Felvehetem édesanyám lánykori vezetéknevét?
Nem szokták elutasítani. De akarod írhatsz bele valami faxságot, kutyát se fogja érdekelni, Pesten csinálják úgyis.
Pl apámmal nagyon rossz a kapcsolatom; nem tudok kötődni az apai vezetéknevemhez stb.
4. "Pl apámmal nagyon rossz a kapcsolatom; nem tudok kötődni az apai vezetéknevemhez stb."
Ez azért nem ilyen egyszerű, mert ezzel olyan apai ágon élő rokonodat is vérig sértheted, akivel semmi bajod
5-ös, és akkor mi van? Te jószagú málnabokor... Te mindig mások kínja-kedve szerint éled az életed? Ki a f. érdekel pár gyökér rokon???
Kérdező: nem kell semmilyen indok. Akármilyen nevet felvehetsz, néhány kivételtől eltekintve (nemesi vagy történelmi nevek), hacsak nem az anyukádé is az.
5
És akkor mi van? Attól mert nem igaz, a papírra még írhatja ezt. Vagy majd az apukája tölti ki helyette, vagy ott fog felette állni, hogy mi lesz a kérelemben? Buta vagy.
Nyilván ha elhatározta magát már erre, pont lexarja mit gondol az apai vonala.
"és akkor mi van? Te jószagú málnabokor... Te mindig mások kínja-kedve szerint éled az életed? Ki a f. érdekel pár gyökér rokon???"
például engem, mert alapvetően büszke vagyok rá hogy az őseim nem Magyarországról származnak. Hanem egy idegen kultúrát honosítottak meg új hazájukban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!