Szerintetek jogosan akadt ki a sógornőm? Hogyan kezeljem ezt a konfliktust?
Kérdező, nem értelek. Azt írod, "picit megbántott, hogy ennyire kiakadt rám."
Akkor miért neked kellene bocsánatot kérni?
A kislány érdekében is jól tetted, hogy szóltál neki, hogy óvatos legyen azzal a tárggyal. Ez nem korlátozás, jobb, ha megszokja, hogy otthon azt tehet, amit a szülei engednek, de máshol ez nem így működik.
Szóval ne kérj bocsánatot
Ezt úgy hívják, hogy laissez-faire, vagyis magyarul, nyersen megfogalmazva:"szarom le, mit csinál ez a kis szaros".
Lehet, nálam vannak fogalmi zavarok, de nekem a liberális nevelés azt jelenti, hogy oké, azt csinál, amit akar, addig, ameddig nem árt a másiknak, legyen az másik gyerek, idős vagy házi állat. Tehát ha rugdal egy nénit a villamoson, mint a 6-os viccében, ott minimum rászólok, ha meg nem hat, akkor lesz retorzió.
Azt gondolom, hogy pont te csinálod jól, kérdező és nem baj, ha a kislány megtanulja, hogy ahány ház, annyi szokás.
Még mindig jobb megelőzni a tettlegességet, mert pl. volt, hogy rokongyerek haját üvöltöttem le, amikor a macskámba majdnem belerúgott. Anyuka mondta: "Nagyon agresszív és nem értem, miért". Mert mindent ráhagysz, baxmeg...
Érdekes, miután látta a kölök, hogy van, hogy a tetteinek több következménye van annál, hogy "Manóka!Manóka nem szabad!", többet ilyen probléma nem volt. Ha ez kellett, megérte! Igaz, 4 éves körüli volt akkor, de ilyenkor már el kell kezdeni megtanulni, hogy amit otthon szabad, vendégségben nem szabad.
Megértem az aggodalmadat mert szereted a gyereket ezért nem akarod hogy megszakadjon a kapcsolat. De bocsánatot nem kérnék. Van egy olyan érzésem hogy másra nem is tudná bízni sogornőd a gyereket ilyen sokat ezért rád van szorulva. Úgyhogy a sértődése nem fog sokáig tartani.
Szerintem sincs köze ennek a liberalizmushoz, a felőtlenséghez viszont van.
A gyermekeknek azért is kellenek szabályok hogy megtanuljanak a társadalomban élni. Ha nincsenek akkor nagy nehézségei lesznek az iskolában később pedig az életben. Az is könnyen lehet hogy a szülők így egy személyiségzavaros embert fognak nevelni belőle.
Nehogy bocsánatot kérj.
A te házad, a te szabályaid, a gyereket pedig csak sajnálom. Mivel nem voltak korlátai, egy idióta lesz, mire felnő, ráadásul akkora pofonokat fog kapni az élettől, mint a ház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!