A Balogh az cigánynév-e és egyáltalán vannak cigány nevek?
Figyelt kérdés
2022. máj. 13. 15:23
11/45 anonim válasza:
6-os, hogy érted, hogy szőke kék szeműben biztos nincs cigány vér. Egyik rokonom szőke, zöldeskék szemű, fehér bőrű, és van benne cigány vér, a neve is a felsoroltak közül az egyik.
12/45 anonim válasza:
de ebben mi az érdekes? tényleg
13/45 anonim válasza:
Erdelyi vagyok, itt sok Balogh van, de egyik sem cigany.
14/45 anonim válasza:
Felénk magyarok a Balogh nevűek.A cigányok Balog. A Lakatos és az Oláh nevűek vegyesek. Cigány nevek(legalábbis én nem tudok ilyen nevekkel magyart, bocsi ha mégis van): Raffai, Rafael, Kolompár, Rézműves, Nagyhajú, Kóté, Lolé, Bangó, Sztojka, Rostás, Zsákai, Burai, Orsós, Kalányos, Kozák, Bódi
15/45 anonim válasza:
Érdekes. Nálunk a lakatos meg a oláh fehér. Rokonok szóval tudom hogy a felmenők is fehérek/negyedek voltak.
16/45 anonim válasza:
Úgy értettem hogy vegyesek, hogy van köztük Lakatos vagy Oláh vezetéknevű cigány család is, magyar család is.Tehát nem tipikus ilyen vagy olyan név.14 voltam
18/45 anonim válasza:
Nincs 100% roma név, de magyar sincs már aki 100% az, keveredtünk alaposan az előző 1000 évben, törökkel, osztrákkal, oroszokkal, ukránokkal... meg ki tudja mivel nem...
19/45 anonim válasza:
Gáspár, Orsós nevű cigány is van nálunk pár.
20/45 anonim válasza:
Itt Erdélyben rengeteg Balogh van és azért gh-val végződik mert így románositották a Balog nevet.. De nem cigányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!