Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Esküvő családdal?

Esküvő családdal?

Figyelt kérdés

Párom szereti a családomat, a családom is őt. Én is közel állok a családomhoz, jó a kapcsolatunk.

Viszont az ő családjával borzasztó a kapcsolatom. Az anyja annyit áskálódott, támadott, hogy már a testvérei is elkezdtek hasonlóan viselkedni velem, pedig elég sokáig jóban voltunk. Nem fejteném ki, a vége az lett, hogy egyáltalán nem tartom a kapcsolatot a családjával. Párom szokott haza látogatni egyedül, ha én látogatom a családom, mindig örönmel csatlakozik, jól érzi magát.

Már jó ideje együtt vagyunk, egy két éven belül tervezzük az esküvőt.

Volt valakinél hasonló felállás? Egyik család szerette a párotokat, vagy az ő családja a tiéteket, a másik viszont kifejezetten ellenséges volt hosszú időn át, ami eldurvult?

Amikor legutóbb beszéltünk erről, párom azt mondta, akkor két tanús, ha az ő családja nem jöhet.

És nem is szeretném ott látni őket, nagyon sok keserű évet köszönhetek nekik, és fellélegeztem, amikor vettem a bátorságot és megszakítottam a kapcsolatot.

De az én családom egyrészt, mindig is rendes, kedves a volt a párommal, az elejétől kezdve komolyan vették a kapcsolatunkat, jó ideje teljesen csalázataként kezelik, már tőlem függetlenül is. Másrészt nekem is szoros a kapcsolatom velük. Nemrég meghalt pár közeli rokonom, akiket nagyon szerettem. Az is elszomorít, hogy ők már nem lehetnek ott, nem ismerhetik majd a gyerekeimet. Nemhogy a saját szüleim és a testvérem ne legyen ott..

Ők nem tettek semmit, hogy ki legyenek zárva.

Közben meg érzem a párom szomorúságát, hogy csak az én családommal ünnepelni..

Persze bárki véleményét várom, de arra vagyok a legkíváncsibb, aki ilyen helyzetben volt, hogyan oldották meg.

Minden kérdésre válaszolok, ha több infó kell.

Ha az én családom csinált volna ezt a párommal, az ő családja meg sajátjaként szeret, nekem nem lenne kérdés, hogy csak az övével ünnepeljünk.

2022. jan. 28. 19:48
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
93%

Akármilyenek is, a családja, és ebben igaza van, hogy szeretné őket ott látni.

Vagy pedig fogadd el, hogy két tanú és ti lesztek ott.

2022. jan. 28. 19:56
 2/43 anonim ***** válasza:
84%

Anyumékkal volt hasonló. Nagymamám utálta anyumat és azt gondolta, hogy meg akarja ölni, kb. 65 éves koráig, amikor anyum mentette meg az életét.

Volt, hogy több évig nem találkoztak. Az esküvő polgári szertartás volt. Apum és nagypapám előre szóltak, hogy nagyim ne balhézzon, mert következményei lesznek.

Utána beültek egy kávéra, aztán másnap anyumék átmentek ahhoz a nagyimhoz, akivel jóban voltak mindketten.

2022. jan. 28. 20:01
 3/43 anonim ***** válasza:
79%
Igaza van párodnak, kéttanús. Ő elfogadta, hogy te gyűlölködsz a családjával, és nem erőlteti a kapcsolattartást, de te semmi kompromisszumot nem vállalsz a kedvéért? Milyen házasság lesz ez?
2022. jan. 28. 20:03
 4/43 anonim válasza:
89%

Tényleg jogos a párod állítása. Ha nem is vagy a szüleivel jóban ő csak máshogy viszonyul hozzájuk. Ők nevelték fel, csak ők a szülei. Vagy két tanús vagy mindenki, ez tényleg így a fer. Egyébként meg esküvőn úgyis ti lesztek a középpontban nem az anyósék körül kell sertepertélni és dumcsizgatni.

Bízok benne, hogy úgy döntesz, hogy akkor jöjjenek ők is, reméljük 1x lesz életedben esküvő, kár lenne ilyen miatt kihagyni egy életre szóló élményt!

Nem utolsó sorban sok boldogságot és akkor anyós, após mentes életet!

2022. jan. 28. 20:05
 5/43 anonim ***** válasza:
85%
Igaza van párodnak.
2022. jan. 28. 20:29
 6/43 anonim ***** válasza:
82%

Neked jogod van kivonni magad az életükből, becsülöm is, hogy ezt meglépted és nem puffogva tűrsz.

