Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Távolabbi rokon halálakor...

Távolabbi rokon halálakor mennyire "illik" kivenni a 2 extra szabadnapot kis cégnél?

Figyelt kérdés

Igazából házastárs rokonáról van szó, a temetés napját nyilván kiveszi az ember, de a másik napot ilyenkor "illik"?

Nyilván nagy cégnél, állami szervnél senkit nem érdekel, de ahol csak 8-an dolgozunk olyan indokolatlannak érzem. Persze jól esne pihenni egy "ajándék" napot.

Ti kivennétek vagy sem?

2022. ápr. 25. 17:26
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
67%
20# ha kitomboltad magad akkor olvasd el még egyszer a kérdést, a kérdező szívesen kivenné. Tehát posztkomcsi lógós aki a törvények szerint cselekedne, de fél a kapitakista, pofátlan, három helyett kettőt dolgoztató munkáltatótól. A kollégákra gondoljon a munkáltató, senki másnak nem feladata. Nagyon el vagy te tévedve, hogy itt miről szól a kérdés:(
2022. ápr. 26. 00:10
 22/25 anonim ***** válasza:
76%
#21 Ha kitomboltad magad, olvasd el te is. Kérdezi, hogy indokolt-e, írja, hogy indokolatlannak érzi. Persze itt, a "dögöjjönmeg minden munkáltató" fórumon csak neked lehet igazad.
2022. ápr. 26. 01:20
 23/25 anonim ***** válasza:
39%
* kérdezi, hogy illik-e
2022. ápr. 26. 01:21
 24/25 anonim ***** válasza:
17%
Kit érdekel, hogy milyen szemmel néznek a kollégák? A párodnak fontos, hogy mellette legyél abban a 2 napban? Ha igen, kiveszed. Jóska/Pista/Mari szerinted mérlegelné, hogy te milyen szemmel nézel rá, amikor szabadságra megy? Én rendszeres véradó vagyok és nem is megyek be dolgozni. A saját életed éld, ne mások véleménye határozzon meg.
2022. ápr. 26. 12:50
 25/25 A kérdező kommentje:

Igen, kellemetlennek érzem kivenni, mert ebben az esetben tényleg egy indokolatlan extra nap.

Járni jár, nyilván tudnék mit csinálni otthon ezen a plusz egy napon, de olyan gáznak érzem, hogy otthon üljek, amíg a kollégáim idebent güriznek helyettem. Ezen túl tudok lépni, ha ők nem érzik ezt "gáznak", csak én. Nem szeretnék én lenni a "lógós" mindenki szemében. Ha csak a saját szememben vagyok az, azon talán túlteszem magam. Ezért tettem fel a kérdést.

A kis cég azért is számít, mert teljesen máshogy esik itt a latba annak a 2 napnak a költsége, amin én nem dolgozok, de fizetést kapok. - nyilván nem ebbe fognak belerokkani, de mégis más, mint egy 100 milliárdokat forgató multi.

(lásd még gyeden lévő másodszor terhesek indokolatlan táppénzre menése.. Pár év múlva lehet még ilyen vívódásom is lesz.)

2022. ápr. 26. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!