A testvérem 5x annyit keres, mint én, mégis megkapja a pénz felét, ez rendben van?
Van egy lakás, melyet a szüleink eladnak, és fele-fele arányban kapjuk meg a testvéremmel az összeget, fejenként 16 millió Ft-ot. Viszont én havi 300 000 Ft-ot keresek, a testvérem meg elvileg 1 500 000 Ft-ot (nettó), ő vállalkozik.
Neki sokkal több pénze van emiatt. Egy lakás normális helyen 30-35 milliónál kezdődik, neki mégcsak hitelt se kell felvennie, nekem igen. Kicsit igazságtalannak érzem, hogy fele-felezzük a pénzt, vagy én látom rosszul?
Ha a testvéred neked ad valamennyit az az ő döntése. De jogilag a felére lehetsz jogosult az örökségnek.
Most nézhetnénk úgy is, hogy ha ő az idősebb akkor kapjon ő többet. Ez fair lenne? Vagy ha épp nem futna a vállalkozása és 0 Ft-ot keresne akkor te adnál neki nagyobb részt?
Minden családi vita és sértődés elkerülése végett, legjobb megoldás a fele-fele. Ha ezzel nem vagy elégedett az a te bajod.
"41. Mondjuk ezt nem tudom hogy merték megtenni. Nem szabadott volna annyiba hagyni. Felháborító nagyon amúgy."
A nagyszülők után nem az unoka örököl, és gondolom, az unoka szülője ajándékozta csak az egyik gyereknek. AMit mondjuk megtehet.
Ugy igazsagos ha fele-fele aranyban osztoztok a penzen. A tesod nem tehet arrol hogy te kevesebbet keresel. Te hogy ereznel ha a tesod 100.000et keresne kozmunkan, mikozben te 300.000et es a szuleid neki sokkal tobb penzt adnanak a lakas arabol? Biztos ki lennel akadva.
Amugy a 300.000 forint nem is olyan rossz. Szuleimnek soha nem volt ekkora fiztesuk. Anyam 200.000et sem kap meg nettoban.
Igazságos.
Vállalkozz te is, keress többet te is!
Én is ugyanannyi pénzt fogok adni a gyermekeimnek.
Az lenne igazságtalan, ha a szüleid nem ezt tennék. Miért különböztessenek meg valakit negatívan, csak azért, mert ő szorgalmas és van vállalkozása?
Ez két különböző dolog, nem szabad őket keverni!
A testvérem és én is elköltöztünk otthonról már 20 évesen, mert elég rossz volt a légkör.Szülőktől 0 anyagi támogatást kaptunk akkor.
Testvérem soha életében nem dolgozott, a milliomos férje tartja el.Én dolgozom, egészen jól élek ahhoz képest, hogy honnan indultunk, bár én albérletben lakom.Anyám nekem egy megveszekedett lyukas garast nem adott soha, a testvéremnek ezzel szemben kifizette a jogosítványt, a férje által vásárolt autó átiratását, meg a két gyerekük születésére adott tesómnak gyerekenként 200-200ezer Ft-ot, plusz állandóan vásárol az unokáknak.A tesómnak és a férjének mindig drága ajándékokat vesz, nekem meg ócska szarokat.
Bezzeg nekem szart sem ad anyám, csak akkor hív, ha ingyen rabszolga vagy segítség kell neki, emellett elvárja tőlem alkalmakkor a drága ajándékokat.
Erről mi a véleményed kérdező, ez mennyire igazságos? Szerintem örülj, hogy egyáltalán kapsz te is valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!