Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon gáz az, ha az ember...

Nagyon gáz az, ha az ember semmit sem kapa családjától diplomaosztóra?

Figyelt kérdés

Még egy virágot sem...

Csalódott vagyok, ennyire szarba veszik, hogy mennyit tanultam.

2022. júl. 10. 15:18
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
24%

Frissdiplomás pedagógus szülője vagyok, 312 a kezdő bruttó (260 plusz 52 ágazati pótlék).

Ennek a nettója 207.480.

Ha szerencsés vagy, és nem vagy évvesztes, nem csúsztál, akkor 25 alattiként szja-mentes is vagy

Úgyhogy ne mesélj 170-es bérről.

2022. júl. 10. 17:14
 22/46 anonim ***** válasza:
17%

Bocs, kérdező, de egyrészt a tanári fizetés nem tegnap óta híresen alacsony, hanem úgy kb a rendszerváltástól kezdve nem lehet belőle megélni. Tökéletesen tisztában lehettél vele, mikor ezt a szakot választottad.

Másrészt nekem most perpillanat sokkal inkább az jön le, hogy te vagy irigy a testvéreidre, hogy többet keresnek nálad alacsonyabb végzettséggel...

Ezt tudni lehetett előre, mikor ezt a pályát választottad, te is mehettél volna szakmát tanulni, ha a fizetés a legfontosabb. Vagy olyan diplomát szerezni, amivel sokat kereshetsz.

Az vagy, amennyire tartod magadat. Ha te is úgy nyilatkozol a diplomádról, hogy semmiség, akkor a családod miért foglalkozzon vele?

2022. júl. 10. 18:04
 23/46 A kérdező kommentje:

"Úgyhogy ne mesélj 170-es bérről."

172 az alapbér, ha ezt sem tudod, akkor nincs neked semmiféle tanár gyereked. A pótlékot meg más állásoknál sem tekintik az alapbér részének.

2022. júl. 10. 18:46
 24/46 anonim ***** válasza:
19%
De bizony az ágazati pótlék az alapbér része ped munkakörben. Ez ugyanis fix, ellentétben az mt szerinti pótlékokkal, amik feltételesek.
2022. júl. 10. 18:50
 25/46 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy a 172900 sem 172, ha már kerekítesz.
2022. júl. 10. 18:51
 26/46 A kérdező kommentje:
Az ágazati pótlék bármikor elvehető egy tollvonással.
2022. júl. 10. 18:51
 27/46 A kérdező kommentje:

"Amúgy a 172900 sem 172, ha már kerekítesz."

Mert abból olyan jól meg lehet élni?

2022. júl. 10. 18:52
 28/46 anonim ***** válasza:
8%

Tudod, volt itt tavaly egy roppantmód hozzád hasonló kérdező, az talán valami 112ezres bérrel jött állandóan.

A te kérdésed se arról szól, hogy a szüleid nem vettek semmit...

2022. júl. 10. 18:54
 29/46 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, tudom, sovány vigasz, de pont ezért magadnak kellett volna tanulnod, nem egy ilyen puruttya famíliának... Nekik ez egyszerűen nem érték, az, hogy lediplomáztál.
2022. júl. 10. 19:53
 30/46 anonim ***** válasza:
89%
ha előre megmondták hogy nem érdekli őket, akkor miért lepődtél most meg? az én bizonyítványosztásomra is csak barátok fognak eljönni, mert szakma és nem az apuci által elvárt puccos egyetem, de őszinte leszek, nem is vágyok rá, hogy a savanyú képét bámulhassam és kapjak egy gravírozoztt tollat egy márai-idézettel... ünnepelni azokkal kell és lehet, akik szeretnek és támogatnak téged, a többiekkel miért akarod elrontani bárminek is a hangulatát?
2022. júl. 10. 21:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!