Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ennek ne tulajdonítsak nagy...

Ennek ne tulajdonítsak nagy jelentőséget vagy hívjam fel rá a figyelmet?

Figyelt kérdés
A családom elfelejtette a névnapomat. Direkt nem szóltam, vártam, hátha valakinek eszébe jut vagy belenéz a naptárjába, és látja, de még a Facebookomon is vannak fent köszöntések. Amúgy nem érintene rosszul, ha alapból soha nem ünnepelnénk névnapokat, csak például a bátyám és anya meg apa névnapját mindig pontosan tudják, még ajándékozás is van, az enyémre meg valahogy mindig fel kell hívni a figyelmet. Most sem történt ez máshogy, itthon még senki nem köszöntött fel. Megértem hogy az iskolatársaimnak nem jut eszébe, na de hogy a szüleimnek sem....

2020. szept. 17. 13:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha ma van, akkor még nincsenek elkésve.

Ha este lefekvésig sem köszöntenek fel, akkor jogos.

2020. szept. 17. 13:55
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy elfelejti ezeket, nem biztos, hogy direkt van. Esetleg viccesen megjegyezheted nekik, mert utólag nagyin rosszul fogják erezni magukat, hogy elfelejtették.

Példaként, nálunk a családban mindenkinek lyukas az agya és nincs annyi eszünk, hogy beírjuk a naptárba, szóval 2-3 évente megtörténik ez, most már csak röhögünk rajta, de nekem sokkal rosszabb érzés, mikor én felejtem el vkiét...

2020. szept. 17. 14:17
 3/22 anonim ***** válasza:
72%

Boldog névnapot :)

Mivel már nem először fordult elő, innentől kezdve te se erőltesd meg magad az ő felköszöntésükkel.

2020. szept. 17. 14:33
 4/22 anonim ***** válasza:
86%

A fura, ha a családban a többiekét megtartják, ajándékot is vesznek, téged meg fel sem köszöntenek, és nemcsak egyszer (mert arra tényleg lehet mondani, hogy elfelejtették) hanem rendszeresen így van.

Én biztosan megkérdezném, hogy miért van ez. És nem a névnap a lényeg, meg az ajándék, hanem ez a "megkülönböztetés".

2020. szept. 17. 14:36
 5/22 anonim ***** válasza:
56%

Mi mindig anyum névnapját és szülinapját felejtettük el. Egyik évben elege lett és vagy négy évig minden évben kiborult a születésnapján, előtte meg utána, bármit csináltunk és mindig panaszkodott, hogy elfelejtjük. Na azóta sose felejtjük el, de az évem legstresszesebb időszaka lett.

Amúgy ne képzelj bele többet, mint ami, tényleg csak elfelejtik, attól még ugyanúgy szeretnek.

2020. szept. 17. 15:27
 6/22 anonim ***** válasza:
87%
Boldog neved napját! 🎈
2020. szept. 17. 15:36
 7/22 anonim ***** válasza:
60%
"Amúgy ne képzelj bele többet, mint ami, tényleg csak elfelejtik, attól még ugyanúgy szeretnek." Persze, azért "felejtik el" rendszeresen. Ez azt mutatja, mennyire félresöprik.
2020. szept. 17. 15:47
 8/22 anonim ***** válasza:
36%
Nekem két keresztnevem van, de csak az egyiken szoktak hívni. Én nagyon szeretem a másik keresztnevemet is, de annak a napján sose szoktak felköszönteni, ami nekem rosszul esik. Nem kelk semmi ajándék, csak egy boldog névnapot, hisz ez is a részem, úgyhogy megértelek.
2020. szept. 17. 15:51
 9/22 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem az elég gáz, hogy minden családtagnál ünneplés van meg ajándék, nálad meg még egy felköszöntés se. Ha egyszer fordult volna elő még aszondom hagyján, de ez így nagyon parasztság. Nem tudom mi lehet ennek az oka, de hacsak nem egy meglepi bulival várnak, akkor bizony ez nem a szeretet jele és teljes joggal esik rosszul. Én szólnék, de csak másnap, érezzék csak magukat rosszul ha már ennyire hülyék. Mi is mindig elfelejtünk mindent, de valaki mindig van, aki emlékezteti a családot, hogy hahó XY-nak névnapja/szülinapja lesz, nehogy elfelejtsük felköszönteni, megünnepelni.
2020. szept. 17. 15:55
 10/22 anonim ***** válasza:
64%
Nem lehet, hogy a többiek névnapja valami könnyen megjegyezhető dátudmon van, a tied meg nem?
2020. szept. 17. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!