázhatsz. Az álltalában úgyis jó pont, miután végeztél, ha van munkában tapasztalatod. Még jobb, ha az első pár félév után valamilyen a szkmához kötődő diákmelőt tudsz csinálni.
Kitartást! Tudd, hogy nincs igazuk, és szemetek. A lelkiismeretükkel végső soron nekik kell majd elszámolniuk. A fiúk világképe fog ettől torzulni és lesznek magatehetetlenek, mivel megszokják, h a szülők mindent a fenekük alá tolnak.
Ellenben ha elköltözöl neked már rutinból fog menni a háztartás vezetése.
"Én annyira igyekszem"
Szerintem ezzel rontod el, ahogy # 16 is írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!