A testvérem 5x annyit keres, mint én, mégis megkapja a pénz felét, ez rendben van?
Van egy lakás, melyet a szüleink eladnak, és fele-fele arányban kapjuk meg a testvéremmel az összeget, fejenként 16 millió Ft-ot. Viszont én havi 300 000 Ft-ot keresek, a testvérem meg elvileg 1 500 000 Ft-ot (nettó), ő vállalkozik.
Neki sokkal több pénze van emiatt. Egy lakás normális helyen 30-35 milliónál kezdődik, neki mégcsak hitelt se kell felvennie, nekem igen. Kicsit igazságtalannak érzem, hogy fele-felezzük a pénzt, vagy én látom rosszul?
Köszönöm a kommenteket. Igazából fordított a helyzet, csak direkt így írtam ki. A szülők akarnak többet adni a tesómnak, amit nem értek. Én tettem azért, hogy idáig eljussak, nem csak az ölembe hullott. Persze ők arra hivatkoznak, hogy én könnyen feltalálom magam, tudod milyen a tesód, stb....
De akkor jól látom.
A szüleidnek ugyanolyan gyerekei vagytok mindketten es egyforman osztjak el. Jol teszik.
Nalunk en nem kaptam semmit, es nem azert mert jomodu lennek, nem vagyok az, hanem mert jaj tesom 2 gyerekes anya neki jobban kell, en meg szingli voltam akkor eppen.
Ez a helyes amit szuleid akarnak Nincs kivetelezes!
16: Nem de nem baj. Több kulcsos fokozatosan emelte a terhelést a fizetésen. Ami most van az az egy kulcsos és minden jövedelem ugyan akkora százalékban adózik. SZJA. Vannak adónemek amiknél van felső határ ami jónak hangzik, de pont hogy a nagyobb keresetűek arányaiban kevesebbet fizetnek erre.
Jelenleg pont az alacsony keresetűek adóterhelése a magasabb. Legtöbb jólléti társadalom ban több kulcsos van. Ez egészen odáig meg hogy egy minimum és egy maximum szint között Svájcban pl van vagy 500 különböző adósáv. (Ott még fokozzák azzal hogy egyedül álló, csak ketten élnek - nincs kikötve milyen neműek - , 1-2-3 gyerek, özvegy, mindegyikre külön táblázat, és mindez kantononként is eltér egymástól, valamint évente változik is adott esetben :) ) Magasabb jövedelmű arányaiban is többet fizet. Ez a másik véglet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!