Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A testvérem 5x annyit keres,...

A testvérem 5x annyit keres, mint én, mégis megkapja a pénz felét, ez rendben van?

Figyelt kérdés

Van egy lakás, melyet a szüleink eladnak, és fele-fele arányban kapjuk meg a testvéremmel az összeget, fejenként 16 millió Ft-ot. Viszont én havi 300 000 Ft-ot keresek, a testvérem meg elvileg 1 500 000 Ft-ot (nettó), ő vállalkozik.

Neki sokkal több pénze van emiatt. Egy lakás normális helyen 30-35 milliónál kezdődik, neki mégcsak hitelt se kell felvennie, nekem igen. Kicsit igazságtalannak érzem, hogy fele-felezzük a pénzt, vagy én látom rosszul?

2022. máj. 31. 16:56
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
98%

Rosszul látod.

"A másik tesó jogosan lenne márges?"

Igen. Azért téged sem az éhenhalás fenyeget és egyszerűbb elvárni, hogy kapj, mint hogy tegyél valamit, hogy te is többet keres.

2022. máj. 31. 17:21
 12/60 anonim ***** válasza:
98%
Nem olyan egyszerű ám válalkozni sem. Igen, rosszul látod. Azért, mert ügyes volt, még miért járna neki kevesebb? Ez pont olyan, mint a sógoromék esete. A sógorom tanult és jól keres, a húga meg szült kb. a semmire, minimálbérre 2 gyereket. A szülők annak mindent ingyen adnak, pumpolják pénzzel, a sógoromnak meg még le is papírozzák, hogy a tanya vásárláshoz adtak kölcsön...mondván, hogy jól keres. Mert ki a bánat kérte a húgát, hogy ne tanuljon tovább és szüljön a semmire? Szóval ez az igazságtalan. Amúgy is becsüld meg, hogy kaptál. Sokan hiába tanultak, akár jó szakmát, akár főiskolán, nem kapnak 300 nettot és a szülei sem dobják meg 16 misivel. Abból már te is tudsz amúgy házat venni v lakást, van ahol hitel nélkül vagy minimális hitellel, anélkül, h 40 évre eladósítsd magad. Szóval ne légy önző, helyesen tették a szüleitek, hogy 50-50%. Az igazságtalan az a sógoromék esete...
2022. máj. 31. 17:21
 13/60 anonim ***** válasza:
96%
Ilyen alapon, kérdező, az országban minden dolgozó fizetésének a felét el kéne vennie az államnak, és odaadni a minimálbéreseknek vagy a munkanélkülieknek, mondván, hogy azoknak sokkal kevesebb a pénzük. A te fizetésednek a felét is. Tetszene?
2022. máj. 31. 17:22
 14/60 anonim ***** válasza:
93%
Nekik vsn igazuk
2022. máj. 31. 17:24
 15/60 anonim ***** válasza:
95%

Kérd meg a tesót hogy dolgozhass neki.

Ennyi pénzt egy átlagos magyar nem kap élet kezdésnek...

Azért ez nem semmi, én megbecsülném a helyedben, pláne manapság.

2022. máj. 31. 17:24
 16/60 anonim ***** válasza:
26%
13 a többkulcsos adórendszer pont ezt tette. Mégis sokan azt tartották igazságosnak (gondolom leginkább a munkakerülők).
2022. máj. 31. 17:26
 17/60 anonim ***** válasza:
97%
A fele-fele az igazságos.
2022. máj. 31. 17:27
 18/60 anonim válasza:
24%
Ha a testvéred tudja hogy neked nagyobb szükséged van a pénzre nem zavarná, vagy ha mégis, az is jogos lenne.
2022. máj. 31. 17:32
 19/60 anonim ***** válasza:
67%
16. Az egy undorító rendszer volt. Kb. büntette azt, aki tanult és sokat dolgozott.
2022. máj. 31. 17:33
 20/60 anonim ***** válasza:
97%
Inkább tanulnod kellene a tesódtól... mint irigykedni rá.
2022. máj. 31. 17:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!