Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szól be anyu, amiért...

Miért szól be anyu, amiért már tervezem a jövőmet? Azt mondja, koravén vagyok.

Figyelt kérdés

Már tudom, hogy melyik egyetemre szeretnék menni, most fogok beiratkozni egy felsőfokú angol nyelvvizsga előkészítőre, mert már 5 éves korom óta tanulom az angolt is, meg májusban előrehozott érettségit is teszek. Anyu azt mondja, hogy nem kéne még így sietnem, de már 11.-es vagyok, könyörgöm. Én egy sikeres értelmiségi ember akarok lenni, olyan baj, ha elkezdek már most készülni? Jó, még fiatal vagyok, de akkor is. Mert az a baja, hogy nem vagyok annyit a barátaimmal, meg mindent túl komolyan veszek. Ettől még nem vagyok se stréber, se lúzer, csak szeretném, ha jól alakulnának a dolgaim. Minden barátom tesz arra, hogy mi lesz vele érettségi után, nincsenek céljaik, miért baj, ha nekem vannak? Nem járok bulizni, mert nem szeretek. Én sörözni szeretek valami füstös helyen, ahol hangulatos zene szól és beszélgethetek a barátaimmal. Én ilyen vagyok, most ez a mai világban már gáz?

17L

2010. szept. 19. 18:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ott meg nem alap, hogy mindenből kitűnő legyél szerintem.

Vissza fog ez ütni 30 éves korod körül, hidd el nekem..

2010. szept. 19. 18:55
 12/18 anonim ***** válasza:

Mintha magamat olvasnam, ugyanilyen voltam ket evvel ezelott.(:

Meg is lett az eredmenye(egyetemista lettem...hehe), ne add fel te sem es ne hidd azt, hogy ez "gaz". Vannak barataid, van celod es ertelmes csaj vagy.

Edesanyad csak azt sajnalja, hogy felnottel. "Nehez elfogadni, hogy a pici lanya mar nem sokaig lesz az o dedelgetett kis babuskaja..." Nekem ezt mondta anyam erettsegikor. Valoszinuleg a te edesanyad is ezt eli most at.

19/L

2010. szept. 19. 18:58
 13/18 anonim ***** válasza:
Ott aztán tényleg csak a kapcsolatok számítanak.
2010. szept. 19. 19:08
 14/18 A kérdező kommentje:
Mi fog visszaütni? Jó, hogy hajtok, mert ha nem vesznek fel államira, 350 ezret kéne fizetni egy félévre.
2010. szept. 19. 19:11
 15/18 anonim ***** válasza:

Én már 15 évesen tudtam milyen szakra akarok majd menni az egyetemen úgy is lett és nagyon jól választottam (már régen befejeztem a tanulást). Szerintem normális az, hogy egy-két évvel az érettségi előtt tudod, hogy mit akarsz utána csinálni.

Anyukád lehe hogy attól tart nem pihensz meg szórakozol eleget, mond neki hogy jól érzed magad.

És ne aggódj a jövő miatt, ilyen hozzáállással nincs mitől tartanod:)

2010. szept. 19. 19:11
 16/18 anonim ***** válasza:
Nincs igaza anyukádnak. Ma már évekkel előre kell tervezni, és gondolkodni, mert nem lehet napról napra tengni-lengni. Sokan úgy vannak, hogy "á ráérek még - az egyetemen is - hogy kitaláljam, mi legyen a foglalkozásom, mi érdekel". Aztán meg ott vannak diplomával - vagy anélkül, munka nélkül.
2010. szept. 19. 19:16
 17/18 anonim ***** válasza:
Anyukád igazán elgondolkozhatna. Én is művészsuliba jártam, már 14 éves koromtól, messze a szüleimtől. És ők ezt - bármennyire is nehéz lehetett nekik - támogatták. Talán megpróbálhatna ő is támogatni. Nem leeht, hogy ő az, aki nem éri fel ésszel a céljaidat? :S
2010. szept. 19. 23:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Én pl. irigyellek. 21 éves vagyok, meg van az érettségim, de még mindig fogalmam sincs, hogy mit szeretnék tovább tanulni. Kb. 2 éve engem se érdekel a buli.
2010. szept. 19. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!