Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan akadt ki...

Szerintetek jogosan akadt ki a sógornőm? Hogyan kezeljem ezt a konfliktust?

Figyelt kérdés
A testvéreméknek van egy pici lánya, aki sokszor van nálunk. Ők eléggé liberális szellemben nevelik, sok mindent megengednek neki, hogy ne korlátozzák a szabadságát. Vannak dolgok, amikkel nem értek egyet, de ezt soha nem mondtam nekik, mert az ő gyerekük, ő dolguk, ők tudják hogyan szeretnék felnevelni. Viszont én sokat vigyázok rá, nagyon jó a kapcsolatunk. Ha itt van, akkor én azért odafigyelek arra mit csinál, ha valami olyat csinál, amit nem szabad, akkor rászólok, elhozom onnan, ha eszünk, akkor együtt eszünk az asztalnál és nem szaladgálva, stb. Működik is, mert okos kislány, megérti, hogy mit hogyan lehet és azt is teszi annak ellenére, hogy otthon azt csinál, amit akar. A múltkor viszont teljesen kiakadt rám a sógornőm, mert ő jött a gyerekért és látta, hogy rászólok (hogy óvatosan nézegesse az egyik tárgyat, mert törékeny és eltörik). Azt mondta korlátozom őt a szabadságában és ne akarjam megnevelni az ő gyerekét. Nem értem miért akadt ki ennyire, nem akartam semmi rosszat, nem akarom megnevelni. Nem tudom hogyan kéne kezelnem ezt a konfliktust. Kérjek bocsánatot? Csak kicsit megbántott, hogy ennyire kiakadt rám.
2022. ápr. 4. 19:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
61%
Azt hittem, az összetörős szappanopera újabb epizódja.. 😂
2022. ápr. 4. 20:24
 12/29 anonim ***** válasza:
96%

Nem is szóltál rá a gyerekére, az óvatossan nézegesse azt a tárgyat nem rászólás, inkább elmagyaráztad neki, hogy törékeny és legyen óvatos. Ezt nevelésnek hívják, nem rászólásának és még csak nem is korlátoztad a szabadságában. Még kicsi, nem tudja, hogy eltörhet tanítottál neki valamit.

Ne kérj bocsánatot olyanért amit el sem követtél.

2022. ápr. 4. 20:27
 13/29 anonim ***** válasza:
32%
Egész az utolsó sorig hihető volt a történet. A "Kérjek bocsánatot?" kérdés egyértelművé tette, hogy kamu. Épeszű felnőttnek nem fordulhat meg a fejében, hogy hiba elkövetése nélkül bocsánatért esedezzen.
2022. ápr. 4. 20:39
 14/29 anonim ***** válasza:
98%

A te lakásod, a te szabályaid!

Ha neki nem tetszik, akkor ne hozza hozzád.

2022. ápr. 4. 20:42
 15/29 anonim ***** válasza:
29%

Még véletlenül se kell bocsánatot kérned. Otthon ő úgy neveli s gyerekét, ahogy akarja. Abban a pillanatban viszont amikor másra bízza, a másik szabályai lépnek életbe

Szóval ha én atviszem a gyereket az anyóshoz,hogy vigyázzon rá és elmondom mi a szabály, tök feleslegesen jártatom a számat mert mivel anyosra van bízva a gyerek akkor már az ő szabályai vannak érvényben ??? Szarik a mi nevelésünkre szabályainkra ?

2022. ápr. 4. 20:43
 16/29 anonim ***** válasza:
25%
Kíváncsi lennék ha egy anyós kérdés lenne,milyen kommentek jöttek volna ...
2022. ápr. 4. 20:47
 17/29 anonim ***** válasza:
87%

Nem egészen ugyanaz, hogy a gyereknek ne adjon valami ételt, amit a szülök nem akarnak, meg hogy valamit ne csináljon másnál, amivel az illetönek kárt okoz!

Mellesleg ha valaki szerint a gyereket nem egészséges pl. vegánként nevelni, a szülök meg ragaszkodnak hozzá, akkor vagy elfogadják, hogy az illetö a gyerek egészségét tartja fontosnak és nem feltétlen tartja be a szülök általi étrendet, vagy nem viszi oda a gyereket.

Egyébként nem hiszem, hogy az itt a szülöket elfogultan pártolók szó nélkül türnék, ha más gyereke összetör valamit náluk, mert a szülök szerint nem szabad a gyereket figyelmeztetni sem arra, hogy eltörhet.

2022. ápr. 4. 21:00
 18/29 A kérdező kommentje:
Én szerintem is kicsit túlzásba esett, azért gondoltam a bocsánat kérésre, mert félek, hogy nem hozná többet a kislányt, ha összevesznék vele. És nem tört össze semmit, nem is szokott, de hogy ezt megelőzzem, ezért mondtam, hogy óvatos legyen, nem is vettem el tőle.
2022. ápr. 4. 21:20
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Hozzám többet nem kéne hoznia a pulyát ha velem játssza ezt el, az biztos. Jó hogy nem már vágjak jó pofát ahhoz, ha összetör valamit...
2022. ápr. 4. 21:32
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Óvodában, iskolában szigorúbb szabályok vannak. Ha most nem tanulja meg az alap dolgokat a későbbiekben súlyos magatartás problémái lesznek. Sógornőd most még nem látja be a következményeket, de majd később megtapasztalja. Nem kell bocsánatot kérni.
2022. ápr. 4. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!