Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tartja tiszteletben...

Miért nem tartja tiszteletben a családom, hogy egyetemista vagyok?

Figyelt kérdés

Az egyik fele folyamatosan azzal piszkál, hogy miért nem tanulok, "lusta vagyok, mint a tetű". A másik pedig úgy áll hozzá, mintha egy vizsga valami gimis röpdolgozat lenne. Alig járok haza már, mégis bizonygatnom kell valakinek folyamatosan, hogy mi hogy van és nagyon fáraszt már...

Például az anyám férje ilyenekbe kötött bele, amíg gyakrabban jártam haza, hogy miért hason fekve tanulok az ágyban, miért nem a hátamon fekszem, vagy ülök asztalhoz. Vagy miért kidolgozott jegyzetből tanulok, miért nem tankönyvből. Most kb havonta, másfél havonta járok haza, olyankor úgy szervezem, hogy 4-5 napig tudjak otthon lenni és tanulnom se kelljen nagyon. Ilyenkor barátnőzök, megyek nagyszülőkhöz, szóval van program bőven. Akkor is hallgatom tőle, hogy de lazán veszem az egyetemet, nem tanulok???? Ha utazni merek és megtudja, hívogat, hogy ő egyetemistaként "vért hugyozott" a tanulástól, nem még utazáson törte a fejét, örült, ha 4 órát tudott egy éjszaka aludni.

A családom másik része meg pont az ellenkezője... Miért nem megyek haza egy szombati bulira úgy, hogy hétfőn beugrós szóbeli vizsgám lesz egy nehéz tárgyból, "hétvégén úgyse tanulsz", meg "ügyes leszel úgyis, megcsinálod". Meg hogy "egy nap nem a világ, kell egy kis pihenés". Szóval ők meg úgy állítják be, mintha egy röpdolgozatot írnék gimis tankönyvi anyagból... És nem értik, miért nem akarok júniusban 2 hétre nyaralni menni velük, mikor annyi lenne az egész, hogy arra a két hétre nem veszek fel vizsgát... Persze.

Ők sem tanulatlan emberek pedig.

Tudom, hogy bagatell dolognak tűnik, de már kb. nem szeretek hazamenni, mert úgyis lesz valami, amin valamelyik fennakad és magyarázkodnom kell.

2022. máj. 13. 10:10
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Valahol megértem, mert 19 éves, sosem volt tovább távolabb a családtól a 2-3 napos osztálykirándulásokat leszámítva.
2022. máj. 13. 11:19
 12/23 anonim ***** válasza:
96%
Mint a bölcsis ballagás.
2022. máj. 13. 11:45
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudsz mit csinálni, kérdező, meg kell tanulni beleszarni abba, de nagy ívből, hogy egy ennyire egymás seggében lévő család állandóan kavar. Mondom úgy, hogy az enyém se különb egy fokkal sem.

Hogy hogy tudod megtanulni? Amennyit lehet, önismerettel és pszichológiával foglalkozni. Egyetemen a mentálhigiénés szakember ingyen szokott lenni javarészt, valamint rengeteg ilyen előadás fent van Youtube-on, Popper Péter nagyon cuki volt-Isten nyugasztalja!-, őt tényleg sok szeretettel ajánlom. Müller Péter spirituálisabb volt,de ő is elég jó lelkű. Én speciel Csides Kata műsorát is szeretem, a stílusán viszont valaki nem tud túllendülni, pedig javarészt nem beszél hülyeségeket.Jó, nem mindenben értek vele egyet, de általában hasznosak a tanácsai. Hazamenés helyett meg nyugodtan vedd igénybe az egyetemen a mentálhigiénés szakembert, sokkal építőbb lesz, mint egy ilyen családba hazajárni.

2022. máj. 13. 13:19
 14/23 anonim ***** válasza:
20%

Roppant egyszerű. A család egyik felének azt hazudod, hogy tanulsz, a másiknak meg azt, hogy lazítasz. Ha kérdőre vonnak a "tanulok" csoport tagjai, akkor azt mondod, hogy nem hazudtál csak a 10 perces szünetet tartottál, azt mondtad a "lazítok" csoportnak.

Mindenki megkapja a lelkének megfelelő marhaságot

2022. máj. 13. 13:32
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Aztán ha mindkettő kiderül akkor lesz igazán kelelmes beszélgetés.
2022. máj. 13. 14:05
 16/23 A kérdező kommentje:

Hát de hiába derül ki, attól még ugyanúgy teljesítek, átmegyek a vizsgákon...

A nevelőapámnak sem az a baja, hogy megbukok, hanem hogy nem úgy tanulok, ahogy anno ő, meg nem stresszelem magam halálra csak azért, mert egyetemre járok.

13-as, te meg írogathattál volna máshová hülyeségeket. Lám, aztán mégis ide sikerült. :)

2022. máj. 13. 14:11
 17/23 anonim ***** válasza:
80%
Ne menj haza. Ha nem vagy ott, nem tudnak piszkálódni. Ha meg kérdezik, h miért nem jársz haza gyakrabban, megmondod, h ezért, szia - és lerakod.
2022. máj. 13. 14:11
 18/23 anonim ***** válasza:
18%
Meg kéne tanulnod leszakadni a családodról. Nem megosztani velük minden szart, nem hazameni, határokat felállítani. Így, hogy a gondolataidról is tudnak, meg folyton hazarohangálsz, beteges.
2022. máj. 13. 15:50
 19/23 anonim ***** válasza:
31%
14, megmondtad az óvónéninek?
2022. máj. 13. 16:04
 20/23 A kérdező kommentje:

21 éves vagyok, szerintem egyáltalán nem beteges az, hogy havonta, másfél havonta meglátogatom a családomat, otthon élő barátnőimet, barátaimat!

Ettől még nem vagyok sem óvodás, sem betegesen ragaszkodó. Más még felnőttként, már saját családdal is ott ebédel vasárnaponként a szülőknél, vagy ha messzebb élnek, 2-3 hetente hazamennek.

Nagyon furcsa értékrendje van itt pár embernek...

2022. máj. 13. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!