Szerintetek ez korrekt? Ti belemennétek ilyenbe?
Ismerősömék a házasságkötésük előtt szeretnének lakást venni és mivel a fiú nem szeretne hitelt felvenni a szüleitől kér kölcsön, és ez úgy fog történni, hogy a lakástulajdonosi lapon három tulaj lesz megnevezve, a fiú, a lány, és afiú anyjának a neve(mivel ő úgy ad kölcsön a fiának, hogy amíg le nem törleszti-persze kamatmentesen a hitelt,addig ő is tulajdonos lesz papíron)
A lány úgy tudom csak egy ötöd részben lesz tulajdonos..
Később mivel közösen tölesztik vissza a fiúval, a mama tulajdoni része már közösnek fog számítani.
a fiu amugy a lány keresetének a háromszorosát keresi!!
a lány a gyessel meg még kevesebbet tudna spórolni és egy esetleges válás esetén nagyon megszívná, nem?
Utolsó vagyok, ez hosszabb távon a barátnőddel a legnagyobb kiszúrás. Ugyanolyan tulajdonjog van neki is, mint a fiúnak, hiszen együtt törlesztik, de ha anyuka csak ezzel a feltétellel ad, és ez a fiúnak ugymond elfogadott dolog, akkor elgondolkodnék, hogy a férjem máskor is így kiáll értem.
Én már csak juszt is azt mondanám a fiú helyében, hogy jó köszi ilyen áron nem kell a pénze, inkább bankba megyek.
Szerintem a lány még jól is jár ezzel az ügylettel, a helyében simán belemennék! Gyakorlatilag, mivel a férfi a 3-szorosát keresi az ő bérének, egyedül biztos nem tudna tulajdonjogot szerezni sehol. Így a srác el is tartja és még tulajdonjoga is lesz.
Azért valljuk be, ha a srác 3-szor annyit keres, akkor ott valószínűleg ő fogja a mamának törleszteni a kölcsönt nem a lány, aki örül ha a saját kiadásait és a rezsi rá eső részét tudja fedezni a munkabéréből.
Szóval én belemennék. Ha boldogan élnek majd akkor úgysem számít, hogy kinek van a nevén a lakás. Ha pedig válás lesz a vége, akkor gyakorlatilag a két szép szeméért eltartják a házasság ideje alatt, majd megkapja egy nagyobb lakás árának a 2/5-ét. Ez tiszta haszon.
De az "eltartásért" cserébe: házimunka, gyerekek, ez legalább akkor melo, mint bejárnia egy melohelyre, sőt ez még nagyobb melo...
és ezt senki nem fizeti meg, azért lenne méltánytalan egy életet mondjuk ugy lelélni vki mellett h nNo tulajdonjog
Anyós ajánlata korrekt.
A menny meg süllyedjenel,már most az számolja esküvő elött,hogy válásnál mennyi jár neki,amikor semmivel se tud hozzájárulni!
Azt nem értem, miért kell 22 milliós ház, amikor ahhoz 9 millió kölcsön jár?
Ha a fiúnak van 9, a lánynak 4, abból a 13 millióból már egy hodályt lehet venni(mi a 108 m2-est jó helyen 11-ért vettük, felújítva!)
Ekkor sima lenne az ügy, a betett pénz hányadában alakulna a tulajdonjog. Nem egyszerűbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!