Anyunak olyan rossz élete van, úgy sajnálom, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Szüleim 3 éves koromban elváltak, anyu azóta egyedül nevel, nem volt senkije, nem is randizott. Mi így ketten mentünk sokat kirándulni, de most, hogy már én is nagy vagyok, nem járunk el annyit, én a barátaimmal vagyok, ő meg többnyire egyedül. Most diplomázott, de nem talál munkát, ezért is el van keseredve. Próbálja beindítani a vállalkozását, meg venni egy lakást, de kölcsönt sem kap, úgy néz ki. Mindig olyan szomorú, olyan életunt és nagyon lelkiismeretfurdalásom van, mert ez miattam van. Nem akarom, hogy ilyen zárkózott legyen. Már ott tartok, hogy ha elmegyek valahova, mindig bűntudatom van, hogy ő meg egyedül van otthon. Olyan rossz ez, hogy segíthetnék neki?
Hát szeirntem nem tudsz neki segíteni, kivéve ha leülsz vele esténként bezsélgetni, kártyáztok, vagy csináltk néha valami csajos délutánt. Érthető hogy te is mennél mrá egyedül, abban akorban vagy, de ha neked ez bűntudatot okoz anyukád felé, legyen egy közös napotok pl. amikor csak együtt vagytok.:)
2010. szept. 11. 13:21
2/16 anonim válasza:
Elôször is, magadat ne okold semmiért. Ha lenne párkapcsolata, akkor jobb lenne neki. Mondtad, hogy nem randizik, de nem is akar? Vagy ha akar nem tud? Esetleg társkeresô?
2010. szept. 11. 13:22
3/16 A kérdező kommentje:
Hát, azt mondja, hogy neki nem kell senki, mert nem fog elköteleződni stb. De azért rossz lehet már egyedül ennyi éve:( Tudna persze, mert azért elég jól néz ki, igényes, meg nem is öreg, 43 éves. Társkereső nem az ő világa, lenézi az ilyen dolgokat:S
2010. szept. 11. 13:29
4/16 anonim válasza:
Ja társkereső.Hogy jöjjön a sok perverz nem?Persze lehet hogy neki szerencséje lenne.Kívánom hogy úgy legyen.Márminthogy szerencséje legyen!!!
2010. szept. 11. 13:29
5/16 anonim válasza:
Tudod azért anyukád is segíthetne magán a szomorkodás helyett. BEláthatná, hogy te se egy buta kislány vagy már és el tudnád fogni (gondolom), ha lenne megint valakije. Emellett eljárthatna új embereket megismerni, akár valami internetes fórumon, akár valami őt érdeklő klubba vagy hasonló, elkezhetne randizni megint, hogy ne mindig otthon üljön esténként. Tudod attól, mert neki nincs most magánélete és magányos (ami normális), neked nem kötelező otthon ülni vele, hiába érzel lelkiiismertfurdalást, az a normális, hogy neked is van életed és eljársz a barátaiddal mindenfelé. Neki nincsenek barátai-ismerősei? Valami közelebbi rokon, akivel jóban van? Csak mert ha belegondolsz, így később elköltözni se lesz szíved, örökké anyukáddal meg csak nem lakhatsz.
2010. szept. 11. 13:31
6/16 A kérdező kommentje:
Köszi, jó lenne már. De amúgy mindig mondja, hogy ez, meg az milyen ronda, meg neki nem kell a korosztályából, mert már mind kopaszodnak, őszülnek, hanyagok. Persze ez azért nem így van, 40-esek közt is láttam már igen jól kinéző pasit, sőt, 50-esek közt is akad.
2010. szept. 11. 13:32
7/16 A kérdező kommentje:
De barátkozik, csak olyan hogy is mondjam.."sznobokkal", akiket a munkája során ismer meg stb és akik nem érnek rá találkozgatni hétközben vagy beülni kávézni. Azt mondja, neki nincs ideje ilyesmire, néha találkozik ezekkel az emberekkel, aztán ennyi elég is.
2010. szept. 11. 13:34
8/16 anonim válasza:
Az én anyukám is egyedül nevelt fel nehéz anyagi körülmények között, barátai nem voltak, szégyellt is barátkozni,mert a munkahelyén ő nem tudott ilyeneket mesélni, hogy mit építkeznek a férjével, stb.
Amíg nem lesz barátja, addig csak rosszabb lesz... (persze az e biztos megoldás, mert rossz partnert is kifoghat, és az se lenne szerencsésebb, mint egyedül...) De erről nem Te tehetsz.
Előbb-utóbb akadhat egy barát keresés nélkül is (összefutnak, bemutatják neki, stb.) de ahhoz több idő kell, mint ha célzottan keresne. Anyukám rászánta magát (nem net, újság), de ő se járt vele jól, a barátját a munkahelyén ismerte meg.
2010. szept. 11. 13:35
9/16 anonim válasza:
Ha sznobokkal barátkozik és mindenkit kritizál, akkor azt hiszem ő az elsőszámú oka annak, hogy ott tart, ahol.
Nyitott szemmel és másokat nem ítékezve kellene járnia a világban. Amúgy ha csak a hitel lenne a gondja, arra lehet, hogy én is tudnék megoldást, de ez itt nem a reklám helye.
Neki kéne magába néznie kicsit. Amit te tehetsz az az, hogy valamennyi időt vele töltesz az életedből, szabadidős programokon stb és ha tudsz, segítesz neki ebben-abban.
2010. szept. 11. 13:43
10/16 anonim válasza:
Szia! Nem tudom, hogy erre sor került-e már valaha, de szerintem jót tenne neki (és jól is esne) ha egyik beszélgetések során elmondanád Neki, hogy nyugodtan nyithat új kapcsolat felé, Te mellette állsz elfogadod. Lehet hogy van benne egy félsz azért, hogy Te hogyan tudnád kezelni a helyzetet... A kapcsolat (nem csak szerelmi) sokat segíthetne véleményem szerint!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!