Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyunak olyan rossz élete...

Anyunak olyan rossz élete van, úgy sajnálom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szüleim 3 éves koromban elváltak, anyu azóta egyedül nevel, nem volt senkije, nem is randizott. Mi így ketten mentünk sokat kirándulni, de most, hogy már én is nagy vagyok, nem járunk el annyit, én a barátaimmal vagyok, ő meg többnyire egyedül. Most diplomázott, de nem talál munkát, ezért is el van keseredve. Próbálja beindítani a vállalkozását, meg venni egy lakást, de kölcsönt sem kap, úgy néz ki. Mindig olyan szomorú, olyan életunt és nagyon lelkiismeretfurdalásom van, mert ez miattam van. Nem akarom, hogy ilyen zárkózott legyen. Már ott tartok, hogy ha elmegyek valahova, mindig bűntudatom van, hogy ő meg egyedül van otthon. Olyan rossz ez, hogy segíthetnék neki?

17L

2010. szept. 11. 13:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt a helyzet sajnos(illetve nem annyira sajnos),tehát szüleim elváltak, mikor én 10 éves voltam,anyukámmal éltem,egyedül nevelet.Habár ő óvóvő és volt állása,de csinálta a 3.diplomáját a munka közben is. Nem akart ismerkedni, ő is kicsit bezárkózott, csalódott a férfiakban...szövegek voltak a társkeresőkről, pasikról. 17 éves koromban lett egy komoly kapcsolatom(ami most is tart) és sokat jártam el otthonról ide-oda, ő meg otthon volt.Ritkán ment barátnőjével valahova. De látszott hogy magános,de nem akar tenni ellene. Rossz érzés volt itthon ahygni szilveszterkor is egyedül:(, de ő megértett engem,hogy elmegyek.

Aztán sokat kezdtem vele beszélgetni a társkereső oldalakról, próbáltam meggyőzni,hogy legalább próbálkozzon, mert nincs vesztenivalója...Aztán unokatestvéreméknél voltunk, anyu vigyázott a kislányára, én meg segítettem neki főzni, közben regisztráltuk egy társkeresőre, egy kulturáltabbnak tűnő komoly oldalra.

Elmondtuk neki, először nem örült,de amikor első este már 10 ember bejelölte,hogy szimpatikus neki és találkozna vele,akkor már nagyon boldog volt=) Sok embert kiselejteztünk életkor/munka/lakhely... szempontok szerint és aki neki is szimpi volt annak visszaigazolt. Aztán beszéltek msnen meg telefonon sokszor. Találkozott két férfival, egyik sem volt neki megfelelő párkapcsolatra, de az egyikkel mai napig tartja a kapcsolatot.Aztán pár pasival még így ismerkedett,beszélgetett,valakivel nem is találkozott. azt hiszem szeptember végén ment el találkozni egy pasival,aki a honvédségnél ezredes, magasan képzett okos ember,kedves...tehát nagyon szimpatikus volt anyunak.Vele többször is találkozott,végül összejöttek és már 3 éve együtt vannak boldogan=) Anyunak rossz tapasztalata nem volt egyáltalán! Az ismerőseim között 3 olyan pár is van akik így ismerkedtek meg, és nekik se volt rossz tapasztalatuk. Óvatosan és körültekintően kell kezdeni, nem rögtön találkozni és akkor semmi gáz nem lehet szerintem! Sok sikert anyukádnak!

2010. szept. 11. 13:47
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Az is a probléma, hogy mindig velem van elfoglalva, úgy értem, az én dolgaimmal való foglalkozás teszi ki élete nagyobbik részét, meg hogy egyengesse az utamat. Szeretnék majd én is önállósodni, na nem úgy, hogy magára hagyom őt, csupán felkészítenem magam a felnőttségre, hogy ő is tudjon magával foglalkozni, meg én is tudjak magamról gondoskodni.
2010. szept. 11. 13:53
 13/16 anonim ***** válasza:

Kaptál elég sok hasznos valászt [mindegyik az volt! :], de ha végképp nem menne ez a barátkozás, vagy a párkapcsolat, akkor még mindig ott van, amit 1. javasolt.

Tartsatok heti 1x-2x csajos estéket. Beszélgessetek mindenféléről, menjetek el együtt vásárolni, aztán üljetek be fagyizni, kávézni, esetleg valami gyorskajáldába. Esetleg csak simán otthon kapcsolódjatok ki. Tv-zzetek, bújjatok pletykalapokat, és beszéljétek ki azt, amit ott írnak. Kártyázzatok, társasozzatok, vagy akármit :)

2010. szept. 11. 14:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Igen, valóban hasznosak voltak a válaszok:) De akkor szerintetek jó ez így? Úgy értem, majd eljön, aminek jönnie kell (férfira gondolok) és nem kell erőltetni? Én csak az sajnálom, hogy néha elkapja a sírógörcs, hogy 30 éves nők menő kocsiból kiszállva, jó férj mellett virítanak, neki meg ez nem adatott meg, csak az állandó küzdés..és még mindig nem érte el, amit akart.
2010. szept. 11. 14:16
 15/16 anonim ***** válasza:
Tegyen le olyan szakmát amire van is kereslet, pl logisztika. És tanuljon angolul, ezzel le is köti magát legalább.
2010. szept. 12. 00:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Tegyen le jó szakmát, amire van kereslet.Igazat írsz ki ezt írtad.Sajnos ez a világ a pénzről szól.S nekünk, kik romantikus lelkek vagyunk, nekünk is tudnunk kell azt,hogy egzisztecia nélkül nem érhetjük el magasröptű romantikus álmainkat!!Én annak idején halasztottam az egyetemen.Apám megmondta nekem azt, hogy:fiam:hidd el:ezzel a lépéseddel az ÉLETETED RONTOTTAD EL.Akkor haragudtam rá hogy ezt mondta.De mai eszemmel látom:igaza volt!!!!!!!!!!!
2010. szept. 14. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!