Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A testvérem 5x annyit keres,...

A testvérem 5x annyit keres, mint én, mégis megkapja a pénz felét, ez rendben van?

Figyelt kérdés

Van egy lakás, melyet a szüleink eladnak, és fele-fele arányban kapjuk meg a testvéremmel az összeget, fejenként 16 millió Ft-ot. Viszont én havi 300 000 Ft-ot keresek, a testvérem meg elvileg 1 500 000 Ft-ot (nettó), ő vállalkozik.

Neki sokkal több pénze van emiatt. Egy lakás normális helyen 30-35 milliónál kezdődik, neki mégcsak hitelt se kell felvennie, nekem igen. Kicsit igazságtalannak érzem, hogy fele-felezzük a pénzt, vagy én látom rosszul?

2022. máj. 31. 16:56
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
93%

Ha a testvéred neked ad valamennyit az az ő döntése. De jogilag a felére lehetsz jogosult az örökségnek.

Most nézhetnénk úgy is, hogy ha ő az idősebb akkor kapjon ő többet. Ez fair lenne? Vagy ha épp nem futna a vállalkozása és 0 Ft-ot keresne akkor te adnál neki nagyobb részt?

Minden családi vita és sértődés elkerülése végett, legjobb megoldás a fele-fele. Ha ezzel nem vagy elégedett az a te bajod.

2022. máj. 31. 19:55
 52/60 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a kérdésben nincs szó örökségről. (van egy lakás, amit a szüleik eladnak). Igazságos a fele-fele.
2022. máj. 31. 20:04
 53/60 anonim ***** válasza:
91%
50-50 a korrekt.
2022. máj. 31. 22:45
 54/60 anonim ***** válasza:
100%

"41. Mondjuk ezt nem tudom hogy merték megtenni. Nem szabadott volna annyiba hagyni. Felháborító nagyon amúgy."

A nagyszülők után nem az unoka örököl, és gondolom, az unoka szülője ajándékozta csak az egyik gyereknek. AMit mondjuk megtehet.

2022. máj. 31. 22:46
 55/60 anonim ***** válasza:
90%

Ugy igazsagos ha fele-fele aranyban osztoztok a penzen. A tesod nem tehet arrol hogy te kevesebbet keresel. Te hogy ereznel ha a tesod 100.000et keresne kozmunkan, mikozben te 300.000et es a szuleid neki sokkal tobb penzt adnanak a lakas arabol? Biztos ki lennel akadva.

Amugy a 300.000 forint nem is olyan rossz. Szuleimnek soha nem volt ekkora fiztesuk. Anyam 200.000et sem kap meg nettoban.

2022. jún. 1. 02:09
 56/60 Kései Sirató ***** válasza:
83%

Igazságos.

Vállalkozz te is, keress többet te is!

Én is ugyanannyi pénzt fogok adni a gyermekeimnek.

Az lenne igazságtalan, ha a szüleid nem ezt tennék. Miért különböztessenek meg valakit negatívan, csak azért, mert ő szorgalmas és van vállalkozása?

Ez két különböző dolog, nem szabad őket keverni!

2022. jún. 1. 12:05
 57/60 anonim ***** válasza:
92%

A testvérem és én is elköltöztünk otthonról már 20 évesen, mert elég rossz volt a légkör.Szülőktől 0 anyagi támogatást kaptunk akkor.

Testvérem soha életében nem dolgozott, a milliomos férje tartja el.Én dolgozom, egészen jól élek ahhoz képest, hogy honnan indultunk, bár én albérletben lakom.Anyám nekem egy megveszekedett lyukas garast nem adott soha, a testvéremnek ezzel szemben kifizette a jogosítványt, a férje által vásárolt autó átiratását, meg a két gyerekük születésére adott tesómnak gyerekenként 200-200ezer Ft-ot, plusz állandóan vásárol az unokáknak.A tesómnak és a férjének mindig drága ajándékokat vesz, nekem meg ócska szarokat.

Bezzeg nekem szart sem ad anyám, csak akkor hív, ha ingyen rabszolga vagy segítség kell neki, emellett elvárja tőlem alkalmakkor a drága ajándékokat.

Erről mi a véleményed kérdező, ez mennyire igazságos? Szerintem örülj, hogy egyáltalán kapsz te is valamit.

2022. jún. 1. 16:54
 58/60 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen rendben van így, örülhetsz, hogy ennyit kapsz ajándékba, mert ez nagyon sokaknak nem adatik meg. Sokan csak adósságot örökölnek, vagy semmit. Nekem pl a szüleimnek sincs ingatlanja, amit eladhatnának, szinte semmijük nincs és mégsem háborgok ilyeneken.
2022. jún. 2. 11:15
 59/60 anonim ***** válasza:
79%
Látom, senki sem hallott a végrendeleti öröklésről, ha már ezt idekeveritek, holott ez sima ajándékozás, hiszen élők közötti ügylet. Nincs olyan, hogy köteles két gyermek egyenlő arányban örökölni. Nem tudom, mit vállalkozik, hogy 1 500 000-et keres. De a vállalkozás nem jelenti, hogy valakinek olyan nagy képzettsége van. És sok vállalkozó csődbe megy, meg még fog is, ha bejön az igazi válság. Kérdező, mondd el a szülőknek, meg annak a Harpagonnak, hogy mit szeretnél. Max. azt mondják, nem.
2022. jún. 6. 08:55
 60/60 anonim ***** válasza:
63%
21: Mi a vállalkozásod, valami kamu ezo-pszicho idi0tizmus? Egy manipulatív szemét vagy. 24, 51: Nincs olyan ajándékozásnál, hogy így törvényes, ostobák vagytok.
2022. jún. 6. 09:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!