Ha vegán rokon jön vendégségbe (vacsorára)...? Sértő lenne ez szerintetek?
Unokatestvérem jön haza Németországból, jön a két gyereke is. A nagyobbik vegán.
Mi itthon mindent eszünk, nem nagyon nézem hogy mentes legyen, amit leveszek a polcról.
Vacsorára jönnek, rendeltem sültes tálakat + coleslawt és kukoricasalátát. Ugye ebből neki semmi nem jó, ezért szeretném megkérni, hogyha van kedvence, vagy olyan, amit szívesen enne, küldje el a receptjét, és megcsinálom. Mert pl. két barátnőm is volt egy ideig vegán, de az halat, tengeri dolgokat evett... A másik sajtokat. Szóval nem értek ehhez, nem tudom azt sem, mennyire szigorú magával szemben.
Vagy rendeljek neki valami basic fogást egy vegán helyről?
Nem háborús időben had egyenek már azt az emberek, amit akarnak! Van pénzük, van bolt, ahol árulnak ínyükre való dolgokat, meg tudják venni maguknak.
A kérdésre:
Helyedben megkérdezném tőle, hogy milyen kajákat szeret és azt is, hogy milyet nem (kínos tud lenni, ha eléd raknak valamit, jó szándékkal, szeretettel, de nem tudod jóízűen megenni), illetve a szüleitől, hogy milyen sütit szoktak neki csinálni. Mert pl, ha a tojást helyettesíted valamivel (így kapásból banánt, lenmagot, tofut, chia magot, növényi joghurot találtam) és a preferenciájának és receptnek megfelelő növényi tejet teszel bele, akkor abból nem kell 2 félét csinálni, eheti mindenki
Bocsi, ha sütit nem szeretnél sütni és ez felesleges volt, csak nálunk mi minden vendégségben van valami süti és gondoltam a vegán vendég miatt ne maradjon ez ki
Mert pl. két barátnőm is volt egy ideig vegán, de az halat, tengeri dolgokat evett... - maradjunk a peszkateriánusnál jó? :D
Egyébként ha bármilyen receptet akarsz csinálni akkor minden összetevőből vegánt kell venned (margarin, tej, sajt, majonéz, mustár, etc)
Óvatosan a rendeléssel ilyenkor, mert ha morális okokból vegán a delikvens, akkor nem fogadja jól ha pl. az olajban csirke sült, mielőtt beledobták volna a falafelét.
Tudom, hogy a kérdező vegán rokona eü. okokból vegán, de a kérdést mások is olvashatják tanácsért.
28 és 30, én meg azt nem értem, hogy ki a t.kömet kéne, hogy érdekeljen, hogy neked nincs étteremre pénzed?
És beleállsz abba, akinek van...
Nettó irigység, van, aki megteheti, hogy nem főz, sokan vagyunk, lépj túl rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!