Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon gáz az, ha az ember...

Nagyon gáz az, ha az ember semmit sem kapa családjától diplomaosztóra?

Figyelt kérdés

Még egy virágot sem...

Csalódott vagyok, ennyire szarba veszik, hogy mennyit tanultam.

2022. júl. 10. 15:18
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
94%

Látom itt mindenki elment az irányba hogy milyen értékes a diploma, stb.

A kérdésre válaszolva: ha te vagy az első diplomás a családban akkor sajnos ennek, az ünneplésnek, az ajándékozásnak még nem volt bejáratott útja. Szóval finoman szólva "rá kell nevelni" a családot és a barátokat hogy "hey, végeztem! Egy nagy fejezetet zártam le az életemben, ezt meg kell ünnepelni! Elsőnek menjünk el valami jó étterembe. Utána még van ötletetek hogy hogyan ünnepeljünk? Utazás, kerti party, süteményezés?"

Meg lehet nem "annyira finoman" is jelezni hogy "végeztem, úgyhogy ugyanúgy elvárok valami ajándékot mint bérmálkozáskor vagy érettséginél, mert ezt így illik. Enni is elszeretnék menni abba az étterembe amit már rég kinéztem"...

Valamelyik családnál/barátoknál az első verzió az opcionálisabb, van ahol a második.

Én is elsődiplomás voltam környezetemben és a barátomnak színtisztán megmondtam hogy utazni szeretnék. És ünnepeljünk.

2022. júl. 11. 15:52
 42/46 anonim ***** válasza:
95%

Megértem hogy rosszul esett. Mikor gyerek és munka mellett végeztem a sulival 4,6 átlaggal, államvizsgáztam ötösre (jogi szak), akkor csak annyit kaptam anyámtól hogy "végre". A diplomám még pár hónapig nem kapom meg, ősszel fogok nyelvvizsgázni. Erre a reakció tőle: "ez gáz". Hát jó. Nem esett jól, de túl kell lépni.

Ne foglalkozz velük, majd visszakapják az élettől.

2022. júl. 12. 04:11
 43/46 anonim ***** válasza:
76%

Azért azt gondolom elégszépen hozzá járultak ők is a diploma megszerzéséhez,valamilyen szinten azért ők juttattak el idáig.

Egyébként ti nem szoktatok beszélgetni? Kérdezd meg őket,miért érdekel jobban idegenek véleménye a dologról mint mondjuk azoké akik ebben érdekeltek?

2022. júl. 12. 09:54
 44/46 A kérdező kommentje:

"Azért azt gondolom elégszépen hozzá járultak ők is a diploma megszerzéséhez,valamilyen szinten azért ők juttattak el idáig."

Teljesen önellátó voltam, kollégiumban éltem, volt szociális és tanulmányi ösztöndíjam is volt, mellette meg ha valamit akartam, akkor diákmunkáztam. Illetve minden nyarat végigdolgoztam a Balatonon, és amit ott kerestem, azt éltem fel év közben

2022. júl. 12. 10:38
 45/46 anonim ***** válasza:
92%
Engem meghívtak ebédre diplomaosztó után ha ez számít. Egyébként szakmán belül is változó a kereset sőt pályakezdők rendre keveset keresnek. Pl jogászok közt akik ügyvédjelöltek azok bő 3 évig (szakvizsgáig)a legtöbb helyen a minimálbér környékén keresnek.
2022. júl. 12. 13:09
 46/46 anonim ***** válasza:
15%

Ez a kiöltözés csak a tanároknál van.

Informatika karon öltönybe odamész és egy kézfogás után megkapod a diplomát.

Aki nem akart öltönyt venni, vagy dolgozott, az el se ment.

Szerintem 18 év felett elvárni ajándékot, virágot, vagy utazást szimpla bunkóság.

2022. júl. 12. 19:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!