Mit csinálnátok a helyemben? Egész délelőtt főztem a páromnak, erre ő hazaállít és közli hogy nem éhes, mert nemrég evett meg 2 hamburgert.
Feltudnék robbanni. Feleslegesen keltem fel hajnalban, mentem piacra és főztem egész délelőtt.
A kedvencét főztem, húslevest és pörköltet. Csináltam neki meglepetésként piskótát, de még azt sem kóstolja meg.
Ilyenkor annyira feleslegesnek érzem magam. :(
Ja és soha nem panaszkodott a főztömre. 23N
Nem volt ilyen kérdésem, hogy szerintetek hisztérika vagyok-e. Van aki annak tart, van aki nem.
Az én párom nem jár el qvázni, és nem a játékgépbe dobja a pénzt. Akinek ilyen a párja, azt még csak sajnálni sem tudom, hisz nem muszáj vele maradnia.
Már megnyugodtam, de akkor is bánt ez az egész.
13:31 Teljes mértékben igazad van!
Túl sok a rosszindulatú ember!
Az a probléma, hogy elbeszéltek egymás mellett és nem teszel különbséget lényeges és nem lényeges dolgok között.
Sajnos fiatalabb koromban én is elkövettem hasonló típus hibákat és a jelenlegi élettársam felesége is valószínűleg ezt tehette, mert a párom ezerszer hálálkodott már azért, hogy én soha nem cirkuszolok ilyesmin.
Érdemes végiggondolni, hogy mit szeretnénk (és mit fogunk!!!) elérni azzal, hogy hisztis kirohanást rendezünk egy fölöslegesen megfőzött ebéd miatt. Valószínűleg a férjed nem azért evett hamburgert ma, mert téged semmibe akart venni, a munkádat nem értékelte, hanem mert ott, abban pillanatban arra vágyott. A férfiak agyában ez nincs így összefüggésben és ha arra kényszerítjük őket, hogy görcsöljenek ilyesmin, nem azt fogjuk elérni, hogy jobban tisztelik a fáradozásunkat, hanem elindul bennük valamiféle ellenérzés, elkezdenek ők is tiltakozni, esetleg sumákolni, aztán később még nagyobb sérelmek még nagyobb ellenérzéseket váltanak ki.
Nem azzal tiszteli meg a férfi a társát, ha rohan haza megenni az ebédet, amit főzott neki a párja, hanem azzal, hogy örömmel siet hozzád haza, mert vele akar lenni.
És mikor siet egy férfi örömmel haza? Ha egy kedves, mosolygós nőt talál otthon, aki egy ilyen "baki" után vigyorogva azt mondja: Megkívántad a hamburgert? Egészségedre! Majd megeszi a levest, meg a pörköltet később, hiszen mindkettő melegíthető, nemde? Legyél sokkal lazább ezekben a dolgokban, megéri!
Tapasztalatból beszélek, elhiheted. Az én párommal madarat lehet fogatni azért, mert hagyom élni, levegőt venni és nem korlátozom felesleges hülyeségekkel és ez kölcsönös. Ok, természetes, hogy vannak alapszabályok nálunk is, de abba azok az alapvető emberi normák tartoznak, mint hűség, becsület, tisztességes, kulturált beszéd, egymás kölcsönös tisztelete.
Azzal nem sértett meg Téged, hogy nem ebédre eszi meg a pörköltedet, hanem máskor, ez nem az a kategória, amin érdemes felháborodni.
Ez viszont most már egy másik család, ez a TE CSALÁDOD, itt nem feltétlenül kell ugyanazokkal a szabályokkal élni, mert nem biztos, hogy eredményes, ugyanis mások vagyunk, másféle normák is jók lehetnek és nem mellesleg más korban élünk!
Pl a barátnőm családjánál az volt a szokás, hogy a nők körbeugrálták a férfiakat, folyton a kedvencüket főzték, háztartásbeliként éltek, a barátnőm is így akart élni, a férje viszont nem erre vágyott... El is váltak.
Annyira utálom, hogy az ilyenek miatt engem is (és a legtöbb nőt) leírják hisztisnek.
Megy a női mártírkodás. Nem kell felkelned hajnalban, és főzni neki. Te ezt választottad. A párod viszont, épp azért, mivel felnőtt, ha éhes, tud magának enni szerezni, és nem várja, hogy anyuci majd megetesse.
Ne érezd magad feleslegesnek, fog enni. Csak nem akkor, mikor hazaért, hanem pár óra múlva. Nem értem, ez miért téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!