Kisbabám 7 hós múlt és szinte minden ételtől fintorog. Mit adjak neki? Hogyan kedveltessem meg az ételeket? Mennyire erőltessem a dolgot?
Figyelt kérdés
Persze nem úgy gondoltam hogy tömöm a szájába, hanem hogy prógálgassam vagy inkább hagyjam. Anyatejes baba és már sokat mozog így kb 2 óránként szopizna. Tudom hogy éhes de akkor miért nem fogadja el a kaját. Van néhány bébiétel amit megeszik de azt sem mindig. Tanácstalan vagyok. Hogyan tovább?2010. jún. 1. 13:23
1/2 anonim válasza:
Olyanokat adj neki, amit szeret. Ha a gyümölcsöket? Akkor minden kajába valamilyen gyümit kell rakni, aztán a későbbiek folyamán szép lassan csökkented a benne lévő gyümi mennyiségét.
Hogy valami konkrét példát is írjak: kisfiam nem akarta megenni a spenótot, túl "zöld" volt neki az íze. Raktam bele egy kis banánt, gond nélkül megette. Cukkinibe, tökbe, vegyes zöldségbe, ilyesmibe vagy sárgarépát, vagy házilag készített paradicsomlevet kellett öntenem, így gond nélkül elfogadta.
Elég sokszor csinálok neki gyümis husikat, azokkal semmi baja (meggyszósz krumplival és csirkével, almaszósz rizzsel és csirkével, őszibarack-pulyka-rizs, alma-banán-pulyka, ilyesmi). Én is kitapasztaltam, hogy üvegesekből mit szeret, és elkezdtem azokat leutánozni.
2/2 anonim válasza:
Fejj le tejet és a főzelékeket azzal higítsd. Ismerősebb lesz neki az íz, könnyebbel el fogja fogadni. Nálunk bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!