Szülő köszöntés polgári esküvőn?Hogy oldottátok meg, hogy ne legyen neked szomorú?Milyen érzés volt? (Elhunyt szülő/szülők)
A hasznos válaszokat köszönöm szépen! Nem tudtam, hogy ez nem egy nem kötelező dolog, mindenhol alapnak írták.
#6 senkim sincs szó szerint sajnos...
Úgy néz ki ezt a részét ki fogjuk akkor venni párom nagyon meg értő tud lenni, szóval nem akad ki, hogy nem lesz.
Sajnos vannak tragédiák az életben, ez - akármennyire is fájdalmas - az elmúlás az élet része.
Abban az esetben, ha a szülő elhunyt, vagy ha egész egyszerűen nem érdemli meg, hogy köszöntsék (alkoholista, drogos, gyermekeiket elhanyagoló szülőkre gondolok - pl. az én nagypapám, anyukám édesapja is ilyen volt), akkor én ilyen esetben ezt az egészet egy az egyben, úgy, ahogy van, szépen kihagynám.
Nem kötelező eleme a szertartásnak, nem olyan, mint az "Akarod-e...?"
Szóljatok az anyakönyvvezetőnek, hogy ezt a részt hagyja ki.
Amikor a lányomék szervezték az esküvőt, mi szóltunk, hogy a szülő köszöntős részt nyugodtan hagyják ki- A vőnk szülei elváltak egész kicsi korában, ő az apjával maradt. Az anyja nem tartotta vele a kapcsolatot iskolás kora óta. Az édesapja pedig meghalt.
Szerintünk nem azzal köszöni meg a gyerekünk hogy felneveltük, hogy egy idegen elmondja a minden esküvőn elhangzó szülő köszöntőt. Viszont a másik félnek szomorúságot okozhatnánk vele élete egyik legszebb napján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!