Rám van írva, hogy "irányítsatok"? Mit lehet tenni, ha folyamatosan mindenki kéretlen tanácsokkal lát el?
Konkrétan szinte tényleg mindenki.
Mind a két nagyszülőm, a párom, a párom családja...
Mit egyek, hízzak, mit főzzek, főzzek többet, mibe fektessem a pénzem, milyen üzletbe szálljak be, milyen könyvet olvassak, mit ne nézzek a tvben, mit csináljak hétvégén, mennyit dolgozzak, konkrétan mindent meg akarnak mondani.
Mindenkit meghallgatok, nem szólok bele, a végén mondom, hogy "okés, köszi a tanácsokat".
Pedig tanácsot nem kértem, szerintem jól csinálom az életet. Van szakmám, munkám, lakásom, hobbim, párom, mindenem, amire csak vágyok.
Jó, meggondolom. Vagy: nem érdekel a könyv témája, magam osztom be az időmet, nem szeretjük azt a kaját.
Egyébként nálam is ez van, egyedül férj és anyós nem szól bele semmibe. Férj szerint megy nekem egyedül is minden, anyós szerint meg túl önálló vagyok. 18 évesen eljöttem otthonról, nem mentem haza, dolgoztam fősuli mellett.
Akik kevésbé ismernek, azok szoktak kéretlen tanácsot adni. Meg anyám! Ha meg visszaszólok, bunkó vagyok.
21
Most ugyanezt csinálja és pont ezért kapja a kéretlen tanácsot, mert megköszöni, ezzel arra sarkall hogy hú ez megköszönte akkor biztos valami jót mondtam és szüksége van tanácsra. Ez teljesen rossz viselkedés, félrevezeti vele az embereket, azt mutatja hogy bizonytalan, kell aki megmondja mit csináljon. Holott belül meg fortyog és nincs szüksége irányításra. Mindenkinek megkell mondani ha valami nem tetszik, ott akkor kell rendezni, mert nem jó ha utàna valaki ezen rágódik napokig. Legyél egyenes a viselkedésedben, azt mutasd amilyen vagy, ne a mimózát játszd.
Az a baj, hogy ha kifejtem a véleményem, akkor jobban erőltetik az igazukat és soha nem lesz vége. Szóval vitatkozni nem lehet, mert ők csak arra vágynak, hogy elmondhassák a dolgaikat.
Anno próbáltam kifejteni a véleményem, de már belefáradtam és ezért mondom, hogy jó, köszi a tanácsokat.
Az baj hogy a párod ilyen, hogy nem tart annyira ügyesnek talpraesettnek hogy te megoldod, hisz előtte is megoldottál bármit.
Szerintem ez baj egy kapcsolatban. Vagy ő és a szülei ilyen okoskodó fajták és neki egy olyan nőt kellett volna keresni akit irányíthat.
Szerintem a nagyszüleid , főleg egy nagymama részéről a ne fogyj, egyèl az tipikus.
Talán azért érint jobban, mert ugye a másik részről kapod folyamatosan az irányítást.
Szerintem a pároddal kell lejátszanod először, de talàn veszett ügy. Én biztos összevesztem volna az elejèn mindenkivel, 1-2 ajtócsapkodást megért volna.
Ezt fogom mondani legközelebb.
Már várom a sértődést.... :D
Lesz is sértődés, nyugi. :) Meg a: te fiam, ez a Juli úgy megváltozott, minden rendben van? Mert bármit mondok, azonnal beleköt, mi lett ezzel a lánnyal? Gondold meg jól, most kell megfogni mert később...
Mondjuk, ezt legalább nem te hallgatod. :)
De most tényleg azt hiszed, hogy lehet bármit is tenni valláskárosultakkal?
Egyféle életmódot ismernek és aki nem úgy él, simán meg is égették régebben. Ma már ezt nem lehet nekik, de az igény az megvolna rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!