Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A testvérem 5x annyit keres,...

A testvérem 5x annyit keres, mint én, mégis megkapja a pénz felét, ez rendben van?

Figyelt kérdés

Van egy lakás, melyet a szüleink eladnak, és fele-fele arányban kapjuk meg a testvéremmel az összeget, fejenként 16 millió Ft-ot. Viszont én havi 300 000 Ft-ot keresek, a testvérem meg elvileg 1 500 000 Ft-ot (nettó), ő vállalkozik.

Neki sokkal több pénze van emiatt. Egy lakás normális helyen 30-35 milliónál kezdődik, neki mégcsak hitelt se kell felvennie, nekem igen. Kicsit igazságtalannak érzem, hogy fele-felezzük a pénzt, vagy én látom rosszul?

2022. máj. 31. 16:56
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket. Igazából fordított a helyzet, csak direkt így írtam ki. A szülők akarnak többet adni a tesómnak, amit nem értek. Én tettem azért, hogy idáig eljussak, nem csak az ölembe hullott. Persze ők arra hivatkoznak, hogy én könnyen feltalálom magam, tudod milyen a tesód, stb....

De akkor jól látom.

2022. máj. 31. 17:37
 22/60 anonim ***** válasza:
94%
Egy kicsit másképp látom. Ha neked van valami testi, lelki, értelmi elmaradottságod akkor jogos lenne, hogy te többet kapj. Erröl van szo???
2022. máj. 31. 17:40
 23/60 anonim ***** válasza:
93%

A szüleidnek ugyanolyan gyerekei vagytok mindketten es egyforman osztjak el. Jol teszik.

Nalunk en nem kaptam semmit, es nem azert mert jomodu lennek, nem vagyok az, hanem mert jaj tesom 2 gyerekes anya neki jobban kell, en meg szingli voltam akkor eppen.

Ez a helyes amit szuleid akarnak Nincs kivetelezes!

2022. máj. 31. 17:40
 24/60 anonim ***** válasza:
85%
Nem is tudom elképzelni mi járhat a fejedben. Azt hiszed majd a kedvedért valaki lemond a törvényes részéről csak azért, mert "szegény öcsikének" nincsen pénze? Melyik világban élsz te? A szüleid azért osztoznak így, mert a törvény előtt is így történne. Azért, hogy ne legyen marakodás. A testvéred lehet, hogy azt fogja mondani, hogy "oké, akkor legyen enyém a 40% és 60% a tiéd". Erre kicsi az esély. Mi több, én még a te részedet is megpróbálnám elvenni. Miért? Csak úgy.
2022. máj. 31. 17:43
 25/60 anonim ***** válasza:
97%
De miért fordítva írtad ki? Akkor sem hiszem, hogy máskép gondolná bárki is. Én csak abban az esetben adnék többet, ha valami indokolt eset állna fent, pl. Betegség, ami miatt hátrányban lenne, de azt is megbeszélném veled. (Ha a szüleid lennék). De gondolom indokolt esetben te magad is így gondolnád.
2022. máj. 31. 17:43
 26/60 anonim ***** válasza:
86%

16: Nem de nem baj. Több kulcsos fokozatosan emelte a terhelést a fizetésen. Ami most van az az egy kulcsos és minden jövedelem ugyan akkora százalékban adózik. SZJA. Vannak adónemek amiknél van felső határ ami jónak hangzik, de pont hogy a nagyobb keresetűek arányaiban kevesebbet fizetnek erre.

Jelenleg pont az alacsony keresetűek adóterhelése a magasabb. Legtöbb jólléti társadalom ban több kulcsos van. Ez egészen odáig meg hogy egy minimum és egy maximum szint között Svájcban pl van vagy 500 különböző adósáv. (Ott még fokozzák azzal hogy egyedül álló, csak ketten élnek - nincs kikötve milyen neműek - , 1-2-3 gyerek, özvegy, mindegyikre külön táblázat, és mindez kantononként is eltér egymástól, valamint évente változik is adott esetben :) ) Magasabb jövedelmű arányaiban is többet fizet. Ez a másik véglet.

2022. máj. 31. 17:46
 27/60 anonim ***** válasza:
86%
Vállalkozz és keressél te is 1,5 millát.
2022. máj. 31. 17:47
 28/60 anonim ***** válasza:
83%
16 misiért is elég normál lakást lehet már venni, nekem meg hónap végére elfogy az összes pénzem amúgy. De szar neked.
2022. máj. 31. 17:48
 29/60 anonim ***** válasza:
19%
21: Pénz kereső képessége nem egyforma mindenkinek. Pont ezért neked kéne segíteni testvéredet. Nem pénzel hanem lehetőséggel. Munka egyéb, ami lehetőség számodra adott és tudsz neki is segíteni benne, hogy emelkedjen a jövedelme.
2022. máj. 31. 17:48
 30/60 A kérdező kommentje:
29, már számtalanszor próbáltam, sajna nincs értelme. Felnőtt ember, de minden hónapban valami ujba vág bele, amit nem fejez be.
2022. máj. 31. 17:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!