Jó jel, ha a menyeként emleget, vagy ti nem tulajdonítanátok neki jelentőséget?
Párom anyukája. Még nem vagyunk házasok, eljegyzés sem volt, de együtt élünk 3 éve. Tavaly még amikor valamivel kapcsolatban rólam beszélt, úgy említett, hogy a fiam barátnője.
Most nem rég hallottam, hogy a menyem szót használta rám.
Szerintetek ennek lehet jelentősége? Hogy szeret engem, és látja, hogy jó sora van a kisfiának mellettem, és örülne, ha összeházasodnánk?
Vagy nincs ennek túl sok jelentősége?
Szerintem semmi jelentősége!
Mi sem vagyunk se házasok se eljegyzettek. "Anyósom" pedig "vejemnek" emleget pedig tudom, hogy nem kifejezetten ugrál értem:)
Én is anyósnak meg apósnak hívom őket. Mégis, hogy emlegetném őket?
Engem a barátom anyukája és apukája is így szólított már akkor is, amikor fél éve voltunk együtt. (fiuknak már akkor én voltam az addigi leghosszabb kapcsolata :D) Most 4 éve vagyunk együtt, még nem lakunk együtt, eljegyzés és esküvő biztos nem lesz. Én nem tulajdonítok ennek semmi jelentőséget, szerintem könnyebben a szájukra áll ez a szó, tekintve, hogy 4 fiuk van. Mind a 4 barátnőt nagyon szeretik, rájuk szerencsére nem illenek az anyós-após közhelyek. Szerintem te is jó családba kerültél, ahol szeretnek és így is jelzik, hogy családtagnak számítasz. (ez miatt szerintem örülhetsz, talán ennyi jelentősége van :) )
20L
Embere válogatja, lehet jelentősége ha olyan, de lehet, csak áttért erre mert egyszerűbb.
Anyám a páromat "vejemnek való"-nak hívja :)
engem nem tudom milyen névvel emleget az anyóspajtim ha nem vagyok jelen, de anyum egyik barátnője szegről-végről kolléganője a jóasszonynak. tőle hallom vissza, h anyós állítólag dicsér és örül, h együtt vagyok a fiával. ami engem nagyon ledöbbentett, mert személyesen igencsak be tud szólogatni, és volt már, h nagyon kiborított.
mások ezt fordítva csinálják :)
nem tudom most akkor a fülemnek vagy a tapasztalataimnak higgyek, mindenesetre örülök, h nem kell vele szoros kapcsolatot ápolnom. :) sztem ő távolról szeret, közelről meg valamiért nem bír már annyira :)
anyum egyszer, régebben bemutatta a páromat egy fickónak aki azért jött, h megvegyen tőlünk valamit, és hirtelen csak annyit mondott, h ő XY, a vejem :) erős a gyanúm rá, h lányos zavarában csúszott ki a száján, viszont azt biztosan tudom, h bírja a páromat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!