Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A kérdésem első sorban a...

A kérdésem első sorban a férfiakhoz szòl,akik kapcsolatban vannak. Hárman utaztok valahova kocsoval(ti,anyukátok és a párotok). Indulás előtt mind a kettő az anyòsülésre akar ülni. Kit ültettek előre és kit hátra?

Figyelt kérdés
Indoklást is szeretném,ha ìrnátok :)

2022. júl. 18. 11:53
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
92%

Majd ők megbeszélik, én nem vagyok villámhárító.

Vagy azt, aki hátul rosszul van (egyik rokonom pl nem tud hátul utazni)

2022. júl. 19. 07:16
 22/35 veterán vas ***** válasza:
86%

Először is, a vetőkártya szerint rossz ómen egy ilyen hármasnak összezárva utazni egy autóban.

Különben mindkettőt hátra ültetném azzal az indokkal, hogy tudjanak kedvükre beszélgetni. ;)

2022. júl. 20. 12:58
 23/35 anonim ***** válasza:
86%
Még jó, hogy a páromnak ilyen agymenés nem jut eszébe...
2022. júl. 21. 21:40
 24/35 anonim ***** válasza:
90%
Én szoktam ilyenkor előre ülni, mert anyós nem szeret elöl ülni, ott rosszul érzi magát.
2022. júl. 22. 06:57
 25/35 anonim ***** válasza:
95%
Parom anyukaja mindig elol akart poffeszkedni. Persze ugy hogy neki mindig melege volt es teljesen lehuzta az ablakot ugy hogy tudta hogy engem zavar a huzat. Aztan mikor mar a kozos autonkat megvettuk onnantol nem igazan turtem. Ezen felul mindig volt egy egyezseg parom es tesoja kozott hogy ha messzebb utra megyunk akkor felezik az utat ertem en az 50 km re is.. es ez nagyon zavart hogy a draga uj autonkba eleg gyakran hatul ulok. Ez meg annyival meg is lett todva hogy ez a szokas csak a mi autonkba maradt meg mert az az uj es az a gyors .. most egy baleset miatt auto nelkul maradtunk ( nem mi voltunk a hibasak) es mar mar gondolkodtunk hogy milyen autot fogunk venni mert az elozo totalkar lett. Es mostmar a ferjemnek de kijelentettem hogy abban az esetben koltok ra ha ezt befejeztuk. Mert nem azert fogok 5-10 millioert egy autot venni hogy hatul gornyedek a gyerek ules mellett ami egyebkent azert kell mert a parom tesojanak van egy nevelt lanya.. szoval roviden ennyi. Amit abbol veszek amiert megdolgoztam akkor abban nem hatul szeretnek utazni mert 100 km-re van a cel ..
2022. júl. 22. 15:32
 26/35 anonim ***** válasza:
37%
Sose legyen nagyobb problémád az életben!
2022. júl. 23. 06:25
 27/35 anonim ***** válasza:
88%
Mivel 3 ajtós kocsink van, értelemszerű, hogy én, a huszonéves lány mászik be hátra, nem a hatvan fölötti anyuka. De egyébként sem tartom ezt kardinális problémának, ez sima hiúsági kérdés, vihar a biliben. Ha egyikük rosszul van, hozzá igazodjanak, egyébként meg anyuka üljön hátra.
2022. júl. 23. 08:44
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

A feleségnek a férje mellett a helye. Kivéve, ha a kicsi gyerekkel utaznak. Akkor anyós előre, asszony a gyerekkel hátra.

Amúgy azért nevezik az első ülést “anyós ülésnek”, mert a hátsó ülés a biztonságosabb.

2022. aug. 14. 22:22
 29/35 anonim ***** válasza:
87%

“Két megközelítés van erre a kérdésre. Az egyik az, hogy azért nevezik anyósülésnek a vezető melletti helyet, mert a balesetek nagy százalékában az anyósülésben ülő személy sérül meg vagy sérülése komolyabb, mint a többi helyen utazónak. Vagyis egy veszélyes .

A másik – tudományos (?) – megközelítés az, hogy a régi, kétszemélyes autók úgy voltak kialakítva, hogy a második személy feje fölött nem volt semmilyen fedél. Így aztán oda csapódott a sár, az eső, a hó...

Az utasnak kialakított hely meglehetősen szűk és kényelmetlen volt. A fókuszt a vezető kapta, és nem az utas. Így aztán ezt a kényelmetlen helyet még a kutyának sem lehetett kívánni. Így lett ez az anyós helye, az anyós ülése.“

2022. aug. 14. 22:25
 30/35 anonim ***** válasza:
16%

Vannak dolgok, amikor azt mondom, hogy a konfliktust az anya és a gyereke oldja meg, hogy minél kevesebb legyen az anyós és a meny, vej között. Legalábbis ha minden szaron képesek balhézni.

Ebben az esetben

Ha az anyám rosszul mozog már, fáj a lába, stb. akkor előre ültetem, mert ott több hely van a lábának, neki ez a kényelem fontosabb, mint a feleségemnek az, hogy azon a plusz kis időn mellettem üljön.

Ha a kocsi két utasajtós, akkor pláne.

Ha a feleség mozgássérült, az ő lába fájósabb, mint az anyósé, akkor a feleség ül elől.

Ha egyforma a helyzet, akkor lehet udvariassági szempont az anyós ülést átengedni, legalábbis felajánlani az anyósnak (jobb, kényelmesebb helyre az idősebbet).

Ha ezen veszekednek, akkor a probléma egyáltalán nem itt kezdődik. Ez annyira piti ügy.

2022. aug. 15. 05:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!