Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Rokon a saját, mi általunk 20...

Rokon a saját, mi általunk 20 éve megörökölt földünket használja. Nincs haszonélvezete, semmije. Lehet valamit kérni, hogy fizessen érte visszamenőleg?

Figyelt kérdés

Most megyek ügyvédhez

Lehet perelni, érdemes?

Küldessünk ki neki levelet hogy pénzt várok, mert 20 éve használja a földemet jogtalanul?

Egymás mellett vannak a földjeink, úgy használja

2020. dec. 15. 14:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A kérdés az, hogy ez miert 20 ev utan jut eszedbe?
2020. dec. 15. 14:57
 2/13 A kérdező kommentje:

Mert a másik rokonok megmondták nekem mit csináljak.

Meg élt öreganyánk, az is dirigált.

Én most szeretnék belőle pénzt látni.

Erre van tanácsod?

2020. dec. 15. 15:05
 3/13 anonim ***** válasza:
58%
Örülhetsz, hogy nem birtokolta el. Még te szeretnél pénzt érte, mert gondozta a földet? Szép kis rokon vagy...
2020. dec. 15. 15:06
 4/13 A kérdező kommentje:
vagyonokat keresett rajta, hülyegyerek
2020. dec. 15. 15:33
 5/13 anonim ***** válasza:
58%
Ja, az zavar, hogy pénzt keresett rajta? :-) Talán azért, mert dolgozott vele, míg más meg beleszart, hülyegyerek...
2020. dec. 15. 15:40
 6/13 anonim ***** válasza:
94%

Nos, kérdező, általában nem szoktam eleve ilyen kérdésre válaszolni, ahol a kérdező stílusából már látható, hogy semmi jó nem várható :-(

Most mégis megteszem, mert 3-asnak ABSZOLÚT IGAZA VAN! Ha ismernéd a törvényeket - és nem a rokonra hallgatnál, akkor tudnád, hogy ha egy földterületet nem gondoznak és valaki azt 10 éven keresztül megműveli, akkor létrejöhet az elbirtoklás. Nyugodtan nézz utána ennek - simán az övé lehet már a föld: Ő gondozta, művelte - ha Neked 20 évig nem jutott eszedbe, ott már egy erdő lenne, meg tetemes bírság a parlagfű miatt, amit minden évben irtani kellett volna.

2020. dec. 15. 15:40
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Az már nem is a tiéd.
2020. dec. 15. 18:43
 8/13 A kérdező kommentje:

Az enyém

Ki van adva bérbe... Az műveli.

És az egész bérleti díj stb. lóvé az övé

2020. dec. 15. 19:44
 9/13 A kérdező kommentje:

rosszul mondtam

egy földről van szó, ami 3 részre van felosztva

és nem fizették ki, nem vették bérbe, semmi, csak használták a részemet is

2020. dec. 15. 20:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Most akkor döntsd már el, hogy ki használja. Rokon vagy bérlő?
2020. dec. 15. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!