Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudom hogy otthon nem nagyon...

Tudom hogy otthon nem nagyon kedvelnek, de ezt miért kell csinálniuk?

Figyelt kérdés
Anyuval, anyu férjével és az ő két fiával élünk együtt. Az egyik fiú 18, a másik 13. Nagyon szeretek sütni, főzni, és gyakran szoktam is otthon úgy mindenkinek főzni. Főleg amúgy én szoktam, mert anyu is meg a férje is dolgoznak, és nem nagyon szoktak főzni. Csomószor van olyan, hogy egy sütit olyan gyorsan megesznek, hogy nekem nem is jut belőle egy falat sem, de mindegy, legalább örülök, hogy finom lett. De amúgy nagyon sokszor nem túl kedvesek velem. Főleg a srácok nem bírnak valamiért. Van hogy kihúzzák a kazánt ha zuhanyozni szeretnék, hogy ne legyen melegvíz, és törülközőben, félig vizesen kelljen elmennem és visszadugni. Vagy pl esetleg a nappaliban az asztalon hagyom a könyvem mert kimegyek a mosdóba vagy valami, és átteszik benne a könyvjelzőt. Vagy többször volt olyan, hogy anyuék rendeltek vacsira kaját, és én fenn voltam a szobámban, meg sem kérdezték, hogy kérek-e, és nekem nem is rendeltek, ezért én ehettem melegszendvicset, vagy ilyesmit, mert semmi nem maradt. Én igyekszem a legkevésbé útban lenni, otthon kb minidig a szobámban vagyok, de valahogy mégis azt érzem, hogy útban vagyok. Anyu is sokszor megdicséri a fiúkat, hogy milyen ügyesen összeporszívóztak, vagy valami ami az ő dolguk, de ha én a saját házimunkámon felül főzök, vagy ilyesmi akkor egy “kösz a vacsit” vagy ilyesmit sem kapok. Vagy pl én vacsora után még mosogatok, ők meg leülnek filmet nézni, amikor kértem őket hogy azt a 10 percet várják meg amíg bepakolok a mosogatógépbe. Meg a nagyobbik fiú szobája mellett van az enyém, és volt mikor itt volt a barátnője, és megkértem, hogy egy picit próbáljanak meg halkabban lenni. Erre ő csak nevetett és mondta hogy nem kell irigykednek. Pedig semmi ilyenről nem volt szó, csak nehéz úgy aludni vagy nyugodtan olvasni, ha a szomszéd szobában üvölt a film, vagy minden egyebet tisztán hallani. Szerintetek tehetek valamit ez ellen? Én annyira igyekszem… 17L

2022. aug. 11. 14:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%

Az a 8 hónap pont tökéletes arra, hogy félretegyél egy kaucióra. Tudom, minden baromi drága és a bérek alacsonyak, főleg vidéken, de ennél még az is jobb ha találsz megfelelő lakótársat/lakótársakat és összedobjátok a költségeket.

Ha van olyan opció, hogy amikor nagykorú leszel, befejezed a sulit (ha nem máshol tanulsz tovább) és elköltözöl GYMS megyébe a nagyszüleidhez, az is szuper lehetne. Ott is tudsz dolgozni, félretenni, gyűjtögetni.

Ebben a helyzetben Te fogsz sérülni egy idő után, vagy már most is. Ebből a környezetből lépned kell, legyen az nagyszülők, albi, koli.

2022. aug. 11. 15:27
 12/24 A kérdező kommentje:

Az én dolgom a bevásárlás, összeírom mi kell, azt leadom anyunak, ő “jóváhagyja” és ad rá pénzt. Utána abból én szoktam főzni amit vettem. Ruhára, piperére, könyvre és ilyesmire havonta egy 10-est kapok, meg a kisebbik fiú is, a nagy ő 20-ast, aminek amúgy nem tudom mi az oka…

Tovább akarok tanulni, csak Győr mellett nem nagyon találtam tetsző iskolát, plusz muszáj ösztöndíjjal, vagyis állami finanszírozással bejutnom, mert anyuék nem fizetik, mivel “hülye szakra akarok menni”.

2022. aug. 11. 15:29
 13/24 anonim ***** válasza:
94%
De hát ez olyan mintha rabszolga lennél??úr isten szerintem szóljál a gyámügyeseknek ez tarthatatlan amit a jó édes anyàd csinàl,
2022. aug. 11. 15:36
 14/24 anonim ***** válasza:
40%

" ...állami finanszírozással bejutnom, mert anyuék nem fizetik, mivel “hülye szakra akarok menni”

Még az a szerencse Kérdező, hogy ez nem az ő döntésük!

A Csjt. kimondja, hogy a szülő KÖTELES a nagykorú gyereke nappali tanulmányait fedezni, ha a gyerek azt megszakítás nélkül, eredményesen végzi. (ha az a saját megélhetése rovására nem megy)

2022. aug. 11. 15:38
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Szolgaként viselkedsz, ha főzöl rájuk, azért ilyenek veled, mert a cseléd ennyit ér. Soha többé ne főzz otthon. Magadnak se, mert úgyis elveszik. Mondd meg, hogy ők szemetek veled, nincs több kaja részedről, nem a cselédlány vagy.
2022. aug. 11. 15:42
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Már gondolom nem sok van hátra a suliból. Addig kitartást.

Ha azt befejezted, menj kollágiumba, ha sikerül a kívánt szakra bejutnod.

Ha nem, menj a nagyszüleidhez, ők hátha finanszírozzák ha tudják. Ha nem is tudják finanszírozni, addig is oda költözhetsz esetleg hozzájuk 1 évet dolgozni és összespórolni a pénzt az egyetemre.

Vagy egyetem mellett is diákmunkázhatsz. Az álltalában úgyis jó pont, miután végeztél, ha van munkában tapasztalatod. Még jobb, ha az első pár félév után valamilyen a szkmához kötődő diákmelőt tudsz csinálni.

Kitartást! Tudd, hogy nincs igazuk, és szemetek. A lelkiismeretükkel végső soron nekik kell majd elszámolniuk. A fiúk világképe fog ettől torzulni és lesznek magatehetetlenek, mivel megszokják, h a szülők mindent a fenekük alá tolnak.

Ellenben ha elköltözöl neked már rutinból fog menni a háztartás vezetése.

2022. aug. 11. 16:01
 17/24 anonim ***** válasza:
26%
Hm, én meghallgatnám a másik oldalt is, ez így nekem túl gyanús, hogy ennyire rosszul bánnak a Kérdezővel, amikor az ilyeneket csinál.
2022. aug. 11. 16:09
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne süss nekik!! Kikapcsolják a melegvizet, és te még őnekik teszel szívességet?? Ne csináld ezt! Kérlek, gondold át ezt!!!
2022. aug. 11. 16:11
 19/24 kovpet ***** válasza:
96%

"Én annyira igyekszem"

Szerintem ezzel rontod el, ahogy # 16 is írta.

2022. aug. 11. 16:11
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell az ilyeneknek szivességet tenni.
2022. aug. 11. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!