Ha be töltöm a 18-at… Szerintetek?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, így 17 évesen(L), nagyon rossz családi viszonyok mellett(pszichikai nyomások, bántalmazás kiskoromtól,..) , hogyha én 2023 elején betöltöm a 18. életévemet, elköltözhetek? Jelen estben a páromhoz aki 2 évvel idősebb nálam, dolgozik. Anyukájával jó viszonyt ápolok, testvéreivel is, legalábbis akik otthon laknak, nagyon. A két testvére aki otthon lakik, tudják a helyzetemet, anyukája is. Inkább a “jogi” dolgok érdekelnének. Meg , hogy ugye még iskolába járok.
Köszönöm a válaszokat előre.
Hát ez a jó a kapcsolat a párom családjával, én nem költöznék a helyedbe a nyakukra. Akár milyen rossz a kapcsolat otthon.
Több indokból is:
1. Törékenyek a kapcsolatok, meg lehet szeret valaki, de az el is múlhat. Főleg, ha fiatalok vagytok, aztán hova mész, ha kidobnak?
2. Valaki adhatja a kedveset, meg a jót, de ha oda mész, nagy az esélye, hogy egy cseléd leszel és ki leszel használva csak. Habár jogosan is várnák el, hogy csináld meg amit akarnak, hiszen munka nélkül mennél a nyakukra, hogy ők tartsanak el.
Ha olyan komoly a kapcsolat, akkor előbb mész egyedül lakni valahova, és majd idővel össze költöztök. Plusz, te is még beleszerethetsz másba.
Az egy dolog, hogy jó a viszony, de attól be is fogadnak?
Mert én pl SENKIT nem fogadok be, csak mert kijövünk egymással. :)
És mit csinálsz, ha a pasiddal szakítotok? Mert onnantól kezdve neked ott nem lesz keresnivalód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!