A Balogh az cigánynév-e és egyáltalán vannak cigány nevek?
Én is ismertem olyan Lakatost, akinek fehér volt a bőre, szőke, kékszemű. Pedig itt a környékünkön rengeteg a Lakatos vezetéknevű cigány.
Itt aki Balogh az 99%, hogy magyar. Ahová suliba jártam, ott az összes Balogh viszont cigány volt.
Jó a kérdés (érdekes) de sajnos ahogy lenni szokott egyesek máris terelik a szót...
A helyes válasz:
Konkrétan olyan, hogy cigány név nincsen hiszen az lenne az amelyiket csak cigányok viselnek olyan pedig nincs. DE! Igenis vannak olyan nevek (maradva a vezetékneveknél) amelyeket (nem tudom miért...) de sok cigány visel. Ilyen a Balogh. Ezt a vezetéknevet sok cigány viseli. De ilyen a Lakatos is. Vagy a Sárközi. Vagy az Oláh. Esetleg Farkas. De ismétlem ezeket a neveket nemcsak cigányok viselik tehát valaki nehogy megsértődjön... Ugyanakkor ismétlem sok cigányt hívnak Baloghnak. Ez tény megintcsak. Nahát röviden ez a helyes válasz a fenti kérdésre.
Aztán, hogy MIÉRT van ez így arról fogalmam sincs. Mindenesetre érdekes, hogy sokan vannak a Balogok között cigányok. Valahogy csak kapták a nevüket...
Ami viszont megintcsak érdekes és ez már szorosan nem kötődik a kérdéshez az az, hogy aki szőke, fehérbőrű, kék szemű abban 100%, hogy nincs cigány vér semmilyen őséig visszamenőleg! A többiben viszont több-kevesebb cigány vér lehet...
Én felénk sok baloghot ismertem, egy volt félvér, az sem teljesen cigány. A többi sváb vagy magyar volt.
Ugyanígy volt felén egy Lakatos rokonság, akik szintén magyarok voltak, a helyi akkori nagy cégben benne is voltak felsővezetői szintig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!