Meddig maradhat boldog egy házasság szex nélkül?
Ha mindkettőtöknek megfelel, akkor rendben, de vajon nem azért merült-e fel benned, mert nem így van?
Annyit kérdeznék, hogy előtte 7 évig nagyon eltérőbb volt, mint most? Ha igen, akkor lehet, hogy valamelyikőtökben előbb utóbb felmerül az igény a többre.
A válaszok engem is érdekelnek.
Nálunk 7 év együttélés, 6 év házasság, 2 éves gyerek. Gyerek előtt sem úgy működött, mint kellene szerintem, val.szeg férjemnek kisebb az igánye, azóta semmi. Megvagyunk, és pont erre a témára keresem a megoldást, mert a gyerekünk kb. 1 éves kora óta nekem is nagyobb igényem lenne... Félrelépés teljesen kizárva, 15.04-nél leírthoz hasonló szitu. Kedves, csak úgy virágot is kapok, megköszön, segít...stb, szóval amúgy rendben lenne...
15.23-ast kommentet talán egy olyan anyuka írta, akinek a családja anno sokat besegített, gyereke sokat aludt, az idő meg megszépítette a többit? Mert nagyon mesze van a realitásoktól. Hiába 4 gyerekes, hiába 30 éve boldog hézasságban élő... Legyes is így továbbra is, őszintén kívánom, csak arról ne tessék megfeledkezni, hogy nem lehet általánosítani, vannak más helyzetek is, akár halmozottan is! :)
Most, az ölemben a gyerekkel írom ezt, ezért elnézést az elütésekért:
"Ha egy pár szereti egymást,és nem CSAK a szex tartja öket össze,akkor egyik sem csalja meg a másikat!" - és ha az egyiknek nagyobb az igénye, akkor lemond hátralévő teljes életére a szexről, és frusztáltan él...stb, amivel a természetes szex iránti igény (ami különböző lehet) jár, ha kielégítetlen, amiről tanulmányok írnak, szakkönyvekben, de újságokban is olvashat??
"Hagyni kell a babát egyedül játszani a nap nagyobb részében,éjjel pedig nem kell etetni." - felügyelet nélkül egyedül hagyni, és lehet felmenni ellazultan szexelni?? :)
"Ha átalussza az éjszakát,akkor nappal is vidámabb." - és ha NEM?? És ha olyan kevés az alvásigénye, hogy nappal is nagyon keveset alszik?
"Az anyukának pedig van mindenre ideje napközben." - főleg egy rosszul végződött császár után (nem kérésre, farfekvés miatt), ha még 7 hóval utána sem tud úgy mozogni meg emelni, mint ahogy 2 hóval utána elvárt, a rokonságra nem számíthat (játsszák a saját játszmájukat, amúgy látszólag jó viszony), a gyerek meg éjjel-nappal össz. 9 órát alszik már 4 hósan is! :)
"Kell vele foglalkozni, szeretni, gondozni,de nem a nap 24 órájában!"- Hanem, egyedül hagyni, mert a nagymama csak akkor elérhető, ha közönsége van, amúgy kifogásokat keres, a többiek meg messze laknak? (Költözés nem részletezem miért, de erre évek óta keressük a megoldást, pont a nagymama intézte dolgok miatt nem olyan egyszerű.)
"Amikor még nem volt Gyes,akkor az anyukáknak sokkal kevesebb ideje jutott a gyerekekre. Még sem lett senkiből lelkisérült felnőtt!" - Hát lett sajnos, a statisztikák nem erről szólnak, meg az ismeretségi körömben is mást tapasztaltam! Pont ez a nagymama is egy lelkisérült, bár orvosilag nem megállapított, de a viselkedése nem egy egészséges lelkületűre vall.
"A babát néhányszor adjátok oda- éjjelre is- a mamáknak." - Nem értem, hogy ezen az oldalon miért feltételezik eleve, hogy a nagymama elvállalja az unokát, amikor a szülőknek kedve szottyan szexelni vagy bármire idő kellene??? Ezenkívül, ha 1 éves kora alatt el is vállalta VOLNA, akkor hogyan hagyhatja nála egy felelősségteljes anya a gyermekét, ha a nagymama nevetségesnek tartja, amiért az anya beszél a gyerekhez, a gyerek meg fél tőle, mert nincs kapcsolatuk, hiába találkoznak, hiába a rokonság előtt mutatott színészkedése (ami szerint mennyire ismeri)??
Szerintem lehetnek okok, ami miatt átmenetileg nem a legjobban működik, de vigyázni kell rá, hogy megmaradjon! És csak ha mindkét fél erre törekszik, csak akkor működik. Ha mindketten így álltok hozzá, akkor ahogy kedvetek van, csináljátok, és ettől majd egyre jobb lesz.
15.34
Szerintem ez a dolog rengeteg házasságban következik be..nyilván ez a legnehezebb időszak..De ha kölcsönösen segítetek egymásnak, nincs az , h minden a másikra hárul akkor sokkal könnyebb ezt az időszakot átvészelni.
Szerintem működhet egy házasság szex nélkül is, vagy csak kevesebb szexszel..szerintem elég ha a másikat csupán csak szereted és ő is téged!
Amellett leélni egy életet, akit választottál szerintem nagyszerű dolog!de senki nem mondta, hogy könnyű...
sajnos küzdelem az élet, szinte minden téren, pláne gyerek után
Igen, kedves utolsó, igazad van, de csak akkor, ha a pasinak EDDIG IS elég volt a havi 1.
Ha eddig heti 2 volt az igénye és most havi 1, akkor sajnos nincs igazad, ott valami gáz van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!