A kérdésem első sorban a férfiakhoz szòl,akik kapcsolatban vannak. Hárman utaztok valahova kocsoval(ti,anyukátok és a párotok). Indulás előtt mind a kettő az anyòsülésre akar ülni. Kit ültettek előre és kit hátra?
Majd ők megbeszélik, én nem vagyok villámhárító.
Vagy azt, aki hátul rosszul van (egyik rokonom pl nem tud hátul utazni)
Először is, a vetőkártya szerint rossz ómen egy ilyen hármasnak összezárva utazni egy autóban.
Különben mindkettőt hátra ültetném azzal az indokkal, hogy tudjanak kedvükre beszélgetni. ;)
A feleségnek a férje mellett a helye. Kivéve, ha a kicsi gyerekkel utaznak. Akkor anyós előre, asszony a gyerekkel hátra.
Amúgy azért nevezik az első ülést “anyós ülésnek”, mert a hátsó ülés a biztonságosabb.
“Két megközelítés van erre a kérdésre. Az egyik az, hogy azért nevezik anyósülésnek a vezető melletti helyet, mert a balesetek nagy százalékában az anyósülésben ülő személy sérül meg vagy sérülése komolyabb, mint a többi helyen utazónak. Vagyis egy veszélyes .
A másik – tudományos (?) – megközelítés az, hogy a régi, kétszemélyes autók úgy voltak kialakítva, hogy a második személy feje fölött nem volt semmilyen fedél. Így aztán oda csapódott a sár, az eső, a hó...
Az utasnak kialakított hely meglehetősen szűk és kényelmetlen volt. A fókuszt a vezető kapta, és nem az utas. Így aztán ezt a kényelmetlen helyet még a kutyának sem lehetett kívánni. Így lett ez az anyós helye, az anyós ülése.“
Vannak dolgok, amikor azt mondom, hogy a konfliktust az anya és a gyereke oldja meg, hogy minél kevesebb legyen az anyós és a meny, vej között. Legalábbis ha minden szaron képesek balhézni.
Ebben az esetben
Ha az anyám rosszul mozog már, fáj a lába, stb. akkor előre ültetem, mert ott több hely van a lábának, neki ez a kényelem fontosabb, mint a feleségemnek az, hogy azon a plusz kis időn mellettem üljön.
Ha a kocsi két utasajtós, akkor pláne.
Ha a feleség mozgássérült, az ő lába fájósabb, mint az anyósé, akkor a feleség ül elől.
Ha egyforma a helyzet, akkor lehet udvariassági szempont az anyós ülést átengedni, legalábbis felajánlani az anyósnak (jobb, kényelmesebb helyre az idősebbet).
Ha ezen veszekednek, akkor a probléma egyáltalán nem itt kezdődik. Ez annyira piti ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!