Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülő köszöntés polgári...

Szülő köszöntés polgári esküvőn?Hogy oldottátok meg, hogy ne legyen neked szomorú?Milyen érzés volt? (Elhunyt szülő/szülők)

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs hogyan zajlik ez az egész. És nem tudom milyen lesz, hogy anya nem lehet ott rajta (elhunyt). Apám pedig kb nem is ismerem és 24 év után nem is akarom. Én sem érdekeltem őt, szóval ő nem jöhet szóba, plusz 17 éves voltam mikor utoljára láttam és beszéltem vele (ez volt az első és utolsó alkalom is egyben). Szóval ha neked nem lehettek ott ti ezt, hogy oldottátok meg úgy, hogy ne legyen olyan szomorú ez az egész? (Félek, hogy kb el fogom sírni magam amíg a vőlegényem fel köszönti az anyukáját, nekem pedig nem lesz ott anya...)

2022. márc. 10. 23:27
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

A hasznos válaszokat köszönöm szépen! Nem tudtam, hogy ez nem egy nem kötelező dolog, mindenhol alapnak írták.

#6 senkim sincs szó szerint sajnos...

Úgy néz ki ezt a részét ki fogjuk akkor venni párom nagyon meg értő tud lenni, szóval nem akad ki, hogy nem lesz.

2022. márc. 11. 08:08
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
Nem tartottunk ilyen hülyeségeket...
2022. márc. 11. 08:39
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
Úgy értik benne van az alapban-részükről, már a szolgáltatásban- de nem muszáj ha rosszban vagy a szülőkkel.
2022. márc. 11. 08:56
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos vannak tragédiák az életben, ez - akármennyire is fájdalmas - az elmúlás az élet része.

Abban az esetben, ha a szülő elhunyt, vagy ha egész egyszerűen nem érdemli meg, hogy köszöntsék (alkoholista, drogos, gyermekeiket elhanyagoló szülőkre gondolok - pl. az én nagypapám, anyukám édesapja is ilyen volt), akkor én ilyen esetben ezt az egészet egy az egyben, úgy, ahogy van, szépen kihagynám.

Nem kötelező eleme a szertartásnak, nem olyan, mint az "Akarod-e...?"

2022. márc. 11. 09:01
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem olyan esetben, amikor már régen nem a szülői házból mennek el a "gyerekek", semmi értelme, de elfogadom,nehogy ebből sértődés legyen. Tudom, jó ideje, szokás, így előtte nap otthon a szüleimmel "ünnepeltünk" kicsit, de az esküvőn kihagytuk, legfőképpen azért, mert férjem szülei már nem élnek, így végképp egy felesleges és kínos-szomorú nyűg lett volna akkor.
2022. márc. 11. 10:25
 16/19 anonim ***** válasza:
64%
Amikor nem tudod, valami kötelező-e, gondolj bele, hogy a rendőrség kimenne-e, hogy kötelezzen téged, és megkapod a választ.
2022. márc. 11. 10:31
 17/19 anonim ***** válasza:
83%

Szóljatok az anyakönyvvezetőnek, hogy ezt a részt hagyja ki.

Amikor a lányomék szervezték az esküvőt, mi szóltunk, hogy a szülő köszöntős részt nyugodtan hagyják ki- A vőnk szülei elváltak egész kicsi korában, ő az apjával maradt. Az anyja nem tartotta vele a kapcsolatot iskolás kora óta. Az édesapja pedig meghalt.

Szerintünk nem azzal köszöni meg a gyerekünk hogy felneveltük, hogy egy idegen elmondja a minden esküvőn elhangzó szülő köszöntőt. Viszont a másik félnek szomorúságot okozhatnánk vele élete egyik legszebb napján.

2022. márc. 11. 16:37
 18/19 anonim ***** válasza:
92%
Az anyakönyvvezető azt mond amit kértek. A kötelező rész az igen kimondása (meg az, hogy felvilágosítson titeket a jogi részéről) hogy aláírjátok tanukkal az anyakönyvet, meg ő is, hogy hitelesítse. A többi csak körítés.
2022. márc. 12. 07:03
 19/19 anonim ***** válasza:
75%
Régi kérdés, de válaszolok, hátha valaki még olvassa. Az én szüleim sem éltek már az esküvőnkkor, de a férjem szeretett volna szülőköszöntést. Engem nem zavart volna, ha csak ő köszönti a szüleit, de az anyakönyvvezető azt javasolta, hogy akkor vagy hagyjuk inkább ki az egészet, vagy adjak olyannak ajándékot a násznépből, akinek sokat köszönhetek, így az volt a tervünk, hogy a keresztszüleimnek adok. Végül a párom szülei az esküvő előtt akkora botrányt csináltak, hogy végül semmilyen szülőköszöntés nem volt, mert a botrány után a párom részéről nem lett volna őszinte. Ő amúgy sincsen túl jóban a szüleivel, így végül nem bánta, hogy nem kellett feszengenie. A sablon szövegből amúgy se lett volna igaz semmi az ő szüleire.
2023. júl. 4. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!