Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kedveltessem meg magam a...

Hogy kedveltessem meg magam a párom családjával, ha elrontottam kicsit a dolgokat?

Figyelt kérdés

Én vagyok a lány.

Az a gond, hogy sznobnak tartanak...

Jó körülmények között nőttem fel, mindig hozzám hasonló barátnőim, barátaim voltak, szóval sokszor ami másnak úgymond felháborító, számomra teljesen normális.

A barátom és a családja átlagos.

Próbálom mindig kerülni az érzékenyebb témákat, de párszor elrontottam, az az igazság. Pl. megyek a barátnőimmel nyaralni, hívtam a barátom húgát is (jóban vagyunk). Elküldtem neki az adatokat, árakat. Írta, hogy ő nem tud jönni, én meg elkezdtem akadékoskodni, hogy de miért nem, úgyis nyár lesz. Majd mondta, hogy azért, mert ennyi pénzt keres meg egész nyáron diákmunkával és ő abból él. Itt sem vettem a lapot, hanem elkezdtem mondani, hogy hát akkor beszéljen a szüleivel vagy a barátjával, csak összedobnák neki a pénzt.

Vagy most volt nemrég a névnapom, együtt volt tartva a párom apukájának szülinapjával. Kaptam én is ajándékot, egy ajándékzacskóban volt egy szép díszdoboz. Én meg azt hittem, hogy abban van az ajándék és elkezdtem boldogan bontogatni, hogy vajon mi lehet benne, ott mindenki előtt... Vagy kérdezte az anyukája, kérek-e valamilyen üdítőt, gyümölcslevet és mikor előhozta a kamrából, mondtam, hogy inkább mégsem kérek, ha csak az a márka van.

Nem direkt vagyok ilyen, nekem ez úgymond természetes. Egy buborékban nőttem fel, ha úgy tetszik.

Tudom, hogy nem rajonganak értem, kicsit a párom is, mintha az ő pártjukat fogná. Ilyeneket mond, hogy hát sokat nem tettem érte, hogy változzon a véleményük vagy múltkor is mentünk a szüleihez és mondja a kocsiban, hogy lehet jobb, ha inkább nem szólalok meg, abból nem lehet gond.

Szeretném, hogy kedveljenek, engem általában az emberek szeretnek. De nem tudom, hogyan.

2022. máj. 25. 11:25
 61/91 anonim ***** válasza:
82%
Te, kérdező, már csak ilyen maradsz, a válaszaidból is látszik az újgazdag prolitempó.
2022. máj. 25. 14:41
 62/91 anonim ***** válasza:
73%
Nem tűröd hogy így beszéljenek rólad kérdező? De várjunk csak, ha nem akrsz változtatni a stílusodon,akkor ne is csodálkozz, hogy nem felelsz meg az elvárásoknak.
2022. máj. 25. 15:53
 63/91 anonim ***** válasza:
75%

#62: Hát ez az! :-)

De azt a mondást se ismeri, hogy aki kiáll a napra...

Ha valaki kiírja ide a szíve fájdalmát, akkor legyen képes elfogadni a negatív véleményeket is!

2022. máj. 25. 15:55
 64/91 anonim ***** válasza:
81%

Egyébként a kérdésedre válaszolva kérdező: egy ideig jobb, ha akkor szólalsz meg, ha kérdeznek, ha nem olyan gyümölcslét kapsz, amit te szoktál inni, akkor is udvariasan megköszönöd, beleiszol (semmi bajod nem lesz tőle), max nem iszod meg az egészet...stb. a kaja amit elédraknak nem finnyázol, max amikor tényleg olyat raknad eléd, amit sosem szerettél akkor annyit mondasz, hogy: "Zsuzsa, ugye nem haragszol meg, ha nem eszek a kelkáposzta főzelékből, mert sajnos nem szeretem" és ezt sem egy idióta lekezelő flegma p..csa stílusban teszed meg, hamem KEDVES hangnemben.

De mindenek előtt kérj tőlük bocsánatot, és igazodj hozzájuk. Nem halsz bele, ha havonta 1-2 napig neked kell alkalmaszkodnod.

2022. máj. 25. 16:06
 65/91 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem mostantól mindig dicsérj meg egy (!) dolgot és esetleg "tedd magad" adott dologban lejjebb. Pl.

"Nagyon finom ez a kávé, nekem mindig egy kicsit gyengére sikerül." "Nagyon csinos ez a ruha, én olyan nehezen találok ilyen szép, egyszerű fazont." " Nagyon finom ez a sütemény, úgy irigylem azt, aki tud sütni. Ebben én olyan ügyetlen vagyok"

2022. máj. 25. 16:28
 66/91 anonim ***** válasza:
92%
A pasid családja felé irányuló kommunikációd a felkapaszkodott de bunkó gazdagé, ahogy a kocsisával beszél. Szerintem ezt már nem lehet javítani, megutáltak.
2022. máj. 25. 16:28
 67/91 anonim ***** válasza:
27%
Ha csak nem vagy valamire allergiás, vagy nem birod az alkoholt, nettó parasztság ételt, italt visszautasítani amivel kínálnak.
2022. máj. 25. 17:45
 68/91 anonim ***** válasza:
91%
Attól hogy valakinek van pénze empatikusnak kell lennie. Én is olyan családból származom hogy amit a számon kiejtek megkapom. DE! Tudom hogy hol hogyan kell viselkedni. Nem szabad elfelejteni hogy honnan jössz de azt szem előtt kell tartani hogy hová tartasz. Sosem tudod hogy kivel állsz szemben. A szegenytol a gazdagig a magyartól a más nemzetiségi emberekig mindenkit tisztelni kell mindaddig amíg okot nem ad az ellenkezőjére. Engem ha rántott parizellel kínálnak mert mondjuk csak az van.. megeszem illendosegbol.
2022. máj. 25. 17:49
 69/91 anonim ***** válasza:
30%
Ez is csak egy kattintásgenerátor, ilyen ostoba p. nem létezik.
2022. máj. 25. 17:59
 70/91 anonim ***** válasza:
89%
#69 Akár létezhet is. Nekem is voltak ilyen szűklátókörű velejéig ostoba bunkó újgazdag ismerőseim.
2022. máj. 25. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!