Hogyan nyugtassam meg anyumat, hogy ha elköltözök, nem fogom elhagyni, elhanyagolni? (1 éven belül tervezem a költözést)
szia!
én 18éves voltam, amikor anyukám elköltözött a pasijához, és hagyta, hogy egyedül bonyolítsam az életem. ez persze nem azt jelenti, h ne támogatott volna lelkiekben és anyagilag is.
sosem féltem attól, h elhanyagol, mert tudtam, h szeret.
szerintem ha anyukád érzi, h szereted, és nem amiatt hagyod ott, mert ne jönnétek ki, akkor ettől nem kell félnie. tudasd vele, hogy egy idő után az embernek a maga útját kell járni, a párjával élni, és nem maradhat örökké az anyukája mellett.
ha már nem laksz majd vele, akkor is látogasd sűrűn, szervezzetek anya-baba napot (ezt mi hívjuk így anyummal :) és akkor majd látja, h nem szakadtál el tőle végleg, max fizikailag 1 kicsit messzebb kerülsz tőle. de lelkileg sosem.
sok szerencsét! :)
Hát ez nem csak rajtad múlik.
Szerintem csak az idő tudja majd bizonyítani, hogy számíthat rád mindig.
Igen, ezt tényleg majd a gyakorlat hozza meg. Erich Fromm írta, hogy ez az egyik legnehezebb anyai feladat, elengedni, aki olyan fontos. Mondd neki, hogy ő is fontos számodra, de szeretnéd kicsit kipróbálni magad, hogy meg tudsz- e állni a lábadon. Én nagyon féltem, hogy mi lesz, hogy érzelmileg zsarolni fognak a szüleim, hogy elköltöztem, de nem így lett, hanem minden rossz érzés nélkül sikerült.
Esetleg kérdezd meg Anyukád, hogy ő annak idején hogy volt ezzel kapcsolatban az ő szüleivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!