Miért ítélik el sokan azokat, akik nem akarnak gyereket?
Ennek számos oka lehet. Például én sem tervezem, pedig
már 30 éveim közepén járok.
Figyelt kérdés
Az én esetemben pl.nem kielégítő anyagi helyzet (lakáshitel-törlesztés,rezsi,jelenleg csak én fizetek mindent,páromnak nincs állása,és nehezen tudom magam elképzelni egy gyermekkel, "megijeszt"gyermekkel járó minden teendő stb.)
Genetikai beidegződés? Mivel a reprodukció nélkülözhetetlen a fajfenntartáshoz.
Szerintem attól még, hogy valakinek nincs gyereke (nem volt rá lehetősége, esetleg nem is akar/t) lehet teljes az élete.
Szerintem ha anyuka szeretnél lenni, ahhoz egy belső elkötelezettség is kell. A gyereknek se jó, ha érzi, hogy nem akarták.
Sohase lesznek ideálisak a körülmények.
Hallgass az érzéseidre!
2009. jún. 26. 11:04
12/25 anonim válasza:
azért, mert gyerek az nem kell neki, de a nyugdíjért majd sorba áll. és a dolgozóknak kell eltartani a sok nyugdíjast, dolgozó meg csak akkor van, ha gyereket szülünk. egyik nagymamámnak 2, másiknak 4 gyereke van(és számos unoka). mind dolgozik és támogatják a nagyszülőket, emellett még adót fizet, amiből a nyugdíjas nyugdíjat kap. amilyen helyzetben az ország van pár év múlva nem lesz nyugdíj, mert nem lesz miből, aztán akkor leshet, aki nem akart gyereket aki segíti, hogy miből él meg. nem mindenki a nagy gazdagságba szül ám gyereket, mégis tisztességes embert nevel belőle. csak manapság már a nők is kényelmesek, aztán meg mindenki csodálkozik, hogy kevesen vagyunk, kevés a dolgozó. meg majd csodálkoznak hogy a kutya se nyitja rá az ajtót 80 éves korában, azért meg főleg nem, hogy gondozza. az meg persze már senkinek se tetszik. én ezt gondolom.
2009. jún. 26. 11:04
13/25 anonim válasza:
Kellemesen csalódtam a válaszadókban! Mikor múltkor megírtam hogy soha nem akarok gyereket, mindenki elkezdett szidni és pocskondiázni engem, és nem fogták fel hogy azért nem akarok, mert olyan ideggyenge családból származom, amit semmiképpen nem akarok tovább vinni genetikailag. Most viszont kellemesen csalódtam, hogy lám vannak értelmes emberek is akik feltudják fogni a "miért"-eket és az okokat!
2009. jún. 26. 11:05
14/25 anonim válasza:
11.05
Csak várd ki a végét, lesznek még itt hozzászólások :D
Szerintem meg lesz még itt a két ellentábor az "anyagias" nők és a "csóró, szerető" anyák közt.
2009. jún. 26. 11:08
15/25 anonim válasza:
11:04-es: én meg úgy gondolom hogy régen rossz már az, ha az ember azért szül gyereket hogy az később gondozza a szülőt és támogassa anyagilag. Egy gyereket nem ezért kell megszülni.
Azt írod, hogy a gyerek adójából lesz nyugdíj a nagyszülőnek, szülőnek. Miért, szerint az a szülő, nagyszülő soha életében nem adózott? Butaságot beszélsz. Fogalmad sincs milyen helyzetek vannak manapság, egy gyereket nem olyan könnyű eltartani, hacsak nem vagy kisebbség. (ami lassan már többség lesz)
2009. jún. 26. 11:09
16/25 anonim válasza:
A te dolgod hogy mit szeretnél az élettől. Még az is lehet, hogy változni fog, sok nő szül már 40 felett. Magadnak akarj megfelelni, ne másnak. Ha neked így teljes az életed, akkor nincs miről beszélni.
2009. jún. 26. 11:40
17/25 anonim válasza:
kedves 11.09-es. de van fogalmam róla, milyen helyzetek vannak manapság. és nem vagyok kisebbség. csak olvass utána, hogy igenis mekkora probléma a világon mindenhol a nyugdíjasok eltartása, ha olyan okos vagy(amerikában kb 20-25 éve 10 keresőre 1 nyugdíjas jutott, most 3ra jut egy, magyarországon 1,5 keresőre jut 1). és még mielőtt elkezdenéd, hogy biztos agyonlövetném a nyugdíjasokat, nem szó sincs erről, pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy lehet itt a nagy önmegvalósítások meg problémák között nem szülni gyereket, de magunk alatt vágjuk a fát. és képzeld, az ember részben azért szül gyermeket, hogy részben a saját jövőjét is biztosítsa, ez a társadalom lényege és nem pedig jégtáblára ültetjük őket aztán menjenek csak. majd a kisebbség fog gyereket szülni, akkor aztán nagyon jó lesz. azokat is a dolgozónak kell eltartani, nem tudom tudsz-e róla(természetesen tisztelet a kivételnek). mi meg sipárgunk hogy jajj de sok az adó. hát ezért sok. az én családom sem gazdag, nem kell mindjárt ezt gondolni. mikor én születtem meg még ilyen sem volt a helyzetünk. sokféleképpen meg lehet magyarázni, hogy miért nem szül valaki gyereket. a kérdés pedig az volt, hogy miért ítélik el sokan, csak elmondtam hogy én pl miért.
2009. jún. 26. 12:52
18/25 anonim válasza:
Huh! Akkor én mit mondjak ha én írtam volna ki a kérdés? Biztos minden gyerekes kés ragadott volna. Gyűlöltem a gyerekeket, miért? mert a környezetembe fiuk születtek és az agyamra mentek. Minimális kényelemérzetem se volt egy gyerek mellett. Végül 34 évesen megszültem a lányomat és imádom!!! Holott én nem anyagiaságból ( pedig abból sem állunk jelesre) hanem érzelmi megkötésből nem akartam gyereket. De érdekes, ha most megkérdezné valaki, hogy ha nem történt volna meg a dolog vállalnák e gyereket. Most is azt mondanám: NEM!
Így nem is lesz kitestvérke. Nem itélem el a gyermekteleneket, de azokat igen akik beleszólnak abba, hogy ez nem normális. Mi közük hozzá? Nem az ő életük.
2009. jún. 26. 13:13
19/25 anonim válasza:
Ezt én sem értem,hogy azért,mert valaki nem érzi úgy,hogy gyereket tudna nevelni,miért kell elítélni?
Egyébként én úgy vettem észre,hogy mostanában azért nem jellemző ez az elítélés dolog,hiszen a nők is egyre jobban szeretnék inkább a karrierjüket építeni,ezért "nincs idejük" gyerekre.Amit megértek,hiszen régen végülis a nők karrier terén nem igazán tudtak "kibontakozni".
A gyerekvállalás pedig akárki akármit mond,pénz nélkül tényleg nem megy.Egy gyereknek szüksége van a biztos háttérre.Az ablakpárkányon mégsem pelenkázhatod,vagy ienek.
2009. jún. 26. 13:30
20/25 anonim válasza:
Miért ítélik el?Mert sok a szűklátókörű ember,akik azt hiszik csakúgy lehet élni,mint ők illetve joguk van ítélkezni mások felett.
Mindenkinek más az életcélja,ezért nem szabad senkit sem leszólni,csak azért mert nem azt az utat választja,mint a többség.(ez fordítva is igaz).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!