Távolabbi rokon halálakor mennyire "illik" kivenni a 2 extra szabadnapot kis cégnél?
Igazából házastárs rokonáról van szó, a temetés napját nyilván kiveszi az ember, de a másik napot ilyenkor "illik"?
Nyilván nagy cégnél, állami szervnél senkit nem érdekel, de ahol csak 8-an dolgozunk olyan indokolatlannak érzem. Persze jól esne pihenni egy "ajándék" napot.
Ti kivennétek vagy sem?
Igen, kellemetlennek érzem kivenni, mert ebben az esetben tényleg egy indokolatlan extra nap.
Járni jár, nyilván tudnék mit csinálni otthon ezen a plusz egy napon, de olyan gáznak érzem, hogy otthon üljek, amíg a kollégáim idebent güriznek helyettem. Ezen túl tudok lépni, ha ők nem érzik ezt "gáznak", csak én. Nem szeretnék én lenni a "lógós" mindenki szemében. Ha csak a saját szememben vagyok az, azon talán túlteszem magam. Ezért tettem fel a kérdést.
A kis cég azért is számít, mert teljesen máshogy esik itt a latba annak a 2 napnak a költsége, amin én nem dolgozok, de fizetést kapok. - nyilván nem ebbe fognak belerokkani, de mégis más, mint egy 100 milliárdokat forgató multi.
(lásd még gyeden lévő másodszor terhesek indokolatlan táppénzre menése.. Pár év múlva lehet még ilyen vívódásom is lesz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!