Rokon a saját, mi általunk 20 éve megörökölt földünket használja. Nincs haszonélvezete, semmije. Lehet valamit kérni, hogy fizessen érte visszamenőleg?
Most megyek ügyvédhez
Lehet perelni, érdemes?
Küldessünk ki neki levelet hogy pénzt várok, mert 20 éve használja a földemet jogtalanul?
Egymás mellett vannak a földjeink, úgy használja
Mert a másik rokonok megmondták nekem mit csináljak.
Meg élt öreganyánk, az is dirigált.
Én most szeretnék belőle pénzt látni.
Erre van tanácsod?
Nos, kérdező, általában nem szoktam eleve ilyen kérdésre válaszolni, ahol a kérdező stílusából már látható, hogy semmi jó nem várható :-(
Most mégis megteszem, mert 3-asnak ABSZOLÚT IGAZA VAN! Ha ismernéd a törvényeket - és nem a rokonra hallgatnál, akkor tudnád, hogy ha egy földterületet nem gondoznak és valaki azt 10 éven keresztül megműveli, akkor létrejöhet az elbirtoklás. Nyugodtan nézz utána ennek - simán az övé lehet már a föld: Ő gondozta, művelte - ha Neked 20 évig nem jutott eszedbe, ott már egy erdő lenne, meg tetemes bírság a parlagfű miatt, amit minden évben irtani kellett volna.
Az enyém
Ki van adva bérbe... Az műveli.
És az egész bérleti díj stb. lóvé az övé
rosszul mondtam
egy földről van szó, ami 3 részre van felosztva
és nem fizették ki, nem vették bérbe, semmi, csak használták a részemet is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!