Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ítélik el sokan azokat,...

Miért ítélik el sokan azokat, akik nem akarnak gyereket? Ennek számos oka lehet. Például én sem tervezem, pedig már 30 éveim közepén járok.

Figyelt kérdés
Az én esetemben pl.nem kielégítő anyagi helyzet (lakáshitel-törlesztés,rezsi,jelenleg csak én fizetek mindent,páromnak nincs állása,és nehezen tudom magam elképzelni egy gyermekkel, "megijeszt"gyermekkel járó minden teendő stb.)
2009. jún. 26. 10:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Mindig szemet szúr az embereknél,aki másként gondolkodik,mint az átlag.Meg kell próbálni magadnak megfelelni,és csak a számodra fontos emberek véleményére adnod.Nem lehet mindenki a barátod,és ez a te életed.Csak tudod mit akarsz:)
2009. jún. 26. 10:30
 2/25 anonim ***** válasza:
96%

Hú, lesz itt vérengzés rendesen... Hajrá csajok! Indul a háború! :P

Én azt gondolom, hogy a gyereket akarók azért ítélik el a gyereket-nem-akarókat, mert mindenki úgy gondolja, hogy a saját álláspontja a helyes, aki pedig nem úgy gondolkodik, mint ő, az hibás. Szóval engem nem érdekel, ki akar gyereket és ki nem, mindenkinek a saját egyéni preferenciája dönti el.

2009. jún. 26. 10:31
 3/25 anonim ***** válasza:
95%

Ne foglalkozz más véleményével .... én se akarok, pedig én is elmultam 32.

Mindenki élje ugy az életét ahogy neki jó ..

2009. jún. 26. 10:34
 4/25 anonim ***** válasza:
93%
Én ezt igaziból csak a tévében hallottam,a környezetemben sose tapasztaltam ilyet. Nem lehet,hogy csak témát kaptunk a médiából? Kenyeret és cirkuszt a népnek....
2009. jún. 26. 10:38
 5/25 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem nem azokat kellene elítélni, aki úgy dönt, hogy nem akar/nem mer gyereket vállalni. Sokkal inkább azokat, akik csak szülnek folyamatosan és az alapvető törődést, szeretetet sem adják meg a gyereküknek. Ezen kívül én azokat sem értem, akik "csak" szeretetből akarnak felnevelni egy/több gyereket, mert anyagilag semmit nem tudnak nekik nyújtani.
2009. jún. 26. 10:41
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad foglalkozni azzal, aki ezért elítél. Anyagi dolgokat félretéve is, nagyon nagy felelősség egy gyermek. Engem főleg a betegségek, gyermek egészsége, saját egészségem, felelősségem ijeszt meg. Ha csak ésszel gondolkodtam volna, nem vállaltam volna, de nálam a szívem nagyon erősen vágyott rá.
2009. jún. 26. 10:42
 7/25 anonim ***** válasza:
82%
Minden lény természetes vágy a szaporodás. Aki ezt nem akarja, az deviáns, legalábbis szokatlan eset. Ennyi.
2009. jún. 26. 10:42
 8/25 anonim ***** válasza:
98%

En nem itelem el azt aki nem akar gyereket. Mindenki eltudja donteni, hogy mit akar az elettol.

En 20 evesen szultem a lanyom de nem bantam meg, mert unalmas, ures lenne az eletem nelkule, mar olyan mintha ikrek lennenk :)) Nagyon nehezen valunk el egymastol, most is nehezen viselem azt a 2 hetet amit az apjanal tolt mivel 1 eves koraban lelepett. Igaz azota haveri viszonyba vagyunk, de azt hiszem az a 400km is kozre jatszik.

Szoval van egy jo baratnom akivel mindent megtudok beszelni es o is velem, nekem ez az eletforma jott be. Viszont nem szeretnek mar tobb gyereket.

Remelem a parom meg a lanyomat is megtudom gyozni errol :))

Kedves kerdezo!

Mindenkepp tartsd szem elott azt amit te szeretnel es ne a tarsadalom elvarasainak felelj meg!

Sok sikert!

32/L

2009. jún. 26. 10:47
 9/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. jún. 26. 10:49
 10/25 anonim ***** válasza:
71%

10:42-nek

Persze,mindenkinek vágya hogy utoda legyen, de azért az ember nem ösztönből szaporodik. Ha nincs hova, nincs kivel, nincs miből - akkor nem szül gyereket.

Ezt azért ne minősitsük már devianciának.

2009. jún. 26. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!