Ellenben ne haragudj, de hogy jössz te ahhoz, hogy élete egyik legfontosabb napján eltiltsd a párod a tulajdon szüleitől?

Ő elviseli, hogy nem veszel részt a családjával való közös programokban, de te most ultimátumot akarsz neki adni. Ez rohadt nagy önzőség. Ezek után lehet, a szülei sem alaptalanul nem kedvelnek...

2022. jan. 28. 20:31
 7/43 anonim ***** válasza:
87%
Szörnyen önző dolog lenne azt kérni, hogy az ő családja ne legyen ott az esküvőjén, csak a tiéd. Ha annyira nem viseled el a rokonait, hogy arra az egy napra sem bírod mellőzni a gyűlőlködést akkor a legjobb megoldás valóban a két tanús esküvő. Így fair.
2022. jan. 28. 20:41
 8/43 anonim ***** válasza:
81%

Megtartjátok a kéttanúst, utána a te szüleid rendezhetnek bulit ebből az alkalomból, ezt senki nem tiltja meg nekik.

Vagy tiszteled annyira a jövendőbelidet, hogy letolod a békát a torkodon.

VAGY...!

Nem kell összeházasodni!

Több opció nincs!

2022. jan. 28. 20:42
 9/43 anonim ***** válasza:
88%

Őszinte vagyok, utálom az anyósom szájhúzásait, a hülye pofákat amiket vág, ha nem tetszik neki valami, hogy egyáltalán nem fogadja el, hogy hogy élünk, ódzkodok a sört pálinkával ivó, vizet nem ismerő rokonaitól a páromnak, akik nem igazán fogadtak el engem, mert nem a szomszéd faluban nőttem fel, utálom a hátam mögötti susmorgásokat, hogy én nem is vagyok a páromhoz/családhoz való stb.

De a férjem szereti őket, akármilyenek, ahogy az én családomnak is vannak hibái. Én meg szeretem a férjemet, ezért is lett MINDENKI meghívva az esküvőre, mert nekem nem muszáj velük jópofizni. Nem mondom, hogy nem volt bennem ellenérzés, de egyszer ki kell nőni az álomvilágból.

Az esküvőn leszel te meg a férjed és te majd foglalkozol szépen a te családoddal, nem kell a szüleivel beszélgetni. A nagy része a nász seregnek úgyis beszélgetni, táncolni fog, vagy épp enni inni.

Legyél kompromisszumkész. Vagy 2 tanús, vagy lagzi.

Ha meg valóban olyan nagy dolgokat csináltak veled és a vőlegényedet ez egyáltalán nem érdekli, ugyanúgy van az anyjáékkal mint előtte, akkor érdemes meggondolni, hogy hozzá akarsz e hozzá menni.

2022. jan. 28. 20:51
 10/43 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen egyetértek az elöttem szólókkal, amit 6-os ír, szebben nem is lehetett volna megfogalmazni.

Tudod kérdezö, ez nem a te esküvöd lesz, hanem a TI esküvötök, ugyanúgy a párodé is. Hogy te az ö családjával nem jössz ki, az a te dolgod, de nehogy már te majd egyedül eldöntöd az ö és családja közötti viszonyt? Felnött embereknek, akik öt felnevelték, megszabod, hogy láthatják-e a fiukat az esküvöjén???? Hát hogy jössz te ehhez???

Teljesen igaza van a párodnak, de már ez is egy nagy dolog töle, hogy a kéttanúsba belemenne, csak miattad.

"Nemhogy a saját szüleim és a testvérem ne legyen ott." Na látod. Mit gondolsz te, csak neked legyen jogod ehhez???

Nem tudjuk, hogy mi az ellenségeskedés oka, de ha esküvöt és családot akarsz ezzel az emberrel, akkor szedd össze magad és viselkedj normálisan a rokonaival. Ha te úgy döntöttél, hogy megszakítod velük a kapcsolatot, az is teljesen rendben van, de amikor olyan esetek merülnek fel, hogy kénytelen vagy találkozni velük, akkor intelligens ember módjára kezeld a helyzetet. A nyilvános gyülölködés ebbe nem fér bele. Nem kell velük puszizkodni, meg álszentnek lenni, de nem halsz bele, ha az esküvö napján találkozáskor jó napot kívánsz nekik, vagy az asztal felett átnyújtod anyósodnak a sót. Attól még a te nagy napod nem lesz elrontva. A gyülölködéstöl viszont igen.

2022. jan. 28. 20:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!