A testvérem 5x annyit keres, mint én, mégis megkapja a
pénz felét, ez rendben van?
Figyelt kérdés
Van egy lakás, melyet a szüleink eladnak, és fele-fele arányban kapjuk meg a testvéremmel az összeget, fejenként 16 millió Ft-ot. Viszont én havi 300 000 Ft-ot keresek, a testvérem meg elvileg 1 500 000 Ft-ot (nettó), ő vállalkozik.
Neki sokkal több pénze van emiatt. Egy lakás normális helyen 30-35 milliónál kezdődik, neki mégcsak hitelt se kell felvennie, nekem igen. Kicsit igazságtalannak érzem, hogy fele-felezzük a pénzt, vagy én látom rosszul?
És ha befuccsol a vállalkozása, akkor visszaadnál neki mondjuk 20-30 milliót? Csak mert szüksége van rá.
2022. máj. 31. 17:54
32/60 anonim válasza:
Nem 26. Anyám eü-ben dolgozott. Akartak neki adni fizu emelést. 100 ft-al csúszott át a magasabb sávba. Egyből kevesebb lett volna a nettoja, mint az emelés előtt. Szóval akik kicsit jobban kerestek, mint minimálbér, azok szívtak. Meg én nem gondolnám, hogy azért, mert valaki tanult fizessen többet. Mondjuk a 25 év alattiak szja mentessége is pofátlanság több okból is. Pl az orvosok egyből elesnek tőle, na meg sok másik egyetemista is. Na meg a 4 gyerek utáni adómentességgel sem tudok egyetérteni, de mindegy, nem tartozik a kérdéshez.
2022. máj. 31. 17:55
33/60 anonim válasza:
Egyenlő rész jár a testvéreknek, függetlenül attól, ki mennyit keres.
2022. máj. 31. 17:57
34/60 anonim válasza:
Ha nem tudod a szüleid meggyőzni, hogy egyenlően osszák el köztetek, egy olyat még fel lehet nekik ajánlani, hogy a tesód - mivel nem tud vigyázni a pénzre, ahogy írod - csak valami értékálló dologra kapja meg az ő részét. Például adott ingatlanra költhesse, akár önrészként, hogy ne legyen az, hogy belefeccöli valami légvár ötletbe, aztán elúszik. Talán ezt könnyebben elfogadják a szüleid, és ezzel is előrébb van a család. Bár sajnos te nem.
2022. máj. 31. 17:59
35/60 anonim válasza:
Szerintem magukra kellene költeniük. Egyikőtök sem érdemli meg.
2022. máj. 31. 18:02
36/60 anonim válasza:
Szerintem ez a kettő két külön dolog. A lehetőség adott lehetsz te is vállalkozó.
A lakásnál az is lehetne, hogy nem ti kapjátok a pénzt, hanem a szülők megtartják maguknak mivel az övék de ők inkább nektek adják. Két gyerekük van kétfelé osztják és nem a bérezésetek alapján, aminek semmi köze ehhez. Így igazságos.
2022. máj. 31. 18:04
37/60 anonim válasza:
Nagyon ellenszenves lettél, mikor kiderült, hogy manipulatíve tetted fel a kérdést, megfordítva, a testvéred nevében. Most már én is úgy gondolom, hogy egyikőtök sem érdemli meg, de persze ez nem érdem kérdése.
2022. máj. 31. 18:04
38/60 A kérdező kommentje:
Miért? Szerettem volna nem befolyásolni a véleményeteket, a pszichológiai tesztek is hasonló elven mennek. Va negy fake teszt, és utána a valós.
2022. máj. 31. 18:11
39/60 anonim válasza:
Mert manipulatív vagy.
2022. máj. 31. 18:18
40/60 anonim válasza:
Szeretem, amikor az emberek egymást próbálják kiforgatni az örökségükből. Főleg ha rosszban vannak, féltestvérek vagy megtámadják a végrendeletet, mert a köteles részen felül más a kedvezményezett... Szegény örökhagyó meg lehet nem tud majd emiatt békében nyugodni sem, vissza kell járnia kísérteni meg mit tudom én. Lehet, hogy a vasmunkás fiamat jobban szeretem, mint a kardiológus professzort. Lehet azért, mert tudom, hogy miért és mennyivel nehezebb az élete. De ettől még majd egyenlően kapnak abból, amit hátrahagyok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!