Ha valakihez vendégségbe megyünk akkor kinek kell először köszönni? A vendég fogadónak vagy a vendégnek? (lent)
23 éves fiú vagyok.
Családi összejövetel volt,és kint ültem a kertben majd bejött a kapun az "unokatestvérem" aki lány, és az anyja akik szó szerint elmentek mellettem köszönés nélkül. Erre mindenki rám förmedt után,a hogy hogy lehettem ekkora bunkó hogy nem köszöntem nekik,ők illemtudóak mert az egyik tanár a másik meg egyetemista.
Ha valaki bejön a kapun, akkor a minimum hogy felállok és köszöntöm őket. Ha ismerem őket. Ha nem ismerem, akkor meg megkérdezem, hogy miért nyitogatja a kapumat.
Ahogy kiveszem a szavaidból, nem szívleled a rokonaidat, akik jöttek, de attól még illik köszönni.
Teljesen érthető az indulatod, sőt, még ha nem is lenne igazad, akkor is jogodban áll úgy viszonyulni hozzájuk, ahogy akarsz.
De ettől függetlenül érdemes minimum egy sziasztok-ot odanyomni nekik, aztán utána már semmit nem muszáj beszélni velük.
Alapból az köszön elsőnek, aki jön, vagy megy.
DE ha valami miatt elbambult, a másik is nyugodtan köszönhet.
Így van, aki érkezik, az köszön. De ha elfelejti, akkor pedig "kármentésként" te is köszönhetsz.
Szóval összességében ők voltak a kevésbé illemtudók. De a szüleid meg gondolom a "mindenki a saját háza táján söprögessen" elv alapján neked mondták, hogy köszönhettél volna te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!