Megnézed a halottat? Például a koporsóban.
Figyelt kérdés
2010. szept. 14. 12:55
12/35 anonim válasza:
Nem soha .. maradjon meg az emlékeimben élőnek, nem akarok senkire sem a koporsoban emlékezni.
13/35 anonim válasza:
Megnézem.
És elég baj, ha csak az a kép ugrik be róla amit akkor látott az ember. Első pár nap biztosan, de később az is csak egy képkocka lesz a többi között.
Én nem érezném korrektnek, hogy élőként természetesen kezeltem, halottként pedig még rá sem akarok nézni.
14/35 anonim válasza:
Ha el lehet kerülni, nem nézek rá. Nagymamámat nagyon szerettem. Amikor meghalt, nem tudtam elkerülni, meg kellett néznem. Azóta is akárhányszor eszembe jutnak a régi idők, emlékek, mellé az a kép is beugrik, amikor ott feküdt az ágyán halottan, szinte felére összeesve, szürkén, stb... Így utólag örülnék annak, ha nem kellett volna úgy látnom, és tényleg csak a régi szép emlékek jutnának eszembe vele kapcsolatban, meg az a kép, amikor még élt...
15/35 anonim válasza:
13:10 szerintem meg nem kéne emiatt megpróbálnod másnak lelkiismeret furdalást okozni. nem nézem meg, ő is tudja (a halott) hogy nem ezen múlik, hogy mennyire szerettem. magánügy, mindenkinek meg van erre is, arra is az oka.
16/35 anonim válasza:
remélem nem baj h kicsit jobban kifejtem a válaszomat.szóval nem szeretném a magyarázat annyi h anyumat mikor haldoklott és sajnos az a kép mai napog kisért máshogy nem emlékszem az arcára csak abban az "állaptban".jaaa és 8 éves voltam.Apum rá 1.5 évre halt meg őt nem láttam úgy és visszatudok rá emlékezni de viszont őt sokáig nem tudtam elengedni mindig vártam h jöjjön haza vagy vhol egyszrecsak sok év múlva is felbukkan a semmiből.szóval ennyi a rövid történet.....
17/35 anonim válasza:
Nem nezem meg mert ahany halottat megneztem ,mindig az a kep ugrott be ahogy a koporsoban lattam.
18/35 anonim válasza:
igen, mert elbúcsúznék. nem az a kép ugrana be,maximum az is, de holtában is a rokonom, barátom az illető. nekem is fura, hogy valaha szerettem, halottként pedig rá sem nézek. ennyi tiszteletet megérdemel.
19/35 anonim válasza:
Megnézem. Számomra ez hozzátartozik a búcsúhoz, így könnyebb elfogadnom, ami történt. Édesanyám és édesapám ravatalánál is odamentem a koporsójukhoz és mindkettőt megsimogattam, elbúcsúztam tőlük. Távolabbi rokont, ismerőst természetesen nem ilyen bensőségesen búcsúztatok, de a koporsóhoz akkor is odalépek, megnézem őt, és csendben elmondok egy imát. Nekem így jobb.
De megértem azokat, akik ódzkodnak az elhunyt látványától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!