Ha be töltöm a 18-at… Szerintetek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, így 17 évesen(L), nagyon rossz családi viszonyok mellett(pszichikai nyomások, bántalmazás kiskoromtól,..) , hogyha én 2023 elején betöltöm a 18. életévemet, elköltözhetek? Jelen estben a páromhoz aki 2 évvel idősebb nálam, dolgozik. Anyukájával jó viszonyt ápolok, testvéreivel is, legalábbis akik otthon laknak, nagyon. A két testvére aki otthon lakik, tudják a helyzetemet, anyukája is. Inkább a “jogi” dolgok érdekelnének. Meg , hogy ugye még iskolába járok.
Köszönöm a válaszokat előre.
2022. aug. 3. 00:15
2/35 anonim válasza:
Szerintem 18 évesen elköltözhetsz, de azért szólj a szüleidnek hogy költözöl, ha nem akarod nekik elmondani akkor nem mondod hogy hova, de tudjanak róla hogy már nem fogsz ott lakni, ne csak "eltűnj" egyik napról a másikra.
4/35 anonim válasza:
Mehetsz
Ha tényleg ilyen rossz a helyzet, jobban is teszed
5/35 anonim válasza:
mehetsz persze, csaka zért kalkulálj azzal is hogy ha pároddal esetleg szétmentek a szüleid is modnhatják azt, hogy ide nem jössz.
6/35 anonim válasza:
Költözhetsz, amit előttem szóló írt, azt is érdemes számításba venni.
7/35 anonim válasza:
nem igazán értem: anyuddal, a tesóiddal is jó a viszony, de hagyják hogy bántalmazzanak? Nyilván apád vagy nevelőapád bánt, csak nem értem hogy tűrhetik. A költözést megértem, csak csöbörből vödörbe mehetsz kereset nélkül.
8/35 anonim válasza:
Most látom hogy félreolvastam, a párod anyukájával vagy jóban, nem a sajátoddal. Munkát akkor is keress mielőbb, a saját érdekedben.
9/35 anonim válasza:
Mehetsz, de az hogy jóban vagy az épp aktuális barátod családjával az nem azt jelenti hogy oda is költözhetsz és él is fognak tartani. Ezt nagyon komolyan át kell beszélni.
10/35 anonim válasza:
És szeretnének is eltartani, attól hogy jó a viszony?
Én is sok mindenkit szeretek de be nem fogadnám őket. És mit csinálsz ha szétmentek, hová mész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!