Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rám van írva, hogy "irányítsat...

Rám van írva, hogy "irányítsatok"? Mit lehet tenni, ha folyamatosan mindenki kéretlen tanácsokkal lát el?

Figyelt kérdés

Konkrétan szinte tényleg mindenki.

Mind a két nagyszülőm, a párom, a párom családja...

Mit egyek, hízzak, mit főzzek, főzzek többet, mibe fektessem a pénzem, milyen üzletbe szálljak be, milyen könyvet olvassak, mit ne nézzek a tvben, mit csináljak hétvégén, mennyit dolgozzak, konkrétan mindent meg akarnak mondani.

Mindenkit meghallgatok, nem szólok bele, a végén mondom, hogy "okés, köszi a tanácsokat".

Pedig tanácsot nem kértem, szerintem jól csinálom az életet. Van szakmám, munkám, lakásom, hobbim, párom, mindenem, amire csak vágyok.

2022. febr. 13. 17:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
40%

9-re részletesen reagálnék.

"Párom családja: olvassam a mai igét, olvassam a vallásos és házassági könyveket, amiket adtak nekünk, hallgassam a hitrádiót"

Te meg nem vagy vallásos, ugye? Hát ezt a pároddal kéne megbeszélned. Hogy ő magyarázza el a szüleinek, hogy nem vallásos párja van. Ő elfogad (tényleg elfogad?) ilyennek, viszont a szülei is tartsák tiszteletben a te világnézetedet. Te tiszteletben tartod az ő vallásos hitüket, ők tartsák tiszteletben, hogy te nem vagy vallásos. És a pároddal MÁR MOST (!!!!!) beszélni kell arról, hogy templomi esküvő lesz-e, ill. a gyerekeket milyen világnézetre fogjátok nevelni, járnak-e majd az apjukkal templomba stb. stb.

Ha egyetértés van mindenben, akkor a párodnak kell a saját szüleivel lekommunikálnia, hogy nem minden úgy lesz kettőtök életében, ahogyan ők azt helyesnek gondolnák.

"vegyem egy bizonyos márka termékeit"

Amway, Avon vagy más direkt marketingben értékesített termék, amit ők terjesztenek? Ha nem akarod azt venni, mondd meg kerek-perec. Meg kell érteniük, hogy nem vagy köteles vásárlással segíteni az ő üzletüket.

"semmiképp ne fogyjak, sőt hízzak inkább. Vagy hogy kire szavazzak a választásokon. Vagy hogy egészségtelen a vega életmód és egyek húst."

A nagyszülők mindig hizlalni akarnak és arra akarnak rábeszélni, hogy Orbánra szavazz. :-))) Őket átnevelni nem fogod tudni, hagyd rájuk, akármit mondanak.

"Másik mamám: főzzek többet, próbáljak meg bonyolultabb ételeket főzni, járjak többet társaságba."

Ez egy teljesen korrekt, jószándékú tanács. Ha akarod megfogadod, ha nem akarod, akkor nem. Ezzel a mamával még értelmesen vitázni is érdemes lenne. :-)

2022. febr. 13. 19:12
 12/31 anonim ***** válasza:
71%
Vannak emberek, akik jó szándékkal mindenbe bele akarnak szólni, neked több is jutott. Nekem általában a szüleim, de az annyira nem tűnik fel, mert határozottan megmondom, ha nme értek egyet. És van egy rokonom, kb 1-2 havonta látom, ő is mindent tud. Kedvesen mondja, hogy mit kéne csinálnom, de nagyon határozottan, úgyhogy azzal szoktam lezárni, hogy ja lehet, majd átgondolom.
2022. febr. 13. 19:13
 13/31 anonim ***** válasza:
93%

"Mondjam nekik, hogy köszönöm, de nekem megfelel az életem, ezért nem érdekel a véleményük?" Igggen. Esetleg a "nem érdekel a véleményük" helyett lehet "ne akarjanak igazgatni, mert zavar".

Amíg nem szólsz, hogy hagyják abba, addig nem hagyják abba, ez így megy. A szeretetnek is van határa, bár szerintem aki annyira szeret, az észreveszi, hogy ideje lenne leállnia, mert az agyadra megy.

2022. febr. 13. 19:32
 14/31 anonim ***** válasza:
88%
rád
2022. febr. 13. 19:38
 15/31 anonim ***** válasza:
95%

Csak egyetlen baj van veled, az hogy köszi a tanácsot.

Na itt a hiba.

Mikor mondják hogy hallgasd a hitrádiót, akkor azt kell mondani, hogy nem, mert nem érdekel.

Egyél húst, nem kívánom. Szavazz erre: majd én azt tudom kire szavazok.

2022. febr. 13. 19:41
 16/31 anonim ***** válasza:
15%
Kamu.
2022. febr. 13. 19:44
 17/31 grafno ***** válasza:
89%
A kéretlen tanács ellen az ellenszer, ha megmondod , hogy miért hülyeség amit mondtak, mi nem tetszik benne, mit gondolsz róla. Őszintén. Pl jol erzem magam igy, utalom hus izet, muszlim vagyok stbstb Pl nem ingyen tanácsért vagy itt stb. De lehet veled van valami, hogy meghallgatod őket és azt hiszik okosat mondanak es iszod a szavaikat.
2022. febr. 13. 19:45
 18/31 anonim ***** válasza:
91%

Mondj ellent, onnantól meg hallgathatod, hogy jaj, neked már szólni sem szabad, olyan érzékeny vagy, de csak jót akarunk...

Figyi, akik ilyenek azok nem fogadnak el semmiféle kifogást. A megoldásra mondjuk én is kíváncsi lennék, mert én csak eddig jutottam amit fent írtam. Újabban elég sokszor pont nem érek rá mikor találkoznának velem.

2022. febr. 13. 19:47
 19/31 anonim ***** válasza:
70%
Ignoráld őket, amennyire csak lehet! Ne hagyd, hogy beleszóljanak az életedbe.
2022. febr. 13. 20:00
 20/31 anonim ***** válasza:
29%
"okés, köszi a tanácsokat", "Pedig tanácsot nem kértem" de, kértél, legalábbis ők úgy értik.
2022. febr. 13. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!